Soundtracki
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Soundtracki
Grajek no. 9 |
29.12.2004 23:47
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: Legnica |
Soundtracki hmm... więc to będzie
tak:
1. "The Mission" (jak i wszystko czego by się nie tknął Ennio Morricone) 2. "Blues Brothers" 3. "Blues Brothers 2000" 4. "Star Wars Trilogy" ... to chyba wszystko Pozdrawiam... [Edit] No i chyba każdy z nas zna kapitalny motyw przewodni z filmu "The Sting" (Żądło) Ten post był edytowany przez Grajek no. 9: 30.12.2004 00:51 -------------------- "Jeśli jest coś niemożliwego do zrobienia powiedzcie to komuś kto o tym nie wie, a on to za was zrobi."
A. Einstein "Aby żyć z sąsiadami w zgodzie potrzebny jest mur, pod warunkiem, że jest on cmentarny" W. Churchill "Jeśli zabijesz człowieka, będziesz mordercą. Zabij wielu, a będziesz bohaterem. Zabij wszystkich a jesteś ulubieńcem bogów, lub poważnie niezrównoważony." |
GrimmY |
30.12.2004 00:41
|
Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna |
soundtracki, ktore uznaje za dobre.
->muzyka z filmu "spawn". sam film...:E khem delikatnie mowiac slaby (komiksu tez nie lubilem), ale nadrabia, oj nadrabia muzyka! caly album w dueto-przerobkach, np. prodigy i tom morello- no man army, filter i the crystal method czyli przerobka trip like i do (ta wersja jest be, bo kobieta nie jeczy:D), z tego co pamietam jest tez przerobka metallici (nie pamietam tytulu) i slayer'a, jakis kawalek moby'ego czy tez kapitalny "satan" w wykonaniu orbital. kurde zeby film byl choc w polowie tak dobry ;/ (podobnym przypadkiem jest muzyka z "solaris" ->pulp fiction - juz powiedziane. ->blues brothers. caly krazek po brzegi wypelniony slawami muzyki john lee hooker, aretha franklin, ray charles itd. itp. ->pan hans zimmer niezmiennie jest moim ulubionym kompozytorem (gladiator, helikopter w ogniu, karmazynowy przyplyw itd. etc. mozna dlugo wymieniac). don davis zrobil dobra muzyke do 2 zlych filmow (matrix : reloaded, revolutions) ->the crow (nie pamietam kto), twin peaks, trainspotting, fight club, fortepian (!), lowca jeleni, i tak mozna jeszcze dlugo. edit: ale ze mnie łoś. nie napisalem jednego z moich ulubiencow - muzyki z leona zawodowca (sting!). Ten post był edytowany przez GrimmY: 30.12.2004 00:42 -------------------- |
Mira |
30.12.2004 20:01
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
trochę tych soundtracków mam, ale moje
ulubione to z
Matrixa i Władcy Pierścieni czasem lubie sobie muzyczki z filmów posłuchać a w szczególności gdy zakuwam, bo wtedy bardzie się koncentruje... |
Katon |
03.01.2005 13:21
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
Właśnie Syriusz.... Zapomniałem o
"Requiem dla snu" i "Chicago". "Skrzypka" też
kocham, ale traktuję to jako zekranizowany musical. Muzyka była wcześniej
niż film. No ale fakt faktem, że Williams na tym soundtracku wycisnął z niej
wszystko...
|
Norriśka |
04.01.2005 01:51
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: currently riding the lightning |
o, Quo Vadis. ktoś zna może tytuł piosenki
Michała Bajora z tą śpiewaczką operową do tego filmu? byłabym dźwięczna.
Ten post był edytowany przez Norriśka: 04.01.2005 01:52 -------------------- hiiil de łooooord, mejkit beter pleeeeejs, for juu end for miii end di entaaaajr hjumyn reejs! -Zapraszam na moje Forum Motoryzacyjne- WinAmp zapodaje: |
voldius |
04.01.2005 15:11
|
Unregistered |
Ghost Dog OST by RZA
Godzilla OST muzyka inspirowana Nienawiścią "La Hain". rap francuski |
Katon |
04.01.2005 15:47
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
Norriśka - Dove Vai, chociaż za pisownie się
nie dam pokrajać.
|
BlackOmen |
06.01.2005 20:22
|
Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna |
Dobra musze jeszcze pochwalic tych co robia
muze do anime bo jednak jeszcze do udanych OSTow musze zaliczyc 2
soundtracki z TRIGUNa i OST do "Turn A Gundam" a szczegolnie za
piosenke 'moon' :]
-------------------- "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Meave |
06.01.2005 20:44
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta |
Muzyka należy do tych elementów na które
zwracam szczególną uwagę oglądając film.
