Twój Ulubiony Magiczny Przedmiot To..., Wypowiedz się!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Twój Ulubiony Magiczny Przedmiot To..., Wypowiedz się!
Chooo |
16.01.2006 11:29
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta |
Zakładam ten temat bo chciałam się dowiedzieć jakie są wasze ulubione magiczne przedmioty OPCM? Numerologia, Transmutacja, Wróżbiarstwo itp. Proszę powiedz i podaj argument dlaczego taki a nie inny Czekam na wasze odpowiedzi A propo to mi się podoba lekcja:
Zaklęć - bo można tam się wiele przydatnych zaklęć nauczyć, i fajny jest profesorek Flitwick -------------------- |
Ronald |
16.01.2006 11:35
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna |
A moze być kilka(maks trzy)?????
miejsce 1. zaklęcia - sabardzo pożyteczne i potrzebne, nie ejst to bezcelowa lekcja jak wróżbiarstwo; poza tym jest świetny nauczcyiel i taki śmieszny miejsce 2. transmutacja - kolejny bardzo pożyteczny przedmiot, który daje olbrzymie mozliwości zabawy(zamienić Malfoy'a w zdechłą żabę ), oraz oczywiście świetny nauczyciel miejsce 3. OPCM - pomijając fakt, że w Hogwarcie trudno się tego nauczyć przy ciągłej zmianie nauczycieli chciałbym się tego uczyć, poniewaz jest to chyba najbardziej potrzebny przedmiot w całym Hogwarcie. -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss |
Wrona |
16.01.2006 20:58
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra |
Najchętniej uczyłabym się Czarnej Magii niestety w Hogwarcie tego nie uczą... uzasadnienie - wydaje mi się, że czarna magia jest potężniejsza od białej
Z tych przedmiotów które są: wybrałabym 2: eliksiry - "Jesteście tutaj, żeby nauczyć się subtelnej, a jednocześnie ścisłej sztuki przyrządzania eliksirów. Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć, jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać." (słowa Snape'a mówią same za siebei i zaklęcia - wiadomo, są pożyteczne na 2 miejscu ONMS - może by mi sięudało oswoić jakiegoś milusiego smoka Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 13:12 -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
HUNCWOTKA |
17.01.2006 14:24
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] |
Trudno jest się domyślić jaki przedmiot by się najbardziej lubiło,skoro nigdy nie miało się z nim do czynienia.Ale myślę ,że najbardziej zainteresowałoby mnie Zielarstwo i Opieka Nad Magicznymi Stworzeniami.Możliwe ,że polubiłabym także Historię Magii gdyby inny nauczyciel prowadził zajęcia:P.A co do transmutacji i Zaklęć to nie widzę w tych przedmiotach nic ciekawego aczkolwiek są bardzo przydatne i bez nich nauka innych przedmiotów nie miałaby sensu.
Ten post był edytowany przez HUNCWOTKA: 17.01.2006 14:25 -------------------- |
Aylet |
17.01.2006 15:39
|
shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta |
Hm, według mnie ciekawie zapowiadałaby się Opieka nad magicznymi stworzeniami. Fajnie na własne oczy zobaczyć zwierzę, o którym słyszałaś, lub oglądałaś obrazki tylko w książkach. Myślę, że jesczze obrona przed czarną magią mogłaby mnie zainteresować, chociaż nie wykluczam też innych możliwości.
-------------------- |
Olcia1204 |
17.01.2006 16:02
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 17.01.2006 |
Moim zdaniem, każdy przedmiot się do czegoś przydaje. Zarówno OPCM jak i elikisry są okropnie fascynujące. Zakilęcia z kolei są strasznie pozyteczne chociażby w życiu codziennym (czarodziejów oczywiście ) Ciężko mi sprecyzować jeden ulubiony przedmiot . Wiem jednak, że podzielam zdfanie Rona i Harry'ego, że na historii magii najlepiej się... śpi
-------------------- Nawet w najnormalniejszej rzeczy kryje się cząstka magii...
|
Herma |
17.01.2006 16:42
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna |
ja chyba najbardziej lubilabym OPCM, ONMS i transmutacje/zaklecia
|
grlouiee |
18.01.2006 14:15
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta |
OPCM, Eliksiry, Zaklęcia, Latanie na miotle.
