Chyba Już Koniec, dla wszystkich,
którzy prosili o wiersz
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Chyba Już Koniec, dla wszystkich,
którzy prosili o wiersz
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
z poezji się wyrasta
jak z dziecięcych butów nieładnych snów brązowego misia na policzku pod kołdrą bo wiersze są dobre na kołysankę wśród ciemnych nocy różową na smakowanie pięknych słów gdy się nie ma na kawior poezja pasuje do salonów złotych sali balowych ciężkich pluszem zasłon czemu tak tylko smutno gdy ze starą lalką wyrzuca się marzenia słowa w rymowanym pudełku zamknięte -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 15:00 |