Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Kilka lat po Harrym (zak), tragiczne

Filipek
post 28.01.2004 09:30
Post #1 

Kafel

Grupa: Magiczni Forumowicze

W Hogwarcie właśnie zaczął się kolejny rok, pierwszoroczniaków było znacznie więcej niż kilka lat temu. Wszyscy rodzice chcieli wysłać swoje pociechy do najlepszej szkoły czarów, a zarazem najsławniejszej, Dlatego w Hogwarcie zmieniono system rekrutacji uczniów: do szkoły mogło chodzić każde dziecko z mocą (nieważne, jakiej narodowości), ale za opłatą w wysokości 700 Galeonów za rok szkolny. Dzięki zdobytym pieniądzom szkołę unowocześniono, straciła swój dawny, tajemniczy charakter.
Albus Dumbledore z grupką nauczycieli sprzeciwiał się takim zarządzeniom ze strony Ministerstwa Magii, „Czy Harry Potter musi być powodem do takich zmian? Czy szkoła nie może funkcjonować na dawnych zasadach?” podkreślał w czasie negocjacji z Korneliuszem Knotem. Lecz Minister nie ustępował, łaknął sławy i pieniędzy, osadził się na dyrektora szkoły, a „grupę oporu” zwolnił z dawnych posad. Przecież było wielu czarodziejów starających się o tę pracę.
Albus Dumbledore, Minerva McGonnagal, prof. Binns, prof. Flitwick, prof. Sprout i inni wykładowcy wierni szkole, opuścili ją w smutku. Nikt nie wie, gdzie się udali, ale w plotkach wisi śmierć.
Pierwszy semestr minął szybko i spokojnie, nikt nie sprzeciwiał się nowym zasadom panującym w szkole. Nic już nie mogło odebrać Hogwartowi sławy... chyba nic, lecz podczas przerwy świątecznej, kiedy uczniowie jedli wieczerzę Wigilijną, przy stole zabrakło dyrektora szkoły pana Knota. Młodzi adepci magii dziwili się, bo zabrakło świątecznego przemówienia.
Minister nie mógł być na świątecznej kolacji, bo prowadził śledztwo w sprawie o kryptonimie PSM – Polska Szkoła Magii.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
  28.01.2004 20:44
Siobhan   Zgadzam się z Merkurym. Jeśli to epilog, może ...   28.01.2004 21:48
Margot   Bodom a Ty jak zwykle dokładny XD Nie będę Cię...   29.01.2004 20:21
Filipek   ja poprostu miałem dobry pomyśł, ale nie umiem...   30.01.2004 12:08
Yoanneca   to miał być epilog? O mój Boże <gleba> s...   30.01.2004 18:24
anagda   mnie też to nie zaciekawiło. pomysł może i dob...   30.01.2004 20:00
Szinga   Nie chcę się wypowiadać... Powiedzmy, że mnie ...   30.01.2004 20:42
Child   A ja skomentuję to po raz drugi, tym razem wie...   30.01.2004 22:41
anagda   Ty fatkycznie Child ostatnio coś rymjesz.... co ci...   30.01.2004 22:46
Merkury  

Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 14.05.2025 23:10