Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry Potter uzależnia?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Czy Hp Uzależnia?, Czy Harry Potter uzależnia?
Alexa666 |
29.12.2004 23:06
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta |
A JaAaAaAaA...
MaM CaLuSiEńKi PoKóJ ObLePiOnY pLaKaTaMi z HaRrYm, HeRmIoNkĄ i RoNuSiEm oNi Są TaCy SłiiiiiiiiiiiiiiiiT Że HeJ!!!!!!!!!!!! PoZa TyM MaM CaŁe BiUrKo ZaSłAnE FiGuRkAmI, KaRtAmI, ZaKłAdKaMi, DłUgOpIsAmI, OłÓwKaMi i InNyMi GaDgEtAmI!!!!!!!!!!!! MoJe UlUbIoNe StRiNgI To Te Z BuZiAcZkIeM HaRrUsIa!!!!!!!!!!! MaM z NiM TeŻ KoSzUlKi i SkArPeTkI!!!!!!!! CzY JeStEm UzAleZnIoNa?????????? AhA, No I JeSzCzE JeDnO - KoChAm TeGo BuZiAcZkA: !!!!!!!!!!!!!!! |
Lily Potter |
03.01.2005 16:08
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Gryfindor for ever;) |
Nie,no to wcale nie jest uzależnienie
jeju a ja myślałam,że mam świrka;)
-------------------- |
Hefaj |
03.01.2005 16:18
|
Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna |
QUOTE(Lily Potter @ 03.01.2005
16:08) wiesz , to była ironia. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Hermiona z Krakowa |
03.01.2005 16:29
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 81 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: gród króla Kraka =P |
Moze nie uzaleznia, ale....
WCIAGA!! I to potffornie. Hp to nie tylko ksiazka.. To jest ...
sposob na zycie. TO OSOBNY SWIAT!! Hp daje nam wszystko to czego w
naszym szarym zyciu nie mozemy miec. Krotko mowiac Hp pomaga nam zisc przez
zycie (glebokie jak woda w klozecie
)!! Ja, jak mi jest zle, cos mi nie idzie, to biore
Hp czytam pierwszy lepszy tom jaki mi w reke wpadnie i od razu lepij
.
Wnionsek: I LOVE HP -------------------- "Wymagajcie od siebie, chocby inni nie wymagali" Jan Pawel II ['] ['] [']
~~~~~~~~~~~~~~ I've been sorted:) |
avalanche |
03.01.2005 16:48
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta |
czy to się powinno leczyć, czy jeszcze
niegroźne? ;p
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
ANASTAZJA BLACK |
03.01.2005 16:59
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.07.2004 |
Czy Hp uzależnia?
Jaaaaaasnee. Ja to obrywam cały czas. (cytat III cz. ekranizacji Potter'a) * w domyśle: obrywam cały czas za to moje uzaleznienie w cudzysłowiu. ** a zaraz potem ciotka Marge odpowie, że... kurczak! zapomniałam!!!!!!! eee.....to chyba jeszcze nie mam się z czego leczyć -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
http://img.photobucket.com/albums/v480/kka...hp/sadzonki.jpg obrazek w sygnaturce nie przekracza 200x200 |
Lily Potter |
03.01.2005 17:02
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Gryfindor for ever;) |
Nie,to nie była ironia.....
-------------------- |
avalanche |
03.01.2005 17:03
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta |
Była. Znasz się jak kura na pieprzu.
o! -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
kkate |
03.01.2005 19:28
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta |
A najlepiej zapytajcie autorki tegoż posta.
Ja tam od HP wiem, że uzależniona jestem -------------------- just keep dreaming.
|
Gofik |
03.01.2005 19:32
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 26.12.2004 |
Zemną nie jest jeszcze tak źle żebym mógł
o sobie mówić uzależniony, ale jestem chyba na dobrej drodze.
-------------------- |
Hefaj |
03.01.2005 21:25
|
Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna |
QUOTE(Lily Potter @ 03.01.2005
17:02) tak tak. a czy sądzisz że ludzie jak Alexa są , ekhem - pojechani ? -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Hermione |
03.01.2005 21:54
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 62 Dołączył: 12.12.2004 Skąd: London |
haha xD
oj biedna Lily. nie myśl, ze wszystko co piszemy to prawda. to bylo z delikatna nutką 'ironii' Hefaj<< idealne okreslenie. przepraszam stokrotnie za offtopy, ale tutaj młodzież domaga się o 'edukację' xD -------------------- I wtedy wydało mu się, ze poprzez mgłę, w której pogrążał się jak w lodowatych odmętach śmerci, ujrzał srebrzyste światło, rozjarzające się coraz mocniej i mocniej ... i poczuł, że pada na twarz w trawę...Zbyt słaby, by się poruszyć, śmiertelnie zmęczony i rozdygotany, otworzył oczy. Trawa wokół niego tonęła w oślepiającym blasku. Jęk w uszach urwał się nagle,lodowate zimno przemijało...
Coś odciągnęło dementorów..coś krążyło wokół niego, Syriusza i Hermiony...świszczące oddechy cichły. Oddalały się...Napłynęła fala ciepła... |
Kira |
03.01.2005 22:06
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta |
nałogi mam - owszem, ale HarryPotter nie jest
żadnym z nich. eh.
ichyba nigdy nie był. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Anita |
03.01.2005 22:19
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona |
Nie...
