[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
Nea |
23.10.2012 22:49
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta |
Ostatnie 3 oglądane:
"Dwoje do poprawki" Byłam na tym filmie w kinie, z matką. Jej koleżanka była seansie tydzień przed nami i kategorycznie zabroniła jej iść ze mną. Powiedziała, że ona by ze swoją matką nie poszła oglądać filmu o związku i seksie osób po 50tce, ale że obydwie jesteśmy dosyć otwarte i mamy dobry kontakt, zaryzykowałyśmy. I nie żałuję. Nie wiem dlaczego w mediach film był reklamowany jako komedia, momentów do śmiechu jest raptem kilka i to też nie takich, że boki zrywać. Dla mnie to niezwykły film o relacjach między małżonkami, o próbie naprawy tych relacji i o emocjach. Nie było mi łatwo oglądać niektóre sceny, zwłaszcza te pokazujące nieudane próby przełamywania swoich obaw i wstydu, rozczarowanie swoim partnerem. Wielokrotnie było mi tak autentycznie przykro, że byłam blisko łez. Pewną trudność czułam też przy scenach o zabarwieniu erotycznym ale może to ze względu na mamę siedzącą obok. Dobór aktorów jest moim zdaniem idealny. Niesamowita Meryl Streep, bardzo przekonująca, i niesamowity Tommy Lee Jones, pozornie nie pasujący do gatunku. Gra jednak super. Wydaje się być momentami doskonale "kanciaty" i niezdarny w okazywaniu uczuć, zupełnie jak jego postać. Nie wiem czemu ale do człowiek jego aparycji doskonale pasuje podejście "skoro się nie rozwiedliśmy to znaczy, że nasze małżeństwo jest ok". Poza tym te jego niektóre miny! Podsumowując we mnie film wywołał dużo różnych emocji chociaż muszę podkreślić, że być może jest to po prostu rodzaj "zboczenia zawodowego". Na pewno nie wszyscy odbierają ten film tak, jak ja ale i tak serdecznie go polecam, dojrzalszym i gotowym zmierzyć się z odrobiną szorstkiej rzeczywistości osobom. "Harry Brown" Michael Caine jako emerytowany żołnierz, który w ramach zemsty rozprawia się z gangiem nastoletnich opryszków. Czy to nie brzmi interesująco? Powiem szczerze, że oglądałam ten film głównie dlatego, że leciał w tv a ja akurat nie miałam pomysłu na wieczór. I ten film okazał się być całkiem niezłym rozwiązaniem. Nie jest to może jakoś bardzo porywający film akcji czy mrożący krew w żyłach thriller ale ma w sobie coś. To coś, to takie przedstawienie świata, że człowiek zaczyna się modlić, by nigdy nie doszło do tego, co było na ekranie. Może szokować. "Shrek Trzeci" Po dwóch dosyć ciężkich filmach - coś na osłodę. Przynajmniej teoretycznie, bo powiem szczerze, że dla mnie i tak najlepsza jest pierwsza część przygód zielonego ogra. Co mamy w trzeciej? Historię poszukiwania nowego króla (ponieważ Shrek źle się czuje na tronie), wątek o dorastaniu do nowych ról i kilkoro nowych bohaterów, oraz jak zwykle kilka zabawnych momentów. Jeżeli ktoś lubi filmy animowane i czuje ten klimat - polecam. Na zachętę mój ulubiony fragment: Shrek:A poważnie, to masz baaardzo fajny kaftan. Książę z bajki: Hmm... Dziękuję. Shrek: Nie wiesz, czy mają też męską wersję? |
Hagrid |
23.10.2012 23:20
|
Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1222 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna |
Shrelock Holmes- bardzo dynamiczny film, można by rzec kino akcji, idealny do oglądania w kinie, wręcz perfekcyjny, do tego dobry czarny charakter grany przez jednego z moich ulubionych aktorów Marka Stronga. Nie wszystkie sceny i montaż pasują do małego ekranu ale film trzyma poziom:)
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Hagrid |
27.12.2012 23:37
|
Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1222 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna |
Hobbit- Może pisze z perspektywy fana wp ale pozostaje mi przyznać że teraz jestem fanem hobbita, ten film mnei zaskoczył, bo można nakręcić film o Sródziemiu jeszle lepiej niż to miało miejsce w przypadku wp. Można by dużo pisać, ten film jest dziełem kompletnym, wszystko \jest idealnie na swoim miejscu i tak jak ma być i co dziwne, bardzo dużo zaskoczeń fabularnych.
|
Hagrid |
07.03.2013 22:43
|
Intrygujacy plakat się szykuje w 3-ciej części Kac Vegas, mocno nawiązuję do filmowego DH http://movies.yahoo.com/news/hangover-part...-230130976.html
|
Kot_Z_Cheshire |
05.04.2013 16:53
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 05.04.2013 |
ja ostatnio obejrzalam po raz setny "Catch me if you can" z Di Caprio. Jeden z najlepszych filmow w mojej historii!
-------------------- Życie jest zbyt krótkie, aby tracić czas na rozmowy o niczym.
|
Hagrid |
06.04.2013 17:34
|
W mieście miałem podobny przypadek do bohatera filmu, podziwiam ludzką wyobraźnie http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-krymin...adu_167420.html
|
CzarnyKonWyscigu |
08.04.2013 15:30
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 28.03.2013 |
Movie 43 - polecam tylko osobom ceniącym sobie humor znany z Family Guy.
-------------------- poszukuję dobry hosting na bloga
|
Kot_Z_Cheshire |
09.04.2013 17:24
|
QUOTE(Hagrid @ 06.04.2013 17:34) W mieście miałem podobny przypadek do bohatera filmu, podziwiam ludzką wyobraźnie http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-krymin...adu_167420.html ciekawe, czy skonczy tez jak bohater filmu -------------------- Życie jest zbyt krótkie, aby tracić czas na rozmowy o niczym.
|
Hagrid |
10.04.2013 12:05
|
Może przejdzie na dobrą stronę i pomoże zwalczać oszustwa, kto wie, ciekawe że nie za bardzo robił to dla zysku, raczej dla adrenaliny i przyjęcia różnych ról, finalnie przypadkiem wpadł gdy wynajętą karetką odwiózł zaczadzoną kobietę do szpitala i wyszło że nie ma żadnych uprawnień, w miedzy czasie potem wyszła akcja z samolotem.
|
Kot_Z_Cheshire |
16.04.2013 10:44
|
QUOTE(Hagrid @ 10.04.2013 12:05) Może przejdzie na dobrą stronę i pomoże zwalczać oszustwa, kto wie, ciekawe że nie za bardzo robił to dla zysku, raczej dla adrenaliny i przyjęcia różnych ról, finalnie przypadkiem wpadł gdy wynajętą karetką odwiózł zaczadzoną kobietę do szpitala i wyszło że nie ma żadnych uprawnień, w miedzy czasie potem wyszła akcja z samolotem. -------------------- Życie jest zbyt krótkie, aby tracić czas na rozmowy o niczym.
|
farou |
26.05.2013 10:28
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 13.04.2013 Płeć: Mężczyzna |
Ostatnim filmem obejrzanym było " Dziewczyna mojego kumpla " i " 12 godzin "
-------------------- |
khel |
09.08.2013 20:07
|
Unregistered |
Iron Man 3.
Polecam. Robert Downey JR. daje radę! |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:16 |