ZODIAK ANIMAGICZNY, (szukaj swego zwierzęcia)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
ZODIAK ANIMAGICZNY, (szukaj swego zwierzęcia)
Toroj |
16.02.2004 20:04
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 72 Dołączył: 22.12.2003 Płeć: Mężczyzna |
Zodiak Animagiczny powstał przy współpracy
Mirriel.
Świstak – styczeń – świstaki, jak wiadomo, mają skłonność do sreberek; czarownice urodzone w znaku świstaka często przejawiają przesadne zamiłowanie do biżuterii, natomiast panowie świstaki najczęściej są materialistami, niewielu wśród nich artystów i poetów, natomiast większość z zapałem oddaje się gromadzeniu dóbr materialnych, są oszczędni i przewidujący; naczelna zasada „być to mieć”. Szczęśliwa liczba: 1 Kamień: Chryzopraz - kamień zalecany jako najszczęśliwszy dla ludzi interesu - kupców, bankierów i osób mających na co dzień do czynienia z dużą ilością pieniędzy. Drzewo: jodła Gumochłon – luty – czarodziej spod znaku gumochłona zwykle są bardzo spokojni i refleksyjni (w szkole trafiają najczęściej do Hufflepuffu), romantycy, łatwo się zakochują (wielokrotnie); w życiu zawodowym wolą zajmować niższe stanowiska nie wymagające dużej odpowiedzialności; często wykazują zadziwiającą wrażliwość i wyobraźnię; znak sprzyjający poetom, literatom oraz jasnowidzom. Szczęśliwa liczba: 4 Kamień: Beryl - przynosi szczęście w sprawach sercowych. Ten, kto go posiada, może się nie obawiać, że serce ukochanej osoby zwróci się ku innej (innemu). Pozwala też dochować wierności. Chryzolit - wzmaga siły duchowe i dodaje zdolności przepowiadania przyszłości. Drzewo: dąb Chomik – marzec – ludzie urodzeni w znaku chomika odznaczają się optymizmem i wiarą we własne siły oraz niespożytą energią; jako znak patronujący początkom wiosny, chomik symbolizuje odnowę, odmianę i zadowolenie z fizycznej strony egzystencji (czytaj: lubi jeść). Szczęśliwa liczba: 3 Kamień: Bursztyn - udziela jasności myśli, czystości uczuć i obdarza trudną zdolnością zachowania pogody myśli i wyrozumiałości wśród burz życia. Chroni przed urokami i czarami. Drzewo: jarzębina Dziobak – kwiecień – dziobaki to osoby o chwiejnym charakterze, równie dziwaczne i pomieszane jak ich patron, nigdy nie możesz się spodziewać po dziobaku zachowań racjonalnych; jednak wśród dziobaków jest równie wielu psychopatów, jak i osób spontanicznych, które potrafią z dnia na dzień rzucić wszystko i z jedną torbą podróżną złapać najbliższy świstoklik do Australii; jedno jest pewne – z dziobakiem nie sposób się nudzić. Szczęśliwa liczba: 17 Kamień: Szafir - daje on czystość myśli, polot, zdolność intuicji, bezinteresowność, głębię w rozważaniu zagadnień, wytrwałość, pokorę i pogodę ducha. Z tego powodu jest talizmanem mędrców Drzewo: jaśmin Świergotnik – maj – czarownice urodzone w znaku świergotnika są z natury beztroskie i bardzo uczuciowe, wyjątkowo łatwo nawiązują romanse (choć potem zwykle tego żałują); panowie świergotniki bardzo przypominają swoich zwierzęcych patronów czyli „polatują z gałązki na gałązkę”, panie, które zapragną założyć gniazdko ze świergotnikiem, srodze się rozczarują, podobnie jak pracodawcy, próbujący obsadzić świergotnika na kluczowym stanowisku w firmie. Szczęśliwa liczba: 12 Kamień: Lazuryt - usuwa takie wady charakteru