[muzyka] Najlepsi Tekściarze, kto,za co,dlaczego? :]
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[muzyka] Najlepsi Tekściarze, kto,za co,dlaczego? :]
KaRoLiNa |
11.11.2004 21:24
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 24.05.2003 Skąd: Łódź |
Przedewszystkim najbardziej cenie i szanuje
Muńka. Za ten wspaniałe teksty, które doskonale tworzyły atmosfere starego
T.Love'u. Za prostote i poetyckość. Za dzikość serca jak to ładnie ujeła
Kira. Znalazł się bezapelacyjnie na pierwszym miejscu, bo słucham go od 6
roku życia (może nawet wcześniej) i inne zespołu znam w porównaniu z T.Lovem
bardzo krótko. Kasia Nosowka za niepowtarzalny magiczny klimat i emocje,
które we mnie wywołują jej teksty. Piotr Rogucki (tu chyba nie trzeba pisać
dlaczego). Farben Lehre za to optymistyczne nastawienie do negatywnej
rzeczywistości. Myslovitz. Jeszcze wiele innych ale za dużo tego.
-------------------- T.Love - Marzyciele
Życie jest tak wspaniałe, że trzeba przez nie przejść Czasami w to nie wierzę i myślę, że lepsza jest śmierć Babilon-System swoją bronią pragnie zniszczyć mnie Lecz życie jest wspaniałe - kolory czarno-białe My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Ja wtedy właśnie żyję, gdy idziesz obok mnie Dla mojej i dla twojej satysfakcji wszystko dzieje się Życie jest tak wspaniałe, naprawdę to wiem A ci, którzy chcą mnie zniszczyć, faszerują nas złem My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Na całe ziemi piekło - napompowany świat Zatruty, zepsuty balon - nienawiść i gwałt A nasze życie jest, nasze życie trwa Dla mojej i twojej satysfakcji - dla naszego ja My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko |
Kira |
27.12.2004 10:28
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta |
to jest genialny tekst [chyba ostatnio
nadużywam słowa "genialny", ale co zrobić, kiedy otaczam się
samymi genialnymi rzeczami . paść na
kolana po prostu....
Zamknąłem drzwi i okna Straciłem wzrok i mowę Zgasiłem ogień w moim domu W posłaniach wrzeszczą wrony Zmrożone szronem drogi Nikogo nigdy już nie spotkam... Pomiędzy mną a Bogiem Pomiędzy mną a światem Pomiędzy wszystkim rośnie noc Zasiałem wiatr za oknem Wychodzę zawstydzony Sam w mrok wychodzę zebrać plon Nim zamienię się w kamień Rozrzucę się na wiatr Moje listy z wierszami Moją wiarę i czas Nim zamienię się w kamień Wykrzyczę do gwiazd Że nikogo z nas nie minie... Nie próbuj do mnie dzwonić Nie próbuj szukać drogi Spaliłem wszystkie fotografie Horyzont tonie w mroku Nadchodzi piękny koniec Zabrakło słów, zabrakło znaczeń Na pewno będzie wojna Na pewno coś się stanie Niepokój rośnie w moim snach Zwycięży paranoja Zabierze całą wiarę Jak mam ocalić się od zła? Nim zamienię się w kamień Rozrzucę się na wiatr Moje listy z wierszami Moją wiarę i czas Nim zamienię się w kamień Wykrzyczę do gwiazd Że nikogo z nas nie minie... ...strach mój "numer 1". sorry, ale musiałam wkleić CAŁY... eh. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
NeMhAiN |
10.01.2005 22:15
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta |
a ja bede mało oryginalna i powiem że
podobają mi się teksty Linkin Park
no i oczywiście Bjórk |
Ahmed |
05.08.2005 14:37
|
The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna |
Robert Plant (Stairway'a napisał podbno w 45 minut ), Roger Waters, Jacek Kaczmarski, Kaizk Staszewski (i jego tata), Muniek Staszczyk,Serj i Daron z SOAD, Beth Gibbons (Portishead), Mark Knofpfler....