Dla mnie to po prostu dobra książka. Jasne, że chętnie na jej temat porozmawiam i tak dalej, ale to samo jest z m.in. z Terakowską czy też Jonathanem Carrollem. Nałogu brak, ale... Pojawia się nagle, jak dostanę nowy tom w łapki i trwa przez 3-5 dni. Potem mija - jak dla mnie normalka... -------------------- |
Potti |
03.01.2005 22:25
|
Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta |
ja mam prawo się uzależnić od Sapkowskiego
i innych pomniejszych dupków, a ktoś inny może od Harry'ego Pottera. tak
brzmi tolerancyjna wersja. chociaż ja oczywiście nie rozumiem tego
specjalnie.
a najśmieszniejsze jest to, że mnie co jakiś czas bierze- np. teraz miałabym sobie ochotę poczytać coś w stylu Pottera, co nie cierpiałoby na obfitą ilość inteligentnych, zabójczo śmiesznych lub ociekających idealną ironią momentów (: co prowokuje śmieszne sytuacje w postaci pochłaniania ficków prostych w odbiorze, o które w życiu bym się nie podejrzewała. w każdym razie... pani Rowling ze swoją prozą napewno nie jest moją miłością. ale żem poważna. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
NeMhAiN |
04.01.2005 12:31
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta |
QUOTE(Daga @ 28.12.2004 23:35) no wydaje mi sie że wszyscy na tym
forum wiedza o tym że sa szurnięcie i w ogóle <nie ubliżam
> i nawet nie trzeba o tym gadaćQUOTE(Child of Bodom @ 29.12.2004 00:14) hm...w smuie ja mało czytałam harryego (tak z 2-3 razy)bo...znalazłam własnie Pratchetta :)to jest świetne no jeszcze zalezy która bo jest ich z 20-30 a ja mam jeszcze zaległosci w postaci ok.16-26 |
Lily Potter |
04.01.2005 16:27
|
Ech,no ja nikomu nie chce ubliżać może to
i była ironia ale raczej nien groźna.....
Mam nowe pytanko:Jak się wyleczyć z uzależnienia? -------------------- |
avalanche |
04.01.2005 16:48
|
to nie forum medyczne.
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
żaba |
04.01.2005 18:02
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 06.12.2003 Skąd: obsypany różanym kwieciem Olsztyn...(pff jasne =P) |
QUOTE Mam
nowe pytanko:Jak się wyleczyć z uzależnienia?
eee. zalezy o jakie chodzi... jesli masz na mysli HP, to jak to ja nie wiem. No bo zazwyczaj i tak sie zdarza ze wiekszosci podoba sie ta ksiazka(co ja gadam-nie wiekszosci, ale chyba wszystkim <na forum> )no i jesli chodzi o ciagle ponawianie czytania, to nie da sie wyleczyc, bo to samo przejdzie(jak sie znudzi ). A te osoby ktore maja delikatnie mowiac "bzika" na punkcie HP, to ja mysle, ze to samo przejdzie -------------------- „I nagle zdałam sobie sprawę, jak bardzo jestem próżna; jak próżni jesteśmy wszyscy i jak wielką wagę przypisujemy sobie samym, naszemu istnieniu w świecie, które tak naprawdę ma znaczenie jedynie dla paru najbliższych. A może nawet i to znaczenie przeceniamy? A nawet jeśli nie, to czymże ono jest wobec milionów tych, którym nasz los jest obcy i najzupełniej obojętny; którzy o tym, że w ogóle jesteśmy, nawet nigdy się nie dowiedzą? Tysiące, miliony takich jak ja dziewcząt i chłopców – tak samo przecież jak ja ważnych i niepowtarzalnych – mogłoby zniknąć w jednej chwili jak jakiś obłok albo tęcza i czy to by cokolwiek zmieniło? Czy świat by przez to przestał istnieć? Wszystko by nadal biegło już utartym torem, a po zimie, jak zwykle, zakwitłyby kwiaty... Z jaką siłą dotarła do mnie ta brutalna prawda! Ta oczywista prawda, którą tak łatwo jest przeoczyć, przez to, że taka oczywista...”
Helena Saniewska –Mały wielki świat Mój blog |
Anita |
04.01.2005 18:25
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona |
QUOTE Jak
się wyleczyć z uzależnienia? A co właściwie podchodzi pod uzależnienie od HP? Czytanie po dziesięć razy tej samej książki? To za jedenastym zamknij ją w szczelnym pudełku. Nie ma złotych środków. Silna wola, silna wola, silna wola, silna wola, silna wola... Wyłącznie. No i Nicorette Ale w sumie, to po co? -------------------- |
Child |
04.01.2005 21:44
|
leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna |
jest na to szczepionka, czy inne
ustrojstwo, ale nie pamiętqam medyczej nazwy. ale gdyby przetłumaczyc ją na
nasz barbarzyński język, otrzymalibyśm coś w rodzaju "pocisk
dziewięc milimetrów w potylicę" :]
-------------------- |
matoos |
05.01.2005 16:03
|
Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna |
You're sad? You're lonely? We've
got an answer. Smith&Wesson.
Co nie child? -------------------- |
Child |
06.01.2005 15:56
|
leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna |
-------------------- |
kkate |
06.01.2005 16:13
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta |
Och, urocza. I jaka tania
Wątpię jednak, czy którykolwiek fan HP jest az na tyle zdesperowany Zazwyczaj nikt go nie zmusza, by się tym interesował. -------------------- just keep dreaming.
|
avalanche |
06.01.2005 16:33
|
Child - przecięty, zdesperowany potteromaniak
nie ma tyle kasy, żeby pozwolić sobie na taki luksus
[polski odpowiednik napewno byłby tańszy] -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:31 |