Viershydła, szukam krytyków (ostrych i nie tylko;) )
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Viershydła, szukam krytyków (ostrych i nie tylko;) )
Sheila |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
Żebym to ja pamiętała, kiedy ostatni raz tu byłam... w każdym razie, było to baaaaaaaaardzo dawno temu...
Mam nadzieję, że moje twory sięspodobają... komuś. "Jej oblicze" Czarnych kruków dzioby i szpony w rozpostartych ramionach konającego wilka. I elfia dziewica w szatach bielszych niż skrzydła aniołów składa pocałunek na krwawiącym pysku bestii Poczyna się i rodzi córa bogów wieczna w swej ulotności delikatna niczym wąż i cicha jak krzyk. Przynosi ulgę i mękę. Kiedy odwiedzisz i mnie? "Zmartwychwstanie" Pamięci C.B. Odchodzi dusza moja złoto-zielona w nicość ją lwy rozszarpały i orły i poeci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Umiera na wygnaniu wyklęta choć nie przeklęta okryta szarymi liśćmi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Odejdź ty który dręczysz me oczy mieczem pióra przebijasz Precz! ukochany aniele twe czarne skrzydła muskają twarz martwą mojej duszy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Niepokój zabija i wskrzesza choć wciąż ukochany pióra poetki - białe "Zmęczona" Dajcie że mi już spokój! pozwólcie mi proszę odpocząć na chociaż jedną, króciutką wieczność Zamknę tylko oczy i położę w drewnianym łozu na chwilkę niewiele dłuższą niż życie Zasnę i spać będę póki się znów z krzykiem nie obudzę lub z trzaskiem łupiny Matka Ziemia mnie do snu utuli i Ojciec Czas wiatrem kołysankę zaśpiewa gdy spać będę z dala od was wszystkich i wreszcie odpocznę |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 02:17 |