Sumy i Owutemy, Zapraszam!!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Sumy i Owutemy, Zapraszam!!
dragon99919 |
08.06.2008 22:45
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Łódź Płeć: Mężczyzna |
ja sam nie wiem... ale sumy to ja chciałbym zdawać z obrony przed czarną magią... tylko tyle powiem, bo nie za bardzo się znam... jednak owumeny to chyba z eliksirów (chemie mi przypomina, fajny przedmiot )
-------------------- Ludzie!!! Zaniedbajcie wymiar sprawiedliwości!!! Tylko Bóg może nas ukarać!!! ;) - Najlepszy opis GG jakie słyszałem...
|
dragon99919 |
09.06.2008 21:25
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Łódź Płeć: Mężczyzna |
No... Gdyby mnie uczył Snape to bym z lekcji wiał
Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 10.06.2008 14:21 -------------------- Ludzie!!! Zaniedbajcie wymiar sprawiedliwości!!! Tylko Bóg może nas ukarać!!! ;) - Najlepszy opis GG jakie słyszałem...
|
Zeti |
10.06.2008 22:00
|
Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna |
QUOTE jednak owumeny to chyba z eliksirów (chemie mi przypomina, fajny przedmiot biggrin.gif ) Faktycznie, jak zaczynałem gimnazjum, i pierwszy raz byłem w pracowni chemicznej, to przypomniał mi się loch Severusa. Pierwsze doświadczenia, spalanie wodoru, pokazowe palenie wody zmieszanej z jakimiś specyfikami, bardzo podobne były jak lekcje eliksirów. -------------------- ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
dragon99919 |
11.06.2008 21:29
|
heh... Ja dopiero będę miał chemię w gimnazjum, ale raz nasza klasa gimnazjum odwiedziła ( tuż obok) i zobaczyliśmy taką lekcje... Wszystko prawie identyczne, tylko klasa, trochę to mi lochu nie przypomina.
-------------------- Ludzie!!! Zaniedbajcie wymiar sprawiedliwości!!! Tylko Bóg może nas ukarać!!! ;) - Najlepszy opis GG jakie słyszałem...
|
sarenka14 |
07.08.2008 11:16
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 31.07.2008 Skąd: z choinki :D Płeć: Kobieta |
Sumy i Owutemy - obrona przed czarną magią, zielarstwo, eliksiry, zaklęcia, mugoloznawstwo.
Co do TT oczywiście. Spróbować zawsze można Dom - Gryffindor Do WSZY? Nie. Nie można zmuszać skrzatów do tego czego robić nie chcą. Nie można nikogo uszczęśliwiać na siłe. Strona dobra -------------------- |
aGuTeK |
11.08.2008 19:55
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta |
zielarstwo,runy,numerologia,obrona przed czarną magią - GRYFFINDOR
|
reachel_riddle |
19.11.2008 21:44
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 03.04.2008 Skąd: Z końca świata Płeć: Kobieta |
Sumy: OPCM, zaklęcia, eliksiry, runy.
Strona: To zależy od okoliczności;P WSZA: czemu nie?? Dom: Slytherin Nauczyciel: Snape Coś jeszcze?? |
Szukająca |
21.05.2009 20:48
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 18.05.2009 Skąd: z Nory :P Płeć: Kobieta |
A tak wracając do tematu to...