Heh...to by było na tyle, jak sobie jeszcze kogoś wyjątkowego przypomnę to go dodam do tej listy. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Vilanda |
05.08.2005 17:45
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta |
kazik, nosowska, apc ('magdalena'), moonlight (szczególnie kalpha taru), hunter, grabaż, rojek, turnau, stary darzamat, black sabbath, szczególnie z płyty pierwszej.
i wiele wiele innych. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! |
Daga |
05.08.2005 17:49
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica |
hm. No przede wszystkim Turnau i Kazik.
Ale też piosenki wykonywane przez Edytę Bartosiewicz no i powiedzmy Brodkę. Ale była jedna piosenka wykonawcy hm dość nieznanego: ŁONA (ja przynjamniej dziwnym trafem słyszałam tylko jedną jego piosenkę i to nigdy w radiu) o złotej rybce.. No zupełnie proste, bezpośrednie, bez wielkich uniesień ale naprawdę trafne, no może kawałek przytoczę.. Wiem, że masz takie akcje, że patrzysz za okno, Los w dupę kopie? Najwyższy czas też go kopnąć. Jest ci ciężko? Doprawdy? Przeczytaj Grzesiuka. Los jest ślepy, więc wcale nie tak trudno go oszukać. Patrzę i nie wiem co to siedzi w tych ludziach, Że nie wiedzą, że żeby wygrać wyścig trzeba wziąć w nim udział. Szukają szczęścia tam gdzie nikt go nie spotkał - stąd kolejka do kolektur totolotka. (...) Forsa leży na ulicy? Być może, Ale żeby tam leżeć musi najpierw spaść z nieba, a z tym już gorzej. Najwyższy czas wziąć się garść, Ziomuś szczęście przyjdzie, trzeba tylko trochę mu pomóc. Nie mogę kopiować więc piszę normalnie dlatego tylko tyle, a poza tym nie wszystkich to musi interesować więc nie zaśmiecam. -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
Główny Alchemik (hehehe) |
Kira |
05.08.2005 18:17
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta |
vilanda...no i w tej kwestii bardzo sie różnimy. ;) ja osobiscie nie moge strawic tekstów moonlight'u(a?)... jak dla mnie ta tajemniczosc, mrocznosc i nastrojowosc, jest tandetna i śmieszna... a niektóre teksty to dla mnie juz istna grafomania... zreszta, wszystkie sa praktycznie o tym samym... dla mnie - przeciętność i nuda.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Vilanda |
05.08.2005 18:54
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta |
kira, już nieraz słyszałam że moonlight jest kiczowate i mhoczne, ale jakoś nadal dla mnie pozostaje ulubionym zespołem. może to za sprawą gotyckich naleciałości...
ale co osoba, to inny gust i trzeba to uszanować -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! |
Nes |
05.08.2005 21:48
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno |
to bedzie mniewiecej tak:
bono za love is blindness, muniek za wychowanie, grabaz za twoja generacje, dylan za caloksztalt, rojek za dlugosc dzwieku i waters za matke. -------------------- "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
MisieK |
05.08.2005 22:09
|
Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna |
Waters.
jest najlepszy.chyba głównie za Comfortably Numb, Mother i Hey You;p Innych jest wielu. Zbyt wielu. Ten post był edytowany przez MisieK: 05.08.2005 22:10 -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Magya |
08.08.2005 17:11
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta |
Nosowska, Turnau, Dąbrowska, Rojek, Staszczyk i wielu innych
-------------------- Motylem jestem.
Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Kira |
08.08.2005 18:26
|
ja lubię , bardzo lubie teksty Akurtów...ale tam chyba cały zespół to trochu pisze...
