Twoja Filmowa Lista X
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Twoja Filmowa Lista X
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem, albo ja jestem ślepa, albo naprawdę nie było takiego tematu. Nie chce mi się to co prawda zmieścić w głowie, ale widzieć nie widzę. Więc zakładam.
Tymon mnie ostatnio zapytał o mój ulubiony film. Rzecz jasna nie mam takiego jednego filmu. Jest ich cała lista. Stąd postanowiłam z ciekawości sprawdzić, co inni mają w ulubionych tutaj, no i właśnie mi się nie udało, bo nic nie znalazłam. Kwestia jest prosta: umieszczamy tu nasz top x filmów. Może być dziesięć, pięćdziesiąt, albo tylko trzy. Ile kto ich tam ma. Listę można rzecz jasna cały czas uzupełniać, edytować, itd. Moja na początek (kolejność całkowicie przypadkowa): Pulp Fiction Truman Show Utalentowany Pan Ripley Dracula Wywiad z wampirem Wbrew regułom Grease Leon zawodowiec Angielski pacjent Masz wiadomość Miasto aniołów Harry Potter i więzień Azkabanu Matrix Słodki listopad Okna To nie jest kraj dla starych ludzi 28 dni później Brokeback Mountain Inni Pół żartem, pół serio Między słowami A.I. Sztuczna inteligencja Wybór Zofii Szósty zmysł Dogma Iluzjonista Pokuta (Atonement) Death Proof American Beauty Aviator Piraci z Karaibów - wszystkie części Koniec romansu Ten post był edytowany przez owczarnia: 13.12.2008 16:16 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Korzystając z okazji, że już pewnie wszyscy zdążyli o tym temacie zapomnieć (a bardziej z tego powodu, że po raz kolejny obejrzałam pierwszy wymieniony), w końcu i ja się zdecydowałam.
Po jednym na reżysera, żeby nie było bałaganu (z małym i chyba zrozumiałym wyjątkiem): Blowup (Chyba mój ulubiony, zdziwiłam się trochę, że tylko raz się pojawił.) Zwierciadło 8 1/2 Annie Hall Ladri di Biciclette Pulp Fiction Godfather I i II The Prestige A Clockwork Orange Twarz (Pewnie kiedy indziej postawiłabym na jakiś większy klasyk, a teraz to z powodu świeżości zajawki, ale wiadomo, że to wszystko płynne.) Rosemary’s Baby (Haha, miałam ochotę ostatnio obejrzeć, a że akurat nie było pod ręką i nie chciałam czekać aż się ściągnie, poszłam do wypożyczalni, która jest naprzeciwko mnie i w takich sprawach w sumie zwykle się sprawdzała. Tym razem jednak, po kilkakrotnym powtórzeniu pytania i niemal przeliterowaniu tytułu po polsku i angielsku, dowiedziałam się nie tylko, że nie ma, ale i że obie pracownice w życiu o tym filmie nie słyszały. A przecież tyle warzywniaków w okolicy.) Happiness Funny Games (Jeden z wniosków płynących z tej listy: wyjątkowo mnie ciągnie do filmów, które w mniejszym lub większym stopniu są o filmach.) Big Lebowski Me and You and Everyone We Know High Fidelity Poza tym chciałabym wskazać coś Jarmuscha, ale nie mogę wybrać, wrażenia mi się nałożyły i chyba łatwiej by poszło ze scenami w tym wypadku. No i coś z Brazylii by się może przydało, bo to kino mnie kiedyś mega kręciło (i o ile to trochę wynikało ze specyfiki tego kraju, on sam nie był powodem), ale jakoś potraciło wszystko z czasem, a Miasto Boga chyba najbardziej. W sumie z takimi uwagami mogę sobie pewnie do rana lecieć, bo np. zastanawiałabym się jeszcze nad Almodovarem, poza tym mogłaby powstać oddzielna sentymentalna kategoria itd. Ale koniec, ewentualnie edytuję jak mi się coś ważnego przypomni do samej listy. Ten post był edytowany przez Potti: 10.05.2009 10:35 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 07.05.2025 18:53 |