Nie krzywdźcie zwierząt, one też
czują i cierpią
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Nie krzywdźcie zwierząt, one też
czują i cierpią
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Właśnie przeczytałem wiersz
ashly, o cierpieniu koni, i przypomniało mi się o wierszu, który napisałem
ok. rok temu na konkurs ekologiczny. Zająłem w nim pierwsze miejsce, i
dyplom do tej pory wisi na mojej ścianie. (szkoda tylko, że zająłem miejsce
pierwsze na jednego uczestnika
![]() Zwierzę też człowiek - ono też żyje I też ma prawo do życia godnego Więc niech przed ludźmi już się nie kryje, w końcu to przecież jest nic wielkiego. "Nie rób drugiemu co Tobie niemiło" słowa te jakże prawdziwie brzmią. Chcemy, by nam się z szczęśliwością żyło dajmy zwierzętom też pożyć z nią. Nie krzywdźcie zwierząt, one też czują, one też płaczą, i też się cieszą. Gdy się ich sprawy z ludzkimi krzyżują, to nie ich wina, one nie grzeszą. Nie można naginać wszystkiego dla siebie, nie można krzywdzić innych, bo słabsi! A jakby tak spotkało to Ciebie? Nie chciałbyś, czasami, żeby byli lepsi? Nie chciałbyś przecież, by się nad Tobą znęcać! Wołałbyś, żądając sprawiedliwości! A jak zwierzęta mogą o to wołać zagłuszone krzykiem bezczułości? -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:30 |