święta, regionalne dziwactwa
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
święta, regionalne dziwactwa
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
e tam, ja sie wczoraj dowiedzialam, ze ludzie w krk nie wiedza, kto to jest gwiazdor.
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
kakao chyba się nie odmienia
na śpiewanie kolęd na wigilii w domu mnie dreszcze obrzydzenia (chyba zły wyraz) przejmują ale na śpiewanie czegokolwiek np na wigilli klasowej (jutro a właściwie to dzisiaj) to już nie. no generalnie to odkąd pamiętam, to wiedziałam, że zawsze gdy mama szła zanieść naczynia do kuchni, wsadzała prezenty pod choinkę, mimo że rodzice się upierali, że to Mikołaj. Dziadkowie wiernie nazywali go Gwiazdorem. nigdy nie widziałam ani nie piłam kompotu z suszonych śliwek i w ogóle to zrób ktoś zdjęcie tego, bo nie wyobrażam sobie jak to może wyglądać. na pasterkę u nas nigdy nikt nie chodził słodkim się częstujemy otwierając prezenty, a i owszem. QUOTE Gwiazdor to w ogóle chyba na pruskich albo sowieckich bagnetach tu przyjechał i ssie po całości, sorry fani Gwiazdora. no my mieliśmy na naszych terenach akurat taką przeszłość, więc tego, no. w ogóle to w tym roku prawdopodobnie będzie to wyglądało trochę inaczej bo ja już jestem najmłodsza w rodzinie. QUOTE pomyślałam sobie tak o choince jeszcze i to w sumie jedyny element świat, który jeszcze odczuwam. ale tylko jak się siedzi w zapalonymi lampkami i zgaszonym światłem w pokoju. ładnie lśni wszystko wtedy, są śliczne odblaski. koniec kropkaTen post był edytowany przez asiatal: 19.12.2008 01:48 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 09:52 |