Anime I Manga, od nowa (wydzielone)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Anime I Manga, od nowa (wydzielone)
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Slayersi mi się ściągneli, yatta! 30gb jednak trochę trwa.
Ten post był edytowany przez em: 13.06.2008 13:59 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
asiatal |
![]()
|
![]() ? Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 928 Dołączył: 03.03.2007 Skąd: pomorze Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Hito @ 28.12.2008 11:08) Astial>>na Dattebayo można znaleźć wszystkie odcinki Naruta, choć poczynając tylko od 91, za to do końca. Nie wiem, niestety, gdzie znaleźć 1-90. QUOTE Co to znaczy "wywołujące rozpacz i rozstrój żołądka"? W takim razie jaki cel przyświecał tworzeniu tych fillerów? Rozpowszechniona opinia w Internecie (do której się przychylam) jest taka, że te fillery to kara za grzechy i coś zupełnie nie do oglądania. Powód powstania? Bardzo prosty - twórcy nie chcieli przegonić mangi, która przecież nadal powstaje, więc żeby się za bardzo nie wysforować, narysowali prawie sto epizodów z fabułą wziętą z ... głowy. To nie byłby taki zły pomysł, gdyby studio (Pierrot chyba) potrafiło wymyślać scenariusze. Średnio im to wyszło. QUOTE Która z serii jest ciekawsza? Bo w końcu muszę mieć ciekawe zajęcie na Sylwestra. Ciężko mi to stwierdzić, gdyż "Naruto" nigdy nie był ósmym cudem świata, a reżyseria tej serii czasami przyprawia o zawrót głowy. Niestety, jak dla mnie, to najlepsze były początki. Shippuuden tylko miejscami jest wart oglądania. Ech, żeby całe to anime było tak dobre, jak muzyka w nim... Avada>>wiesz co, ja z zasady jestem przeciwko dubbingom (chociaż znam bardzo chlubne wyjątki), anime w Polsce ma z tym ciężko (głos Asha to dzieło samo w sobie), niewątpliwie. W "Naruto" niektórzy mówią całkiem sensownie (Kakashi na przykład), a niekórzy brzmią co najmniej dziwnie (SasUke brzmi, jakby miał min. 30 lat). Oryginał jest lepszy, ale nie na tyle, żeby całkowicie potępiać polską wesję. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 04:49 |