Które Sceny Wytną..., ... a które pozostawią ? ? ?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Które Sceny Wytną..., ... a które pozostawią ? ? ?
anagda |
18.07.2004 01:00
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
W ekranizacji trzeciej części książki
„Harry Potter i Więzień Azkabanu” ominięto wiele (według mnie
ważnych) wątków. V część jest dużo dłuższa. Jeśli będą chcieli zmieścić się
w 1,5 godzinnym filmie, będą musieli wykasować co najmniej pół książki!
Które sceny/wątki uważacie za mniej ważne i moglibyście je usunąć z filmu
bez szkody na fabule? A które muszą obowiązkowo być?
-------------------- |
kubik |
18.07.2004 08:21
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
heh przede wszystkim nie półtorej godziny
a 3 jak już
po drugie juz ty sie nie bój zostawia najwazniejsze - juz Jo o to zadba - a wytna nieistotne.. tylko ze V film ma wyjsc dopiero [wedłg abtm w 2008 roku] a według moich oszacowan w czerwcu 2009 wiec juz wszytko bedzie wiadome he a co wywala: - historie Hagrida - inspekcje Umbridge - wywalenie Trelawnej - sny Harry'ego i tak dalej i tak dalej... -------------------- ...
|
anagda |
18.07.2004 10:51
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
Usunąć:
1. Opowieść Hagrida – rozdział cały. Mogłoby być tylko jakoś przy okazji wspomniane co robił Hagrid. Całość zajmuje sporo miejsca w książce, a w gruncie rzeczy nie wpływa na dalszy ciąg wydarzeń. 2. Graup – cały wątek z bratem Hagrid również mogliby usunąć. Chyba najmniej go lubię, więc mogłabym obejść się bez niego. Ale też obiektywnie patrząc, mogłoby się obejść bez tego. 3. Spotkanie Lockharta w św. Mungo – to jest malutka scena, ale zajęłaby trochę czasu. 4. Święta Bożonarodzeniowe w kwaterze głównej – też mało istotne. 5. Sprzątanie domu na Gramnnig Place 12 – również mało ważne i nic nie wznoszące. ps. według mnie dużo ważnych sceny wycieli z Więźnia, a jakoś Rowling nic nie zdziałała... -------------------- |
Syriusz_Black |
18.07.2004 11:07
|
Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
No ale jednak one coś wnoszą...
o takie fajne uzupełnienie fabuły... mogą je skrócić, ale być muszą... Albo zrobić z 5 dwie części.... -------------------- |
anagda |
18.07.2004 11:16
|
||
nie da sie WSZYSTKIEGO skrócić. lepiej żedby zrobili dwie czesci filmu (ale na pewno nie zrobią).lepiej żeby tych scen np. nie zrobili, niż okrolili walkę w Departamencie Tajemnic. Ta sama powinna trwać z godzinę... -------------------- |
||
kaola |
18.07.2004 13:29
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 50 Dołączył: 17.06.2004 Skąd: warszawa |
watku Graupa pewnie nie wywala, bo on
moze miec jakies tam znaczenie nastepnych tomach... ale mogliby skrocic ta
opowisc Hagrida. w ogole nie mam pojecia jak oni zmieszcza V w jednym
filmie, bo tam bylo baaardzo duzo tresci. i podzielic to na dwa filmy, to
swietny pomysl (pierwszy zakonczyc np. na rozdziale "Lew i
Waz")...
-------------------- ...i już mnie tu nie ma!
|
anagda |
18.07.2004 14:36
|
to byłby całkiem mądre. ale wątpię, zeby
tak zrobili, bo to dużo większe koszty.
-------------------- |
Teodora |
18.07.2004 15:22
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta |
czytałam duzo na temam Alfonso Cuaróna a
bardziej na temat jego pracy nad więźniem z wywiadów które udzielił
wynikałoby ze Jo dała im dużą swobode i za bardzo nie ingerowała bo przeciez
to nie jest adaptacja powieści tylko film na jej podstawie
Ten post był edytowany przez Teodora: 18.07.2004 15:23 -------------------- m
|
Koralina |
18.07.2004 20:43
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta |
- mecz w którym uczestniczyła Ginny
- historia Graupa - już na pierwszej lekcji wyrzucą Trelawney i dojdzie Firenzo - psikusy Weasleyów typu fajerwerki - pare spotkań GD - 1 http://forum.freeware.info.pl/viewforum.php?f=5 porcja szlabanów z Umbridge - będzie tylko pewnie 1 dzień na Grimould Place i przesłuchanie a potem Hogwart odrazu - będą dwie lekcje okulumencji - pokarzą tylko pewnie ze 2 sumy - skrócą znacznie walke w departamencie tajemnic - skrócą rozmowe z Dumbledorem Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 15:09 -------------------- Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
Luna Lovegood |
18.07.2004 21:10
|
Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta |
Moim zdaniem powinni wogole nic nie
skracac. Ale niestety to nie możliwe.
Nie bede nic pisac bo bym powatarzala po was -------------------- ...
|
anagda |
18.07.2004 21:27
|
||
a tego właśnie nie powinni skracać. to powino byc jak najdłuższe. bo to w gruncie rzeczy najwazniejsze elementy książki. co do reszty to się zgadzam -------------------- |
||
Inciaa |
19.07.2004 12:10
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg |
Już trzecią część powinni podzielić na dwie
częsci, żeby wszystko, co ważne pokazać. Więc co tu mówić o V części... Już
w IVtej nie będzie poczatku - Dursleyów. Cóż... Żadko kiedy zdarza się, że
Film jest zrobiony idealnie jak książka.