;] Chyba tyle. Tresciwy post, trzeba przynzac ;D -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** |
Vanillivi d'Azurro |
18.01.2006 17:02
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 11.09.2005 Skąd: Kraków |
Ja tam najbardziej lubię czarną magię, a że się jej nie naucza w Hogwarcie, to OPCM też może być. Za to wogóle nie lubię eliksirów i zielarstwa - za dużo paprania się.
-------------------- Rachegedanken von Demut gepeitscht
Du siehst und hörst nichts mehr Deine kranken Gefühle geben ihm keine Chance Deine Wut will nicht sterben nur dafür lebst Du noch Rammstein, Meine Wutt will nicht sterben Czarno - Biały Kot Blog Vanillivi d'Azurro |
mida |
19.01.2006 13:35
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta |
Transmutacja i OPCM ale tylko z Lupinem! Ale na Zielarstwie bym nie wytrzymała! Coś okropnego! Babrać się w ziemi i ujadać z gryzącymi roślinami! To nie dla mnie.
-------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
Katon |
19.01.2006 14:20
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
DADA, zaklęcia, transumatacja i historia magii (tak! to, że nauczyciel prowadzi nuden lekcje to jeszcze nic nie znaczy)
|
Hito |
19.01.2006 15:37
|
Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna |
Identycznie u mnie (może zastanowiłbym się nad historią... Choć wolałbym ją, niż OnMG, zielarstwo czy eliksiry).
-------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Katon |
19.01.2006 18:15
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
Opieka Nad Stworami i Zielarstwo to jakiś megatragiczny hardkor by był (licealny żargon mi się uaktywnia...). Na wróżbiarstwo też bym się nie zapisał, bo to niuejdżem zalatuje...
A tak wogóle moim ulubionym magicznym przedmiotem jest zaczarowany ołówek. Ten post był edytowany przez Katon: 19.01.2006 18:30 |
Smerfka |
21.01.2006 00:06
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 08.06.2004 |
No to rzecz jasna zaklęcia, latanie i eliksiry. Szczególnie to ostatnie, chociaż jak znam swoje talnety kulinarne, to z moją umiejętoscią ekhm... artystycznego krojenia warzyw i wylewania na siebie wszystkiego, byłoby dosyć ciężko
Nevile byłby dumny... -------------------- ***** One day u'll ask me - "what's more important for u, ur life or mine?" And I'll say : mine... And u'll walk away, never knowing, that YOU are my life... *** "Najbardziej odczujesz brak drugiej osoby,kiedy będziesz siedział obok niej, wiedząc, że ona już NIGDY nie będzie Twoja..." |
harolcia |
21.01.2006 15:07
|
przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta |
Moim skromnym zdaniem najlepsze przedmioty to :
1. Zklęcia ( można się czegoś ciekawego nauczyć, no i sam profesorek;) ) 2. Transmutacja ( wiadomo- nauczyciel i bardzo przydatne) 3. OPCM, Eliksiry( wbrew pozorom, to bardzo potrzebne i niezbędne i ogólnie fajo!!) http://sredniowiecze.zdrowo.info.pl/eliksir.html Ps. Chyba doszłam do wniosku, że wybrałabym wszystko oprócz : a) mugoloznawstwa b) MOŻE historii magii c) numerologii d) runów e) wróżbiarstwa Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 13:13 -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Wrona |
21.01.2006 18:01
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 03.12.2005 Skąd: Z drugiej strony lustra |
A ja bym runów nie odrzucała... Dlaczego? Przecież mogą się przydać...