jak lekkomyślność i brak wytrwałości. Drzewo: jabłoń Jednorożec - czerwiec - czarodzieje spod znaku jednorożca są odważni i wierni, ale mają zwykle bardzo wysokie wymagania wobec partnerów życiowych i rzadko zakładają rodziny; co tłumaczy jasno, dlaczego jednorożec jest symbolem dziewictwa. Szczęśliwa liczba: 9 Kamień: Opal - czyni dobrych lepszymi, u złych zaś potęguje zło. Przynosi szczęście we wszystkich poczynaniach, ale tylko człowiekowi szlachetnemu. Drzewo: oliwka Jastrząb – lipiec – drapieżny ptak patronuje najgorętszemu miesiącowi roku; ludzie urodzeni pod znakiem jastrzębia są niespokojnymi duchami, lubią podejmować się trudnych zadań, kochają dalekie podróże. Inteligentni i ambitni, nie zagrzeją miejsca w domu czy na ciepłej posadce. Spośród jastrzębi wywodzi się wielu znanych polityków, aurorów, podróżników i naukowców. Szczęśliwa liczba: 5 Kamień: Cyrkon - wywiera dodatni wpływ na zdolności umysłowe, budzi pragnienie władzy i poznania prawdy. Idealny dla podróżników (odstrasza dzikie zwierzęta i chroni przed ukąszeniami węży). Drzewo: klon Pufek – sierpień – sierpniowe pufki są generalnie osobami sympatycznymi, choć może nieco zbyt żywiołowymi jak na gust niektórych; zgodnie z cyklem natury, która w sierpniu osiąga szczyt energetyczny, pufki uwielbiają wszelkie życiowe przyjemności – w tym dobre jedzenie, wino (śpiew, kobiety i tak dalej), dobre lektury i dobrą sztukę (choć raczej stronią od awangardy). Znak pufka patronuje zielarzom, ogrodnikom i pracownikom branży spożywczej. Szczęśliwa liczba: 7 Kamień: Lazuryt - usuwa takie wady charakteru jak lekkomyślność i brak wytrwałości. Ametyst - chroni od nieszczęść, chorób zakaźnych, wzmacnia nerwy i zdrowie. Pomaga w miłości i interesach oraz chroni przed skutkami pijaństwa. Drzewo: cedr Pantera – wrzesień – ludzie spod znaku pantery są nerwowi i nostalgiczni, gdyż urodzili się w niepewnym czasie przejścia lata ku jesieni; nie należy jednak lekceważyć panter, gdyż postawione w sytuacji stresowej umieją się odgryźć; znak sprzyjający zdolnościom animagicznym i talentom do zaklęć. Szczęśliwa liczba: 14 Kamień: Granat - dla ludzi, którzy łatwo wpadają w depresję jest niezastąpionym towarzyszem. Zawieszony na piersiach przynosi dobre myśli. Drzewo: grab Feniks – październik – znak płomienistej jesieni, ludzie urodzeni pod znakiem feniksa spalają się w ogniu swoich pasji, często ze szkodą dla siebie samych, lecz zwykle podnoszą się z upadku, by znów zatopić się w nowym przedsięwzięciu i znów oddać mu cały swój czas i energię; spod znaku feniksa wywodzi się wielu znanych przywódców, polityków i artystów (np. lider zespołu Weird Sisters). Szczęśliwa liczba: 8 Kamień: Oliwin - zjednuje sympatię otoczenia i przynosi szczęście w interesach. Strzeże przed ogniem i kradzieżą. Drzewo: lipa Thestral – listopad – znak tajemnicy i sentymentalizmu; koniec jesieni skłania do rozmyślań nad sensem istnienia, thestrale są z natury pesymistami. Wrażliwe, smutnawe i słabego zdrowia, rzadko angażują się w życie polityczne i społeczne. Znak sprzyjający artystom oraz naukowcom. Sławne thestrale: Albert Camus, Paracelsus. Szczęśliwa liczba: 11 Kamień: Selenit - ma silne właściwości tajemne, przyciągając oczy i przemawiając do wyobraźni. Potrafi bowiem