- Zbigniew Preisner "Podwójne życie Weroniki" - Jan A.P. Kaczmarek "Quo vadis"; przez prawie pół roku dzień w dzień muzyka z filmu Kawalerowicza była obecna w moim życiu, następnie przez jakiś czasu znajdowała się pod stosem innych płyt; nie dawno znowu do niej powróciłam - Michał Lorenc "Przedwiośnie" - Wojciach Kilar "Dziewiąte Wrota" i "Bram Stoker's Dracula". Z tego ostatniego filmu szczegónie utkwił mi w głowie głowny motyw muzyczny, który świetnie wprowadza w klimat opowieści o najsłynniejszym wampirze - Howard Shore LOTR oraz "Dogma" - muzyka Hansa Zimmera np. "Król Lew", "Ostatni Samuraj", "Karmazynowy przypływ" - Eric Serra "Leon Zawodowiec"; z początku z tym filmem kojarzyła mi się wyłącznie piosenka Stinga "Shape of heart". Dopiero po kilkakrotnym obejrzeniu zaczęłam się wsłuchiwać w muzykę w tle i cóż urzekła mnie. - urzekła mnie również piosenka "Mystic's Dream" w filmie "Jade". To był jedyny powód dla którego obejrzałam go do końca. QUOTE No
OSTy z anime tez sa calkiem fajne. Przynajmniej niektore jak np. z Hellsinha
i Bebopa. Moi faworyci pod wzgledem wykonania i klimatu
:] Muzykę z Hellsinga bardzo lubię (chociaż nie całość a tylko wybrane utwory) i ostatnio zarażam nią swoich znajomych. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
BlackOmen |
06.01.2005 23:29
|
Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna |
1 OST z Hellsinga jest IMHO najbardziej
udany 2gi juz gorszy ale tez fajny :]
(z reszta juz cos o nich pisalem wczesniej ale zawsze jest te +1 -------------------- "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Child |
07.01.2005 00:59
|
leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna |
że się tak pozycją wybitnie nie-filmową
wtrącę - GTA3 i w górę. Szczególie ViceCity i VRock - Slayer, Megadeath,
Ozzy - ot taka przyjemna stacyjka :]
-------------------- |
GrimmY |
07.01.2005 03:18
|
Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna |
to ja sie tez growo wtrace - soundtrack z
homeworld (symfonicznie), ale chyba najlepszym soundtrackiem gierowym jest
muzyka z alien vs. predator :O. kto gral w oryginal ten wie co mam na
mysli.
-------------------- |
Cat |
07.01.2005 09:59
|
Unregistered |
W grach to bym powiedziała, że raczej
soundtrack z "Fausta" jest fantastyczny. Od niego zaczęło się moje
słuchanie bluesa.
|
Zusia =) |
10.01.2005 19:56
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici |
ja zapomniałam o "matchmaker"
(swatka) ze "Skrzypka na dachu". A z tym wiążą się niesamowite
wspomnienia, i dlatego b. lubię. ogólnie cała muzyka ze "skrzypka"
mnie rusza. John Williams po prostu rządzi w tej materii!
-------------------- borufki
|
GrimmY |
10.04.2005 00:20
|
niedawno sciagnalem ost z alien'a. jest
niezle, zapomnialem w ogole o tym, jaka role w tym filmie odegrala muzyka,
co teraz z zangazowaniem nadrabiam. jest nastrojowo, jest symfonicznie, jest
strasznie :>
-------------------- |
anagda |
10.04.2005 09:01
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
QUOTE(GrimmY @ 10.04.2005 00:20) niedawno sciagnalem ost z alien'a.
