Pamiątkowa Płyta
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pamiątkowa Płyta
kkate |
24.12.2005 15:20
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta |
Specjalna pamiątkowa płyta ma zostać umieszczona na zewnątrz restauracji na Nicolson Street (wcześniej kawiarnia Nicolsona), gdzie J.K. Rowling napisała kilka rozdziałów "Harry'ego Pottera i Kamienia Filozoficznego" oraz "Harry'ego Pottera i Komnaty Tajemnic".
Miało to miejsce w połowie lat 90., a Jo pisała już na papierze a nie, jak początkowo, na serwetkach. Na płycie znajdować się będzie obraz Jo oraz następujący tekst: "J.K. Rowling napisała kilka z pierwszych rozdziałów Harry'ego Pottera na pierwszym piętrze tego budynku". Robert Watt, będący autorem tego pomysłu, powiedział: "Mam nadzieję, że płytę odsłoni kilkoro mieszkających tu dzieci, ponieważ to byłby dobry sposób, by mogły zbliżyć się do swojej ulubionej pisarki". Więcej informacji (po angielsku) możecie znaleźć tutaj. Źródło: Veritaserum -------------------- just keep dreaming.
|
kubik |
24.12.2005 16:29
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
Boże!
Wiecie, no offence ale mi to przypomina już robienie sobie z Jo półboga a z jej książek nowy testament. Już podczas premiery VI tomu dało sie to poznać... Lekko zniesmaczony... -------------------- ...
|
kkate |
24.12.2005 17:11
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta |
Zgadzam się, Kubik. News był neutralny, ale tak szczerze mówiąc mnie też to zaczyna przerażać :]
Chociaż w Polsce też nam się to zdarza - jak byłam w Pieninach, widziałam gdzieś jakąś restaurację, gdzie była tablica: "tutaj pstrąga (albo jakąś tam inną rybę) jadł Adam Małysz". Ludzie lubią mieć kogoś, kogo mogą czcić ;] -------------------- just keep dreaming.
|
Dorcas Ann Potter |
24.12.2005 17:26
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 |
A ja powiem tyle, że się zgadzam z wami.
Żeby nie powiedzieć, że to duż przegięcie, powiem lekkie Bardziej to by się Tolkienowi albo Dickens'owi (przepraszam, ale to moi ulubieni autorzy) należało. Dorc |
em |
25.12.2005 19:33
|
ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka |
LOL.
Nie za wcześnie trochę? Takie tablice to się chyba ludziom po śmierci wystawia. Biedna Jo, czego jej tam ci Brytyjczycy życzą... -------------------- |
Eowina |
28.12.2005 19:00
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin |
Zgodzam się z Wami. Takie rzeczy mozna zrobic po smierci autora(ale bez przesady) rozumiem np.dom w ktorym mieszkal jakis pisarz 100 lat temu itp. ale to... echm. Naprawdę - Tolkienowi bardziej to się nalezy
-------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Lupek |
28.12.2005 22:55
|
Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna |
Taaaaa, a może poza płytą dorzucą jeszcze sarkofag, w którym po śmierci Jo zostanie pochowana ... Niedługo będą zaznaczać każdą toalete, z której Jo korzystała i może jeszcze wygrzebywać jakieś śmieci z jej kosza, bo będzie to pamiątka
|
grlouiee |
29.12.2005 17:00
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta |
Lekkie przegięcie.
-------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:59 |