O Tempora, O Mores!, Wychowanie dzieci jak i młodzieży
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
O Tempora, O Mores!, Wychowanie dzieci jak i młodzieży
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Wydzielono z tematu "Nastolatki i obozy" (już drugi wycięty stamtąd nowotwór, aż strach się bać).
QUOTE(Avadakedaver @ 19.09.2008 14:56) moi rodzice jakoś nie dawali mi klapsów, a potrafili mnie wychować na normalnego człowieka. Chyba że zajebistość dziedziczy się w genach, jak wolisz. Są dzieci, które można wychować bez klapsa i takie, których się nie da. Ja byłem bachorem tak nieznośnym, że kilka razy dopiero klaps przywracał mnie do porządku. I nie czuję się z tego powodu poszkodowany. Oczywiście jest różnica między okazjonalnym klapsem a biciem dzieci. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Wiecie, co jeszcze świetnie działa w takiej sytuacji (pomijając fakt, że nie należało do niej dopuścić)? Ja bym na miejscu tego taty po prostu podeszła do dziecka (mam na myśli jak już wysypuje całe zbiory na dywan z wyzywającą miną) i przytuliła je. Tak z zaskoczenia. Najpierw widzi, że doprowadza mnie swoim zachowaniem do granic wytrzymałości, a na koniec pękam, ale w zupełnie inny sposób, niż ono mogłoby sobie wyobrażać. Skrucha i wspólne zbieranie bałaganu gwarantowane. Później wspólna zabawa, a na koniec mała rozmowa o tym, jak bardzo się kochamy i nie chcemy sobie nawzajem robić przykrości.
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:34 |