Kurde, sam se to usunę
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kurde, sam se to usunę
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Mam dość. Jesteśmy muzycznym grajdołem i to takim że siąść i płakać. Nie dlatego, że nasz mainstream to ciągle Bajm i Budka Suflera. Nie tu leży problem. Nasz underground to zaściankowy shit. Syf, który powiela stare polskie patenty i nijak nie koresponduje z tym co się dzieje gdzieindziej. Nie chce wnosić rzadnej cegiełki do tego czym żyje 'alternatywny' świat. Tam: WB szaleje; do niedawna nieznany nikomu zespół Arctic Monkeys wchodzi nagle na pierwsze miejsce sprzedarzy singli ze swoim "I bet you look good on the dancefloor". Tu: królem alternatywy jest zespół Happysaid, który jest poprostu kalką regepunku jaki się tu robi od czasów Daaba. Zero świeżości. Zero jakiejkolwiek próby poszukiwań. Zero korespondencji z new rock revo (którego tu NIKT poza grupą dziennikarzy nie dostrzegł!!!!!). Punki o ciasnych mózgach międlą w kółko nowe kawałki starych zespołów, które brzmią identycznie jak stare kawałki starych zespołów. Metal to wogóle totalne getto nieprzemakalne na nic. Hiphop polski zdechł i trzeba go przebić kołkiem. WWO wydało płytę z gołymi cyckami na okładce i samplami jak z Verby. Płakać się chce. Królem 'niezależnych' umysłów jest pozbawiony cienia talentu i głosu Grabaż, którego jedyną zasługą jest przyznanie, że lubi zachodnie zespoły z nowego nurtu. Może jakiś jego fan posłucha idola i przewietrzy sobie mózg, nichby jakimiś Strokesami. Którzy są już ikonami nowych czasów. A tu? The Strokes...? A nie Rolling Strokes? Można ich nie lubić. Ja nie przepadam. Ale jak widzę tych tru rockowców, którzy NIC nie wiedzą o NICZYM czym żyje rockowy świat i są z tego dumni to mnie mdli. O White Stripesach ktoś tam słyszał. Taki kabaret. Babka na perkusji, cycki jej skaczą jak gra, hihiheherehotrehot. Kombajn Do Zbierania.... trochę pobył nadmuchany przez Trójkę - nikt już nie pamięta. Mamy Strachy Na Lachy. The Car Is On Fire - popuszczali w kilku alternatywnych rozgłośniach, parę koncertów, sajonara panowie, tu się tak nie gra, studenciki. Mamy przecież nową płytę Kultu, który juz nie ma nic do powiedzenia. Smutne. Penny Lane. Miała być mysłowicka supergrupa. Kawał rocka zakotwiczony w angielskich inspiracjach i polskim klimacie... Płyty jak dotąd nie słyszałem, ale singiel to takie rzadkie gie, że chce się wyć. Kapela Ze Wsi Warszawa. Polska usłyszała, chwile się popodniecała, że nasze a zachód się podniecił, ale zaraz wszystko wróci do normy. Zachód dalej będzie się podniecał a tu wyjdzie nowa płyta Farbenlehre czy innych skamielin i to będzie rockowe wydarzenie. Koniec manifestu. Macie się poczuć winni, rozbić świnkę, nakupić płyt, naćkać się nimi, kupić gitary i coś z tym zrobić.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 23:20 |