święta, regionalne dziwactwa
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
święta, regionalne dziwactwa
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
e tam, ja sie wczoraj dowiedzialam, ze ludzie w krk nie wiedza, kto to jest gwiazdor.
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
mroffka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
Zawsze na Wigilię jestem na dwóch kolacjach.Najpierw u mamy mojej mamy gdzie spotykam się z ciocią jej mężem i synem (moja mama ma tylko jedną siostre).Pózniej idziemy do drugiej babci.Tam spotykamy się w większym gronie
Ubieramy choinke w przeddzień Wigilii w różnych kolorach ponieważ kilka bombek pochodzi z mojego taty i mamy dzieciństwa.U obu babci są takie same zwyczaje. Na początku przy przyciemnionym świetle ktoś czyta kawałek Pisma Św i modlimy się za rodzine nieobecną i za zmarłych z rodziny. Dzielimy się opłatkiem.Zawsze jest 12 potraw ,albo coś koło tego. Zazwyczaj jest to:barszcz z uszkami,pierogi ruskie ,z kapustą i grzybami,kompot z suszu,karp,ryba po grecku,kutia,wiele ciast i takie tam ![]() No jak to tak przez jot można pisać no. P. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 21.12.2008 20:19 -------------------- Członkini KLL
Gryfonka Boisz się śmierci? Nie wiem, nigdy nie próbowałem . Cobra Verde |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 09:07 |