Lubię mówić z tobą, Droga długa jest, Wolny 2003, Łyżeczka, Jestem tym, Balet, Wielki plan... prostota ma naprawdę swój urok... a w przypadku Akuratów w tej prostocie właśnie zawarta jest esencja fenomenu jestem pod urokiem łatwości z jaką składaja słowa, zdania...mam jednak wrazenie, ze mimo wszystko stosunkowo nieduzo ludzi zna Akurat...ale moze to i dobrze, bo mozna egoistycznie napawac sie pieknem tej muzyki w mniejszym gronie. (: -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
GrimmY |
10.08.2005 15:17
|
Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna |
QUOTE(MisieK @ 05.08.2005 22:09) Waters. jest najlepszy.chyba głównie za Comfortably Numb, Mother i Hey You;p Innych jest wielu. Zbyt wielu. coz z tego kiedy wiele osob nie rozumie o czym teksty sa. -------------------- |
Nes |
10.08.2005 17:11
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno |
a zaryzykowalbym i do listy dodalbym kube sienkiewicza. sluchal ktos utworu pt. 'huśtawka'?
-------------------- "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
MisieK |
10.08.2005 17:14
|
Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna |
QUOTE(GrimmY @ 10.08.2005 15:17) QUOTE(MisieK @ 05.08.2005 22:09) Waters. jest najlepszy.chyba głównie za Comfortably Numb, Mother i Hey You;p Innych jest wielu. Zbyt wielu. coz z tego kiedy wiele osob nie rozumie o czym teksty sa. Ta, zawsze kurna wszystkim powtarzam, że angielski to podstawa;p -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Sayaka |
20.08.2005 14:50
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta |
Zdecydowanie najlepsze teksty pisze Kazimierz Staszewski. Każdy jest godny przeczytania, a zarazem każdy idealnie współpracuje z stworzoną dla niego muzyką. Nie wiem jak wyglądają w tej kwesti dwie ostatnie płyty tegoż artysty, bo nie nabyłam ich, ale cała reszta graniczy z cudem:) I love his writing
|
BlackOmen |
20.08.2005 21:14
|
Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna |
QUOTE(Sayaka @ 20.08.2005 14:50) Zdecydowanie najlepsze teksty pisze Kazimierz Staszewski. Każdy jest godny przeczytania, a zarazem każdy idealnie współpracuje z stworzoną dla niego muzyką. Nie wiem jak wyglądają w tej kwesti dwie ostatnie płyty tegoż artysty, bo nie nabyłam ich, ale cała reszta graniczy z cudem:) I love his writing Odezwij sie do mnie na gg wpadnij na DC++ juz ebdiesz miala 2 najnowsze albumy -------------------- "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Katon |
22.08.2005 15:45
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
QUOTE(Nes @ 10.08.2005 18:11) Akurat kulą w płot bo to tekst Kleyfa (nie wiem czy jakaś literka w jego nazwisku nie powinna być czasem dubble....), ale faktycznie, Kuba Sienkiewicz ma specyficzny talent do tworzenia niegłupich i oryginalnych tekstów. |
Nes |
24.08.2005 01:02
|
aniechto. sprawdzialem. racja.
niedobrze, rok szkolny nawet sie jeszcze nie zaczal, a moja wiara we wlasne zdolnosci pamieciowo-kojarzace juz zostala podkopana ;P co do tekstow sienkiewicza to wlasnie ta oryginalnosc jest chyba najciekawsza. piszac czasami dosc absurdalnie i zabawnie, jednoczesnie cos przekazujac. czy to o homoseksualizmie, powodzi i glownie o zachowniach ludzkich, spoleczenstwa or smt. troche mi sie jego teksty kojarza z takim wlasniem spojrzeniem na swiat lekarza-obserwatora ;P Ten post był edytowany przez Nes: 24.08.2005 01:02 -------------------- "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Mellisa |
30.11.2005 22:15
|
Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna |
hey
-------------------- |
vigga |
03.12.2005 18:40
|
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn |
hm.
Kazik, Rojek, Grabaż, ostatnio Happysad [nie do końca wiem, kto tam pisze większość tekstów ;p], Coma, Akurat... i prawdopodobnie jeszcze paru innych. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:14 |