trzy wiersze
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
trzy wiersze
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
no cóż...
Raven znowu się tu pojawiła, wraz ze swoimi ... (wpisz odpowiedni epitet) wierszami wiem, że sie cieszycie... ten wiersz powstał z powodu pewnego listopadowego święta... nie udalo mi się wymyślić dla niego tytułu... *** Szary blask nieba kładzie zimne spojrzenie z zachmurzonego nieba. Patrzy na białe jak śnieg chryzantemy, nad którymi unosi się cichy szmer modlitwy. Nie głośny by nie zagłuszyć ciszy, by nie zgasnął drżący płomień znicza pod pochylonymi krzyżami. Odejdź - nie przeszkadzaj. Tym, którzy w ciszy wyliczają minuty do Zmartwychwstania. 'Uciec' Po co wędrujesz? Po co uciekasz? Przeciecz nigdzie się nie schowasz; ani pod ziemią, czy na krańcach świata. Zaszyfrowane słowa w tańcu Latarni Nieba, spisane niegdyś zapomnianym już językiem opowiadają losy rodzaju ludzkiego. Nie ma miejsca gdzie się skryjesz przed tajemniczą zasłoną wyroczni. Lepiej wyjdź na przeciw i przygotuj się na spotkanie, na swoją chwilę. Przed przeznaczeniem można uciec. Ale nie tym od Boga. 'Gwiazda spałnionych życzeń' Gwiazdo, zabłyśnij na nocnym niebie, zaznaczonym czerwona łuną przelewanej krwi. Zanieś nadzieję wraz ze swym światłem tym, którzy ją utracili. Spraw by ustał ten cichy płacz po nocach, aby matki układając dzieci do snu wiedziały że je jeszcze ujrzą, aby morderczy śpiew karabinu umilkł. Gwiazdo, zalśnij na wieczornym niebie naszych serc i spełnij marzenia. Gwiazdo... -------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 21:52 |