jest niezle, zapomnialem w ogole o tym, jaka role w tym filmie odegrala
muzyka, co teraz z zangazowaniem nadrabiam. jest nastrojowo, jest
symfonicznie, jest strasznie :> do moich ulubionych należy sundtrack z filmu "Reqiem dla snu", "Jurassic Park 3" i "Twierdza" choć z filmówi podobał mi sie tylko ten ostatni. -------------------- |
GrimmY |
10.04.2005 12:44
|
chyba pierwszy raz czytam, o tym ,ze ktos
nie wychwala requiem pod niebiosa :>
do soundtrackow ostatnio przesluchanych zapomnialem jeszcze dodadc ost z fight club'u w wykonaniu dust brothers , w szczegolnosci kawalek "this is your life" - po wsluchaniu sie w tekst nabralem ochoty zeby znowu obejrzec film finchera, pomimo ze znam go na pamiec. -------------------- |
mayi |
15.04.2005 17:51
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan |
ja teraz namietnie slucham sciezki z Kabhi
Khushi Kabhie Gham (pol. Czasem slońce czasem deszcz) swietne disco indian w
wykonaniu tamtejszej gwiazdy Lata Mangeshkar az chce sie tanczyc ,muzyka tak
fajna i egzotyczna jak film (ktos oglądał???)
A pozatym bardzo podobały mi sie scieżki z Matrixa ,Władcy Pierścieni, Serii Niefortunnych opowieści, Chicago i Rożowej Pantery -------------------- szkoła :( :( :(
|
Vardamerethiel |
16.04.2005 15:46
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: Bielsko-Biała |
Naruto Soundtrack
Tutaj znajdziecie wszystkie dotychczasowe soundtracki do "Naruto", niestety nie ma wszystkich openingów i endingów, tytuł jest z pewnością znany niektórym z was, serdecznie polecam... -------------------- Raź mnie stalą, szarp kłem i pazurem! Gdy polegnę zrodzi się nowa legenda, Za którą pójdą następne pokolenia... |
Meave |
17.04.2005 21:17
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta |
Na wakacje dostałam od koleżanki "zadanie domowe" - przeczytać Naruto. Wraz z mangą przyniosła mi płytę z "Muzyką z Naruto". Soundtrack przesłuchałam raz, może dwa. Podobał mi się średnio.
Do swojej listy ulubionych ścieżek dźwiękowych śmiało mogę dodać muzykę Christophera Younga z filmu "Kroniki Portowe". Porywające dźwięki i celtyckie brzmienie stwarzją cudowny klimat. -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
Ciri |
17.04.2005 21:54
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: taka wioska nad strumyczkiem :) |
Ha, ja lubie sluchac z Blade'a, ale trojki. Chociaz dwojka tez niczego sobie. A tak to z Władcy no i jeszcze z Resident Evil.
|
Vardamerethiel |
18.04.2005 16:38
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: Bielsko-Biała |
Meave muszę przyznać że do słuchania ten soundtrack może być ciężki, ale w anime jako podkład muzyczny z obrazem komponuje się cudownie, nadając "Naruto" jego specyficzny, niezwykły nastrój...
Za interesujące uważam też sounstrack’i do takich anime jak "Cowboy Bebop" czy "Hellsing", ktoś już je wczesnej wspomniał, pozytywne wrażenie robi na mnie również ten z "Vampire Hunter D:Bloodlust" jak i oba do "Last Exile". Niemniej ciekawy jest ten, ze znanej chyba każdemu nawalanki "Diablo ll" oraz "Icewind Dale l/ll". No i „Fallout l/ll/Tactics” też zasługują na uwagę! -------------------- Raź mnie stalą, szarp kłem i pazurem! Gdy polegnę zrodzi się nowa legenda, Za którą pójdą następne pokolenia... |
Sihaja |
18.04.2005 18:23
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta |
Moje ukochane soundtracki to:
--> "Fortepian" -->"Dziewczyna z perłą" i ostatnio doszedł jeszcze "Dom latających sztyletów", który usiłuję dostać. Ennio Moricone lubię średnio. Jest dla mnie strasznie... westernowy w brzmieniu. Albo ja znam takie jego utwory po prostu -------------------- |
Meave |
18.04.2005 22:58
|
Vardamerethiel nie przeczę. Osobiście jednak wolę takie ścieżki dźwiękowe, które nie tylko są nieodzownym elementem filmu, ale również słuchane niezależnie potrafią stworzyć cudowną atmosferę.
Ten post był edytowany przez Meave: 18.04.2005 23:11 -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
Daphne |
19.04.2005 18:30
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 4 Dołączył: 19.04.2005 Skąd: A po co Ci to wiedzieć? |
Harry Potter and Chamber of Secret. Po prostu coś cudownego. Boskie...
Soundtracki z Królowej Potępionych też jest fajna -------------------- Sirius + Remus = Najpiękniejsza para pod słońcem! =** chiik!!
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.11.2024 19:58 |