Na Zdrowie!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Na Zdrowie!
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Sobie zadebiutuję wierszem na Magicznym. Może za stara już jestem, ale co tam
![]() Na zdrowie! *** Kolejny raz stawiam to pytanie. I nigdy nie wiem któż zasadę wyznaczył, – o dżentelmeni i nobliwe panie – że wino w lampkach pić trzeba a nie w musztardówkach. Czy przez to inaczej smaczy? Pytam, bom prostak zwyczajny. I za każdym razem gdy umoczę pyska – czy to ze szklanki, czy też z kieliszka – różnic nie dostrzegam. Wniosek: cham jestem, nie inaczej. Od wieków przecież wiadomo że naczynie rzecz święta. Sam Jezus z Graala zwykł pijać (czy to na co dzień, czy od dzwonu wielkiego). Ciekawi mnie tylko czy Graal miał stópkę. Bo jeśli nie miał – tu większość zgodzić się raczy – bardziej przypominał musztardówkę. Bluźnię? Ależ dlaczego! Przyznajcie szczerze w czym szklanka podobna do kieliszka? Jakkolwiek nie porównywać bardziej czarkę przypomina już – srebrną czy też glinianą – bez trzonka lub nóżki. Czy czarką nie można nazwać musztardówki? Można. Jest czarką, tylko że szklaną. Spyta ktoś może, do czego zmierzam mówiąc o rzeczach tak błahych – przecież słuchać nie trzeba mnie bom zwykły cham – a jednak dobrze wiem że pointy oczekuje odbiorca zacny. Powiem więc powiem, co prostak wydumał. Oto myśl chama, co więcej przeżył od szlachty i na wszystko gotowy: Nie liczy się trzos ni naczynia się kształt lecz smak i moc… …oraz pijących głowy. Zatem, na zdrowie! Ten post był edytowany przez smagliczka: 03.04.2008 04:15 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 00:49 |