osłonic nas przed złem a dobro przyciągnąć. Rozbudza głęboką intuicję, porównywalną z jasnowidzeniem i pomaga rozwiązać trudne problemy. Drzewo: wierzba płacząca Smok – grudzień – maksyma „Draco dormiens nunquam titillandus” dobrze odzwierciedla charakter ludzi zrodzonych pod znakiem smoka – ekstrawertyczni, inteligentni i twórczy, jednocześnie są bardzo drażliwi i źle znoszą krytykę. Znak sprzyjający talentom literackim, sportowym oraz wróżbiarstwu. Sławne smoki: Kassandra Trelawney, Ludo Bagman. Szczęśliwa liczba: 6 Kamień: Topaz - pomaga w skupianiu uwagi, ułatwia wnikanie w zawiłe problemy. Ożywia umysł, daje słowom siłę wyrazu i przekonywania. Zapewnia życzliwość przełożonych i zsyła dar przewidywania reakcji innych. Drzewo: figowiec. Nietoperz – severian – nietoperz patronuje najbardziej tajemniczemu miesiącowi w roku; czarodzieje urodzeni w tym okresie są zwykle osobami małomównymi i stroniącymi od większego towarzystwa, mogą interesować się Czarną Magią, choć niekoniecznie schodzą na złą drogę; znak sprzyjający zdolnościom do warzenia eliksirów, numerologii i astronomii. Szczęśliwa liczba: 13 Kamień: Onyks - kamień cierpienia, prób, ale i mądrości. Nazywany "klejnotem władców", gdyż swemu właścicielowi zapewnia władzę nad innymi, pozwala przewidzieć poczynania przeciwników dodatkowo rozjaśnia myśli i wzmacnia pamięć. Malachit - jest amuletem wzmagającym siły duchowe właściciela, z racji tej idealnie nadaje się dla ludzi nauki. Ponadto strzeże przed depresją i atakami złych mocy. Drzewo: orzech W porównaniu z kalendarzem mugolskim, severian przypada na okres od 26 grudnia do 5 stycznia włącznie. -------------------- I'm snaper, no mercy, no potters
|
Child |
16.02.2004 20:13
|
leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna |
Thestral - listopad... Opis
zdecydowanie NIE pasuje Ja pesymistą słabego zdrowia? Zdecydowanie zaprzeczę.
Ale sam zodiak bardzo pomysłowy - pogratulować pomysłu Severian - czemu mi się to z Severusem kojarzy? XP peS: Ten cały Paracelsus był alchemikiem, prawda? Ten post był edytowany przez Child of Bodom: 16.02.2004 20:14 -------------------- |
avalanche |
16.02.2004 20:13
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta |
Zodiak bardzo fajny =) i stwierdzam że mój miesiąc - październik - ma najfajniejsze zwierzątko XD (dobra nie rzucać się inne też są fajne...na przykład te no...gumochłony )
ahhh czyli jest szansa zostać skorumpowanym politykiem..uspokoiłaś moją skołataną duszę XD -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
||
Lousie |
16.02.2004 20:19
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 165 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Z daleka XD |
Ja jestem jastrzębiem, i co dziwne opis się
prawie doskonale zgadza z moim charaktere. Bardzo fajny pomysł.
-------------------- One day you will ask
me what's more important, your life or mine? And I will say, my life, then you will walk away, never knowing that you are my life. ---------------------------- |
Kasandra Black |
16.02.2004 20:24
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 05.02.2004 |
Hehe, ja jestem jednorożcem:PPPPPPPPP
Jaja jak armaty.
-------------------- Niechaj to Niemcowie wżdy postronni znaja iż dresy nie gęsi iż swoje kije mają...
