O cytrusach, Sonet
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
O cytrusach, Sonet
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Hehehe - chyba będę miał
przyjemność zamieścić jako pierwszy (nie licząc tego "poezja")
swój wiersz na nowym podforum. Ten wiersz napisałem kiedyś do "Dużego
formatu". Oceniajcie...
Bezkresna przestrzeń pełna zieleni zmieszanej z brązem. To drzewa liczne pełne kolorów, jakby magiczne, a każde drzewo złotem się mieni. Złote owoce, cytrusy złote słońcem skąpane, jak kryształ lśniące, niby ambrozja cudnie pachnące, nawet motyla wpędzą w tęsknotę. Drodzy wnukowie, nie raz tam byłem. Każda wyprawa była jak święta, tak bardzo bowiem do nich tęskniłem. Cytrusów zapach i smak pamiętam, o tym doznaniu całą noc śniłem i rzec wam mogę: cytrus rzecz święta. -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 10:10 |