Wierszyk Pozytywistyczny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Wierszyk Pozytywistyczny
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Kiedyś sobie dla jaj i dla wprawy pisałem pastisze stylów z różnych epok. Część z tego zamieściłem, część nie. Właśnie odkopałem w komórce (sic!) taki oto.
Chociaż pot czoło zrasza, Choć skóra z dłoni zdarta, Nam nie może zabraknąć mocy, Zły świat co rusz ogłasza Nasz koniec - uparta Polsko! wyrzecz się przemocy! Odrzuć pałkę, karabin, W dłonie weź łopatę I niech cię ta praca uwzniośli, Praca Polskę zbawi Praca to zadatek Naszej świetlistej przyszłości. Ucz się młody przyjacielu, Nam nie trzeba już szańców Kamieni rzucanych bezładnie - Ucz się, dołącz do wielu Wiedzą świecących kagańców, Jaśniejszych niż palby armatnie. Wrew pustce z rozpaczą, Niech wszyscy pracują, Dla nas, dla Polski - czas nagli! Słuchacze patrzą, Chwilę potakują I jadą pracować. Do Anglii. Ten post był edytowany przez Katon: 28.11.2006 18:10 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 02:23 |