Jeżeli muszę wybrać, dajcie mi powód... Jestem jak jasny szczur... Nic mi nie wychodzi... |
Ellie |
16.02.2004 20:53
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. |
Ja tak jak Avalanche jestem feniksem
Fajne zwierzątko. I opis po części się zgadza. Może jakąś
wielką artystką zostanę?
-------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Meave |
16.02.2004 23:25
|
||
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta |
To zupełnie jak ja Ja i pesymizm? Co to to nie. Za to szczęśliwa liczba się zgadza. Trudno, żeby było inaczej skoro urodziłam się jedenastego dnia jedenastego miesiąca -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
||
Bieta |
17.02.2004 12:12
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 15.08.2003 |
Hie hie hie...no pięknie jestem
dziobakiem. Ale psychopatką to ja nie jestem...to juz bliżej z tym chwiejnym
charakterem ale bez przesady Ja NIE jestem dziobakiem XP
Horoskop nawet, nawet. Ciekawe jest to, że każde "zwierzątko" jest inne od poprzedniego. Ciężko jest znaleźc dwa chocoaż troche do siebie podobne ^^ Gratulacje dla Mirriel i Toroj (heh...ty Cmoku Wawelski =P ) |
Seiya |
17.02.2004 12:48
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 04.01.2004 |
Eh...Ja styczeń i raczej nie jestem
matreialistą, bardziej artysta ^^ Cos nietrafnie oceniłaś Toroj
-------------------- Róże, ich płatki...Nasze matki- matki miłości, matki ludzkości...
|
matoos |
17.02.2004 13:24
|
Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna |
Hehehehe, smoki rulez
I co najdziwniejsze opis się w miarę zgadza, nawet pomimo tego że nie wierzę w takie bzdury jak horoskopy i inne rzeczy (religia zabrania )... Ale z tym smokiem to nie wiem czy dobry wybór - w końcu nieraz wyrwał mi się jakiś Ryu-ha zan a to trochę nie pasuje... Moim ulubionym magicznym zwierzęciem jest feniks... Ale z kolei opis febniksa niezbyt pasuje do mnie... Dziwny jest ten świat Dzięki Toroj - bardzo fajny pomysł. Poprawiłaś mi humor -------------------- |
Kalamburka |
17.02.2004 14:02
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 08.12.2003 Skąd: Z zza rzeki, zza cienia drzew. |
Śietny pomysł ! Taki inny.
Jestem z pod znaku chomika(jak miło ) i o dziwo w moim horoskopie wszystko się zgadza. A to że lubię jeść to już na 200 % -------------------- Kto żyje nadzieją, umrze głodny.
Pisanie jest obroną przed szaleństwem. Komputer to logiczne ogniwo w rozwoju człowieka: inteligencja bez moralności. Człowiek jest tajemnicą, z tajemnicy przybywa i w tajemnicę odcchodzi. |
Atina |
17.02.2004 14:49
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta |
LOL Jestem chomikiem! ^^
Nie żeby mi się cos nie podobało, kiedyś miałam 10 chomików. ^^" Nie wszystko się zgadza, ale nie o to przecież chodzi, nie? Fajny pomysł z tym horoskopem (a jednak szkoda, że nie trafił mi się gumochłon, gumochłony rlz!). Jednak powiem, że się zawiodłam. Tzn, nie to, że mi się nie podoba. Ale spodziewałam się czegos tryskającego humorem, tak jak Twoje opowiadanka. Po prostu sie przyzwyczaiłam do ogromnej dawki śmiechu przy czytaniu twoich dzieł. Ale podoba mi się. Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 16:34 -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
voldius |
17.02.2004 15:00
|
Unregistered |
fajny pomysł, jednak nie pasuje do mnie opis
świstaka, ale bywa. spoko pomysł ;P
|
Nea |
17.02.2004 16:18
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta |
Dokładny Dziobak jestem. Heh, gratuluję.