Ale fakt faktem, mugoloznastwo, wróżbiarstwo i historia magi są ble... -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
Wróżka14 |
21.01.2006 21:12
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 06.12.2005 |
OPCM - wolę byc po tej dobrej stronie i u boku cudownego księcia na białym koniu zwyciężać zło (żartowałam)
ONMS - kocham zwierzęta latanie - bez komentarza zaklęcia - cholernie przydatne -------------------- wskrzeszam martwe tematy!!!
nie używam 'edytuj' jestem n00bkiem !!! sse. |
hazel |
21.01.2006 21:15
|
czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer |
Eliksiry, eliksiry, eliksiry (niech ktoś powie, że mam obsesję...)
-------------------- The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
avalanche |
21.01.2006 21:23
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta |
masz obsesję
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Wrona |
21.01.2006 22:36
|
Hazel - jako przyszła pani psycholog (to tylko żart), stwierdzam (a jednocześnie zgadzam się z Avalanche), że masz obsesję
Wróżka14 - eee... o księciu na białym koniu to marzyłam jak miałam 7 lat (co jest nie prawdą, bo nigdy o żadnym księciu nie marzyłam, tylko o królewiczu, chociaż sama nie wiem co to za różnica). Nie lepiej jakiegoś wrednego i władczego typa, ale za to z charakterem? (taaa... bo ja zawsze marzyłam o władzy... ) -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
HUNCWOTKA |
21.01.2006 23:14
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] |
Dlaczego wszyscy tak zrazacie się do historii magii?Przecież to,że taki a nie inny nauczyciel w Hogwarcie naucza HM nie oznacza ,że przedmiot jest nudny.No chyba ,że ktoś naprawdę nie lubi historii to zwracam honor.
A zapomniałam jeszce o lataniu.Na pewno byłby to jeden z moich ulubionych przedmiotów ,ponieważ uwielbiam w-f. QUOTE(Wrona @ 21.01.2006 20:01) A ja bym runów nie odrzucała... Dlaczego? Przecież mogą się przydać... Ale fakt faktem, mugoloznastwo, wróżbiarstwo i historia magi są ble... Może dla nas mugoloznastwo jest ble:p,ale dla czarodzieja czystej krwi raczej byłyby to zajęcia ciekawe.Tak jak dla nas poznawanie czarodziejskiego świata. -------------------- |
Wrona |
21.01.2006 23:38
|
Uff... Całe szczęście, że zaliczam się do tych co NIENAWIDZĄ historii. Przynajmniej zwróciłaś honor , rzecz dla mnie bardzo ważną
A co do mugoloznastwa to owwszem, byłoby ciekawe dla tego czarodzieja czystej krwi, który nie uważa szlam (a co dopiero mugoli) za gorszych... No bo z ludźmi typu Malfoy'ów trudno by było przekonać, że mugoloznastwo jest warte uwagi, a co dopiero ciekawe... -------------------- "My jesteśmy Farben Lehre - niby nic, a znaczy wiele" :)
|
HUNCWOTKA |
21.01.2006 23:56
|
A ja sie zastanawiam co tak ciekawi Hermionę w Mugoloznastwie .Nie widzę nic interesująego w pisaniu wypracowania "jak działa lodówka?".
-------------------- |
Hito |
22.01.2006 00:06
|
Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna |
Słusznie. Dla takiego Artura to pewnie byłby ciekawy przedmiot, ale dla Hermiony, która jest z urodzenia mugolką? Chyba, że ciekawią ją poglądy czarodziei na temat ludzi takich jak jej rodzice, ale żeby z tego powodu od razu chodzić na zajęcia? :]
-------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
NeMhAiN |
22.01.2006 00:18
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta |
hermiona w ogóle dziwna jest ale w sumie mając takie doświadczenie z lodówkami itp. nie musi się zbyt wiele uczyć a i tak zdobywa znakomite oceny
a tak do tematu to moimi ulubionymi przedmiotami sa eliksiry i zielarstwo.dlaczego?dlatego że wydają mi się najbardziej dostępną magią w naszym świecie...czymś co jest na prawdę możliwe...<m.in. właśnie dlatego załatwiłam sobie ostatnio moździeż i ziółka > |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:26 |