Syriusz Black, tylko tutaj...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Syriusz Black, tylko tutaj...
Eowina |
14.08.2004 14:46
|
||
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin |
Zgodze się tutaj z kkate.Gdyby zdjecia gadaly potter by rozmawial z rodzicami.A przeciez tak nie jest. Mysle ze to bedzie raczej portret. -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
||
kkate |
14.08.2004 15:27
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta |
A wg mnie to co Flitwick pokazywał, to był jeden z tych plakatów, co wisiały na ulicach, a one nie gadają, tak jak zdjęcia. Koniec.
I ja wciąż wątpię, by Syriusz był gdzieś na obrazie namalowanym... właśnie przez kogo???? A może skończymy ten temat? Ja proponuję... może poruszymy sprawę dwukierunkowego lusterka? -------------------- just keep dreaming.
|
Eowina |
14.08.2004 15:36
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin |
Temat lusterka byl juz chyba poruszany. A
tak od siebie to dodam ze mysle,ze z Syriuszem kontaktu przez lusterko nie
bedzie. Ale zawsze,gdy potter spojrzy na lusterko odezwie sie w nim poczucie
winy(bo nie uzyl lusterka) i wpadnie w jeszcze glębszą depresję,
-------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
kkate |
14.08.2004 16:14
|
||
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta |
Poruszany może i był, tego nie wiem. No właśnie, Harry miał jedno lusterko, ale je potłukł. Czy będzie dało się je naprawić? Jeśli nie, to kto miał drugie lusterko? Czy myślicie, że np. zatrzymał e Remus? Zboczę jednak z tematu. Jest jedna rzecz, nad którą się zastanawiałam: Czy Syriuszowi, gdy został wtrącony do Azkabanu, zabrano różdżkę? Raczej tak, no bo gdyby więźniowie posiadali różdżki, to mogliby się łatwiej uwolnić, nie? Poza tym, gdy Syriusz opowiadał o swojej ucieczce, nic o różdżce nie wspomniał. W 3 tomie posługuje się różdżką Rona chyba, w każdym razie nie swoją. W 4 też nic o różdżce nie ma. A w 5 tomie Syriusz ma swoją różdżkę!!! Walczy nią z Bellatriks i albo celuje w Snape'a itd. Pytanie brzmi: SKĄD JĄ WZIĄŁ? Przecież nie poszedł sobie do Ollivandera i nie kupił! I zauważę też, że zbiegli z Azkabanu śmierciożercy (5 tom) też mieli swoje różdżki! Czyżby więc dementorzy ich im nie zabierali w Azkabanie? Czekam na odpowiedzi . -------------------- just keep dreaming.
|
||
Nes |
14.08.2004 16:44
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno |
moze dementorzy trzymaja rozdzki w szafce
z napisem "rzeczy osobiste"?
hmm a gdzi Syriusz trzyma rózdzke po przemianie w psa? zostawia ja gdzies czy ma ja jakos przy sobie? -------------------- "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
kkate |
14.08.2004 16:59
|
||
O, dobre pytanie. Ale przecież nie tylko on. To dotyczy wszystkich animagów. A mi chodzi o więźniów z Azkabanu, ale różdżki animagów to też ciekawa sprawa. -------------------- just keep dreaming.
|
||
Syriiuszka |
14.08.2004 18:54
|
||
Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta |
och, no wiecie co, dziedzic domu Black, taka szycha i ma nie mieć portretu? -------------------- yeah. |
||
kubik |
15.08.2004 21:16
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
dziedzic do 16 roku zycia a potem
wypalone.