|
Mintir |
17.02.2004 17:07
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 30.06.2003 |
A ja jestem gumochłonem Pół na pół się zgadza, ale mam brata świstaka. I tu się
wszytko zgadza
-------------------- We are what we are
I didn't begin it. I didn't make the world. It was always there, this evil. It was in the shadows and it caught me and made me part of it. I didn't make evil. I didn't make myself - Lestat de Lioncourt |
Margot |
17.02.2004 17:41
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Ooo długo by pisać XD |
A świstak siedzi i zawija je w te sreberka
XD... Heh ja jestem świstaczkiem XD Świstaczki górą
Więc nie podskakiwać bo zrobię bunt świstaków i nie będzie miał wam kto zawijać milki w sreberka XD... Pomysł baardzo fajny XD Taki...pomysłowy:D -------------------- "Nie bój się cieni... oznaczają one , że gdzieś obok jest jakieś świateło" "To, że ktoś umarł nie znaczy wcale ,że odszedł" Come come my lady be my butterfly... SUGAR XD "Wszystko co ma poczatek ma także i koniec" Moje życie... porozrzucane w nieładzie kartki papieru Moje szablony... |
Mira |
17.02.2004 22:04
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
ja i Thestral?
a to ciekawe
hmm.. pesymistka to ze mnie niejest aż taka... słabego zdrowia tesh nie mam... |
Kasandra Black |
17.02.2004 22:14
|
Ej, ludzie, na razie nikt nie jest
jednorożcem poza mną........
-------------------- Niechaj to Niemcowie wżdy postronni znaja iż dresy nie gęsi iż swoje kije mają...
Jeżeli muszę wybrać, dajcie mi powód... Jestem jak jasny szczur... Nic mi nie wychodzi... |
Mira |
17.02.2004 22:23
|
||
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
nie martw się mam kumpele co się w czerwcu urodziła więc nie jesteś sama |
||
Siobhan |
17.02.2004 22:31
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 |
Świergotnik hm... Faktycznie czasem bywam
lekkomyślna. A pomysł na zodiak jest światny. Gratuluję!
-------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
KaRoLiNa |
18.02.2004 17:17
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 24.05.2003 Skąd: Łódź |
Ja jestem jednorożcem i do mnie ten opis
do mnie niezbyt pasuje. Kasandra nie jesteś sama !
-------------------- T.Love - Marzyciele
Życie jest tak wspaniałe, że trzeba przez nie przejść Czasami w to nie wierzę i myślę, że lepsza jest śmierć Babilon-System swoją bronią pragnie zniszczyć mnie Lecz życie jest wspaniałe - kolory czarno-białe My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Ja wtedy właśnie żyję, gdy idziesz obok mnie Dla mojej i dla twojej satysfakcji wszystko dzieje się Życie jest tak wspaniałe, naprawdę to wiem A ci, którzy chcą mnie zniszczyć, faszerują nas złem My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Na całe ziemi piekło - napompowany świat Zatruty, zepsuty balon - nienawiść i gwałt A nasze życie jest, nasze życie trwa Dla mojej i twojej satysfakcji - dla naszego ja My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko |
Kasandra Black |
18.02.2004 17:24
|
O jak miło..... Mira, ja też ma
kumpelę urodzoną w czerwcu. A do mnie opis pasuje:P
Syriusz_Black |
18.02.2004 18:08
|
||
Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
Daj spokój Gdzie to znalazłeś ?? Zupełnie nie pasuje... Hehe... myślałem, że kwiknę ze śmiechu Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 18.02.2004 18:09 -------------------- |
||
Skejti- dawna Skejtmenka |
18.02.2004 19:18
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 26.10.2003 Skąd: Elbląg |
W jedyn miałaś napewno
rację: że lubię jeść!! (jeestem chomikiem )
-------------------- |
Kasandra Black |
19.02.2004 17:07
|
Ja też lubie jeść, ale
chomikiem nie jestem:P
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:29 |