Accio Vitia, czyli wyszukiwanie błędów w HP
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Accio Vitia, czyli wyszukiwanie błędów w HP
kkate |
29.01.2006 16:15
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta |
(Doszłam do wniosku, że tutaj zwróci to większą uwagę niż na "Waszym zdaniu", mam nadzieję, ze wybaczycie... ;p jak nie, to przenieście na tamto podforum, ale nie usuwajcie... dzięki.)
Na stronie Prorok.pl ruszyła wielka akcja Accio Vitia pod patronatem pana Andrzeja Polkowskiego. Akcja ma na celu znalezienie w książkach o Harrym Potterze jak największej ilości błędów tłumacza, wydawnictwa lub autorki. Czekają nagrody! Wszystkie błędy będą rozpatrzone przez pana Polkowskiego i redakcję Proroka. Imiona i nazwiska tych, którzy je wykryli, na pewno będą wspomniane w Tezaurusie, a najaktywniejsi zostaną nagrodzeni. Przy okazji możecie pomóc naszej stronie www.harrypotter.org.pl. Jeśli aktywnie zaangażujemy się w akcję, możemy zostać wymienieni nie tylko jako ją wspierający, ale i współorganizatorzy. Wspólnymi siłami możemy nawet więcej zdziałać. Szczegółowe informacje znajdziecie tutaj. Pamiętajcie tylko, by postępować zgodnie z instrukcją. :] A tak poza "oficjalnym" newsem... myślę, że to dobry pomysł. Na naszym forum często toczyły się dyskusje dotyczące różnych błędów i uchybień w książkach o Harrym. Kto wie, czy któreś z tych 'odkryć' nie były dosyć ważne i, co najważniejsze, pojawiły się po raz pierwszy właśnie tutaj? -------------------- just keep dreaming.
|
A-g-a-t-a |
20.09.2008 14:19
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 91 Dołączył: 24.04.2005 Skąd: Katowice Płeć: Kobieta |
QUOTE(owczarnia @ 19.09.2008 17:11) A co do okładek, to jak sobie wyobrażasz zamianę (tak od ręki) okładki innej niż tylko takiej nakładanej? Mnóstwo książek ma takie flip-covery, papierowa nakładka na twardą. No to niby po co Harry najpierw użył Diffindo, a potem Reparo, skoro takie okładki nie są umocowane na stałe? Dam sobie dwa paluchy uciąć, że to jednak chodzi o twardą okladkę. -------------------- '(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.'
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.11.2024 20:08 |