Animag do zamiany nie potrzebuje różczki. -------------------- ...
|
Syriusz_Black |
15.08.2004 23:16
|
||
Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
No nie potrzebuje - McGonagall np... tom I -------------------- |
||
Syriiuszka |
16.08.2004 12:12
|
Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta |
(oddychaj Siri, oddychaj)
Raz. Skąd to wiesz? Dwa. Przeczytaj kotku temat poniżej tego na którym się wypowiedziałeś TRZY Po cholerę ci dwa posty? Kurde, nie możesz się powstrzymać, ja się zaraz nie będę mogła powstrzymać, żeby nie napisać do dementa z proźbą o ban dla ciebie. (po jaką cholere właściwie ten topic jest pryklejony?) -------------------- yeah. |
Rafał |
16.08.2004 12:32
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 16.08.2004 |
1.mam przetłumaczone 5 rozdziałów 6
Części.
2.Do tematu nie zaglądałem tak dokładnie ale nie mogłem wytrzymać i musiałem wam o tym powiedzieć 3.Dwa posty zrobiły mi się niechcący i za to przepraszam A tak w ogóle to bądź wdzięczna że ci otym powiedziałem i nie "takim tonem". |
Syriiuszka |
16.08.2004 12:35
|
patrzcie go, jaki koleś =/
Nie jestem wdzięczna. nie chcę wiedzieć takich rzeczy. Nie chcę. Chcę mieć przyjemność z ksiażki. Na tym forum jest zasada - nie spojlerujemy. Naprawdę nie jesteś w stanie zrozumieć, że ludzie sobie takich wiadomości tutaj NIE ŻYCZĄ? Jest to dokładnie napisane, więc nie mów, że czytałeś niedokładnie, bo wynika z tego, że masz jakieś ubytki na inteligencji, jeżeli tego nie zrozumiałeś, w co wątpię. -------------------- yeah. |
Syriiuszka |
16.08.2004 12:44
|
wywaliłam już.
I się nie przejmuj, to nie może byc prawdziwe, przecież nie wydali jeszcze 6 tomu ==". Nawet w angli. -------------------- yeah. |
silme |
16.08.2004 12:48
|
||||
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: zza siódmej rzeki ;-) |
Nie no ja nie mogę.... pewnie Rowling publikuje 6 tom w internecie. Hmm, może na swoim prywatnym blogu, co??? czy może wysyła "wybrańcom" na maila??? nawet nie wiem czy się z tego śmiać czy płakać
bardzo interesujące, charłak... ciekawe że musiałaby chyba mieć rodziców czarodziei... Wiesz, jak się zapisujesz na jakieś forum, to zanim zaczniesz pisać, zadaj sobie odrobinę trudu, poczytaj i sprawdź jakie zasady tu obowiązują. Oszczędzisz czasu moderatorom, a innym forumowiczom zgrzytania zębów. Uwierz mi, to nie jest takie trudne. -------------------- ...I can teach you how to bewitch the mind and ensnare the senses. I can tell you how to bottle fame, brew glory, and even put a stopper in death... |
||||
Syriiuszka |
16.08.2004 12:49
|
mogę odkleić ten temat? O Syriuszu tu
i tak nie ma za dużo, tylko niepotrzebnie się ciągnie. Nie ma w nim nic
takiego, żeby miał być na samej górze, niech żyje jak każdy inny temat, jak
umrze to śmiercią naturalną.
Ten post był edytowany przez Syriiuszka: 16.08.2004 12:51 -------------------- yeah. |
kkate |
16.08.2004 16:54
|
||
Spytaj innych, mi jest wszystko jedno Bo to się rzeczywiście coś ciągnie. Mógłby ktoś jakieś sensowne zagadnienie dać??? -------------------- just keep dreaming.
|
||
zasirek |
20.08.2004 11:58
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 11 Dołączył: 20.08.2004 |
Ja nie wiem co ta Rowling sobie
myśli...Jak ona mogła usmiercic Syriusza!!!!????Przecież to
był jeden z moich ulubionych
bohaterów!!!!!!!!!!!!!
33;!!!!!!!!!!!!!!