-------------------- |
Golden Phoenix |
19.07.2004 13:15
|
||||
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta |
Właśnie dlatego nie lubię filmów wzorowanych na książkach . Nigdy nie pokazują tego co chciałabym zobaczyć, a ja chiałabym obejrzeć wszystko co było opowiedziane w książkach Nie lubię jak jak w filmie ktoś mówi coś, co powiedziała inna osoba w książce np. w 2 filmie Hermiona "Strach przed imieniem wzmaga strach przed samą osobą" - to Mówił Dumbledore w I tomie -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
||||
Luna Lovegood |
19.07.2004 16:18
|
Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta |
Moge sie zgodzic z toba Golden... Też
nie l;ubię jak się coś nie zgadza z książką a w trzeciej częsci było tego
wiele. I to mnie przeraziło. Ach mogli by zrobić i trzy częśći z piatego
tomu ale funduszy nie starcza.
-------------------- ...
|
Hefaj |
19.07.2004 21:04
|
Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna |
wiecie co ? trochę poza tematem.
może coś wytną , ale jak np. Łorner ( do czego napewno nie dojdzie - nie w tym 10-leciu ;-p ) pozwoli wyemitowanie HP w tv.. 0.o..ponad 5 dni by zeszło ( skoro amo w Pustyni i w Puszczy' na Polzacie zajeło prawie 4 cz.. ) O_o -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Golden Phoenix |
19.07.2004 21:08
|
||
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta |
Puszczą to w TV za ładnych parę latek..... Chyba najpiew w Canal +, bo zanim dojdzie to do TVP to ja już będę babcią z gromadką wnucząt -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
||
Loony |
19.07.2004 21:33
|
||
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 16.02.2004 |
no i dobrze, bo już człowiek dostaje torsji od tych moralizatorskich scen z cyklu Harry i Dumbledore -------------------- |
||
nosferatu |
19.07.2004 21:36
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Skierniewice |
Wytna final quidditcha(tak jak w 3 czesci
)wytna opowiesc HAgrida podroz pociagiem bedzie trwala 5 min i wytna moment,
w którym Ron nie zasłużenie dostaje odznakę Prefekta
-------------------- W każdym można zobaczyć coś dobrego !!! 3ba tylko poszukać !!
|
Luna Lovegood |
19.07.2004 22:00
|
||||
Tak na boku czy " łoener" nie pisze sie Warner. Ja się nie czepiam tylko tam mi się przy okazji zauważyło. W końcu puszczą telewizji ale jak ładnie to ujełaś/eś Golden.. " będe już stara babcia z gromatka wnuczat" Mam nadzieje, że tak nie będzie żle. Moim zdaniem żle , że skrócą roamowe z Dum. Jeśli ktoś nie czytał książki to przecież z filmu się dowiaduje wsxzystkiego. W tej scenie jest wszystko wyjasniane Ten post był edytowany przez Luna Lovegood: 21.07.2004 13:06 -------------------- ...
|
||||
Hefaj |
19.07.2004 22:13
|
Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna |
wiesz Luna , jest coś takiego jak:
1. Spolszczenie całkowite 2. Częściowa Kpina 3. Szyderstwo różnymi środkami i NIKT nie mówi że nie można tego łączyć.. ;-) a po zatym jak już to WARNER , słońce , Warner ;-p Ten post był edytowany przez Hefaj of Gryffindor: 19.07.2004 22:15 -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
anagda |
20.07.2004 09:15
|
i znowu lekcja polskiego... Luna, czy nawet ja zauważyłam, zże Hefaj robi sobie jaja. az takich błędów to by nie zrobił...
-------------------- |
vigga |
20.07.2004 11:49
|
||
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn |
wlasnie dlatego na film ida w szczegolnosci ci ludzi, ktorzy przeczytali ksiazke, gdyz wiadomo, ze w filmie omijają okolo polowe najwazniejszych i najfajnejszych wątkow. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
||
Luna Lovegood |
21.07.2004 13:11
|
||
No dobra dobra, źle napisałam ale to przez nie uwagę .Już poprawiłam i proszę sie nie rzucać. Naprwdę żałuje, że film musi byc skracany. Ale połowa moich kolegów, chodzą do kina i po poglądaniu filmu mowia ze nie warto czytać ksiazki. Ja tam sie im nie dziwie. Ten post był edytowany przez Luna Lovegood: 21.07.2004 22:36 -------------------- ...
|
||
Hefaj |
21.07.2004 17:45
|
||||
lol , i kto to mówi ;-P Vigga - oczywiście prcz moich debilnych kolegó którzy nigdy nie przeczytają , a do kina chodzą na Władcę Pierścieni tylko dla efektów specjalnych itp. i myślą że są dobrzy == -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
||||
Luna Lovegood |
21.07.2004 18:06
|
||||||
Heh czy ja się przepraszam, rzucam tylko grzecznie odpowiadam. Dobra, dobra jeszcze powiedzą ,że zaczynam kłótnie. Kniec tematu. Ten post był edytowany przez Luna Lovegood: 21.07.2004 22:35 -------------------- ...
|
||||||
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 00:50 |