Tren Katyński
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Tren Katyński
Daga |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
Ile mnie na magicznym nie było.. długo. Teraz tak tylko.
Tren katyński. Jest cudowna wiosna, wiesz, przyjacielu? O 8 rano, gdy w radiu spiker narzeka na kolejną ustawę słońce jest już całkiem wysoko i ogrzewa leniwe gołębie na chodniku z kostki brukowej. Uwielbiam takie dni, pełne krzyków dzieci w parkach i mam uginających się pod ciężarem siatek z "Biedronki". Spodobałoby ci się tutaj na pewno. Chociaż w końcu pojechalibyśmy rowerami za miasto, mijając, naturalnie, wesołe gromady innych wycieczkowiczów, wdychalibyśmy wiosenne powietrze, śmiali się z głupawych dopisków na znakach, I tylko nienawidziłbyś zapachu sosen, zwłaszcza tych kwietniowych, odoru krwi, potu, strachu i wiosennych trupów wyciekającego z każdej igiełki. W każdym dotknięciu chropowatej kory czułbyś ich krzyki i echa wystrzałów I stania nad świeżo wykopaną przepaścią nie mógłbyś wymazać z pamięci. Ominęlibyśmy ten zagajnik, masz na to moje słowo, zbyt pełen głosów ludzi padających twarzą do ziemi choć przecież ku niebu. I jechalibyśmy oboje w milczeniu, słuchając turkotu kół po asfalcie. Wiesz, my też już, po pięćdziesięciu latach obojętności, nienawidzimy kwietniowych sosen. Ten post był edytowany przez Daga: 07.07.2007 13:41 -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 02:30 |