3;!
|
kubik |
20.08.2004 12:10
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
aha czyli Jo nie ma prawa zabijac swoich
boahetrów bo sa oni twoimi ulubionymi tak?
taa taa wy do europy... -------------------- ...
|
ren.Asiek |
20.08.2004 12:38
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta |
Koleżka myśli chyba zbyt egoistycznie
.Nikogo chyba nie cieszy fakt, że Jo zabiła tak koffanego
bohatera, ale w końcu trzeba sięz tym pogodzic...może rzeczywiście zrobiła
to w określonym celu, może on jeszcze pojawi się w książce.=) Prawda prawdą,
że dobijające jest to że Rowling po kolei zabija wszystkich, którzy są
uwielbiani przez fanów HP.Mam chociaż nadzieję, że ocali inne postacie i
zakończy powieść szczęśliwie lol. Happy end :D:D
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Syriiuszka |
20.08.2004 14:24
|
Och, to oczywiste, zabiuła go, zeby mógł
w pięknym stylu zmartwychwstać! ^^
(naiwna - mruknął tłum z dezaprobatą) -------------------- yeah. |
voldzia |
21.08.2004 00:36
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta |
nie wiem czy to jeszcze aktualny temat, ale
wypowiem sie co do smierci Syriusza.
mysle ze Rowling miala jakis powod zwiazany z dalszymi losami, i raczej nic tutaj nie wymysle, bo ksiazki sa dosc skomplikowane, a wyjsc jest wiele. zastanowie sie wiec nad emocjami, ktore mialo wzbudzic to zdarzenie w nas, i w Harrym. pomyslcie: czy gdyby Syriusz zyl razem z Harrym dlugo i szczesliwie, czy ksiazka bylaby tak samo ciekawa? a przeciez, chociaz to przykre, ksiazka musi miec jakas akcje, zadowoleni, szczesliwi bohaterowie nie sa nam bliscy jako ludzie, wiec nie sa dla nas interesujacy. poza tym, na pewno smierc Syriusza miala wplynac na nasze uczucia, moze nawet nas pouczyc? dla Harry'ego byla wielkim ciosem. tak naprawde w chwili smierci Syriusza, zdal sobie sprawe, ze mu na nim naprawde zalezalo, ze go kochal. a taka wzburzona milosc do niego przydala sie kilkanascie stron pozniej, chyba domyslacie sie kiedy. Chlopiec musial tez uswiadomic sobie, ze ludzie potrafia manipulowac, a on nie moze byc taki latwowierny. wydaje mi sie, ze duza role odgrywa tu zabojstwo. nie sama smierc, ale zabojstwo. teraz Harry bedzie chcial sie zemscic bez wzgledu na wszystko- i to moze byc wykorzystane w nastepnych tomach. ponad to, wydaje mi sie ze nienawisc, mimo wszystko przybliza. a Neville, juz od dawna wydawal mi sie nie odkrytym bohaterem. to wszystko jest ciekawe, ale chyba pozostalo nam czekanie na ksiazke |
vigga |
21.08.2004 11:38
|
||||
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn |
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
||||
Bellatriks |
24.08.2004 10:21
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: stąd Płeć: Kobieta |
Mogę się wypowiedzieć co do śmierci
Syriusza, ale to będzie maxymalnie bezsensowna wersja, którą już chyba
napisałam raz na forum.
Jak wiadomo JKR ma już napisane zakończenie 7 części, i jeśli w tym zakończeniu Syriusza nie było to musiala go jakoś usunąć mówiłam że bezsensowne... |
ren.Asiek |
24.08.2004 10:26
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta |
No tak racja wcisnęła tylko jedno
wielkie DELETE na kartce i bach nie ma gościa, bo zakonczenie wymagało
pozbawienie go zycia...ble, ta ksiązka polega tylko na usmiercaniu
wszystkich bohaterów bo pani Rowling zabrakło pomysłow na zakonczenie wśród
żywych postaci? lol :D:D
-------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
hiob27 |
24.08.2004 10:32
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna |
"Ostatecznie dla należycie
uporządkowanego umysłu śmierć to dopiero początek nowej wielkiej
przygody" - Albus Dumbledore
-------------------- Prefekt Hufflepuff
...... |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:42 |