Sumy i owutemy - obrona przed czarną magią, transmutacja, wróżbiarstwo, historia magii, zielarstwo i zaklęcia Dom - Gryffindor, gdzie "kwitnie męstwa cnota, króluje odwaga i do wyczynów ochota" . Ewentualnie Hufflepuff. WSZA - może kiedyś Strona - dobra, oczywiście Turniej Trójmagiczny - jak najbardziej! Ulubiony nauczyciel - McGonagall, Lupin...? Znienawidzony nauczyciel - Snape, Umbridge. Ten post był edytowany przez Szukająca: 22.05.2009 14:36 -------------------- |
gostmati |
27.07.2009 12:54
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 27.07.2009 |
Sumy i owutemy : Obrona przed czarną magią, opieka nad magicznymi stworzeniami,
runy, eliksiry, zielarstwo,zaklęcia Dom: Gryffindor Strona: dobra Turniej: Jak najbardziej Wsza: może Ulubiony nauczyciel: Dumbledore, McGonagall, Lupin. Znienawidzony nauczyciel: Snape, Umbridge |
olizgs |
01.06.2010 09:52
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 34 Dołączył: 30.05.2010 Skąd: Z kapusty Płeć: Kobieta |
Sumy i Owutemy: Zaklęcia, Eliksiry, Czarna Magia, Wróżbiarstwo
Dom: Slytherin Strona: zła Turniej: Tak Wsza: Tak Ulubiony Nauczyciel: Snape, Trawnley(czy jak to się tam pisało) Znienawidzony nauczyciel: Ubrigde, Slughorn -------------------- Harry Potter to skarb!
|
truskaffka93 |
06.07.2010 16:27
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 25.06.2010 Skąd: Biała Podlaska Płeć: Kobieta |
Sumy i owutemy : Obrona przed czarną magią, eliksiry, Mugoloznawstwo ^^ jeśli z tego można
Dom: Nie będę oryginalna, Gryffindor Strona: dobra Turniej: może. Wsza: chyba nie... Ulubiony nauczyciel: Minerwa McGonagall , Rolanda Hooch (chociaż może niewiele o niej mamy w książce), Szalonooki Moody i Pomona Sprout Najgorszy nauczyciel: Gilderoy Lockhart (błagam, tylko nie on) nie znienawidzony, ale na pewno najgorszy i śmieszny. -------------------- "Kilkunastoletni Dumbledore był czymś tak dziwacznym i niewyobrażalnym, jak głupia Hermiona albo przyjazna sklątka tylnowybuchowa."
|
piekaras |
10.10.2010 13:20
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 21.06.2010 Skąd: Z magicznego Krakowa Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
Sumy/Owutemy : OPCM, zaklęcia, eliksiry, ONMS, transmutacja
Dom: Gryffindor, of kors Strona: dobro Turniej: hmmm, tak lubię wyzwania WESZ: (nie urażając Herm) nie. Ulubiony nauczyciel: Lupin, Flitwick, stary Dumbel (a jakże) , Snape (po VII) Najmniej lubiany nauczyciel: Trelawney (za obłudę), UMBRIDGE |
Atalanta |
17.08.2011 12:48
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 23 Dołączył: 09.08.2011 Skąd: Zakazany Las Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
A ja tak późno dodam odpowiedź:
Sumy i owutemy - obrona przed czarną magią, transmutacja, historia magii, zielarstwo i zaklęcia Dom - Gryffindor albo Ravenclaw WSZA -niee Strona - dobra Turniej Trójmagiczny - oczywiście Ulubiony nauczyciel - McGonagall, Lupin, Moody Znienawidzony nauczyciel - Snape, Umbridge, Lockhart -------------------- "Nie jesteśmy stworzeni do życia w samotnosci.
To inni ludzie czynią nasze życie pełnym." Rafał Kosik |
emika |
23.08.2011 18:01
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 23.08.2011 |
ulubiony nauczyciel oczywiście SEVERUS SNAPE i REGULUS LUPIN
z czego zdawać mch... mugoloznawstwo eliksiry historia magii obrona przed czarną magią czego bym nie zdawaŁa napewno wróżbiarstwo u Sybilla Trelawney -------------------- |
Hagrid |
22.10.2012 11:14
|
Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1222 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna |
Sumy i owutemy : Zaklęcia, transmutacja, astronomia , starożytne runy, obrona przed czarną magią,
Dom: Gryffindor Strona: dobra Turniej: Nie, nie mam skłonności samobójczych;d Wsza: Tak, jak to ktoś powiedział, każdy był w młodości socjalistą;d Ulubiony nauczyciel: Lupin Znienawidzony nauczyciel: Trelawney i Umbridge -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:16 |