Pobocza Twilajta, Czyli, wrażliwy wampir to lepszy wampir
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pobocza Twilajta, Czyli, wrażliwy wampir to lepszy wampir
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Tak zostawiając na boku główną dyskusję, skąd to przekonanie, że "osoby, które nie jedzą mięsa są bardziej otwarte na świat wokół, inaczej też nieco go postrzegają"? O ile może co drugiego członu zdanie ewentualnie mógłbym się zgodzić, o tyle z moich życiowych obserwacji wynika, że nie istnieje żadna realna korelacja. A bardzo często wegetarianie to fanatycy z szaleństwem, którzy patrzą na ludzi jedzących mięso jak na esesmanów, ewentualnie z nieukrywaną pogardą. Oczywiście są też mili i otwarci, ale wydaje mi się, że jak już coś to część miłych i otwartych ludzi zostaje wegetarianami po prostu, a nie są mili, bo nimi zostali.
|
![]() ![]() ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Avada, zeszłam. Ty to jednak potrafisz rozbawić człowieka
![]() Nie wiem, czy jestem chuda, empatię owszem wysoką mam, a witamin to mam nawet bardzo dużo, ostatnio robiłam badania to wiem. Natomiast co się tyczy kurczaków vs reszta, to Ty widzę reprezentujesz opcję "oswojone się liczy, nieoswojone można olać". Rozumiem taki punkt widzenia, zresztą bardzo powszechny, co nie znaczy, że się z nim zgodzę. Sądzę zresztą, że gdybyś zobaczył film z rzeźni, warunki tam panujące, usłyszał ryki cierpiących zwierząt i zobaczył przerażenie w oczach tej, jak to określiłeś, debilnej i śmierdzącej krowy, sam rzuciłbyś się jak rejtan do wrót, byle jej tylko nie zabijali. Btw, słyszeliście o krowie, która uciekła z rzeźni właśnie? Te zwierzęta naprawdę orientują się, co je czeka. Czują. Zresztą, dobra. Może na tym zakończę. Ten post był edytowany przez owczarnia: 28.01.2009 23:48 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 06:30 |