Dumbledore i Snape po siódmym tomie, czyli kontrowersje, kontrowersje, kontrowersje...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Dumbledore i Snape po siódmym tomie, czyli kontrowersje, kontrowersje, kontrowersje...
aGuTeK |
17.02.2008 20:08
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta |
A ja myśle,że mieszane. Z jednej strony syn ukochanej Lily a z drugiej syn znienawidzonego James'a.
|
anagda |
18.02.2008 17:54
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta |
No tak. Ale myślę, że jednak ostatecznie zdał sobie sprawę, że Harry jakby nie patrzeć sporo dokonał dla świata czarodziejów (czarodziei?). No i te oczy Lily... Bardziej przypominał Lily, a Severus usilnie próbował zrobić z niego ojca. Może żal mu było, że Harry to syn Jamesa, a jednak nie jego, Snape`a.
-------------------- |
aGuTeK |
18.02.2008 18:24
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 183 Dołączył: 28.12.2007 Płeć: Kobieta |
Mogło tak być Ale coś mi się takiego przypomina...było takie wspomnienie Snape'a w IŚ,gdzie Snape coś Dumbledorowi o Harrym mówi tylko nie pamiętam,co tam mówił dokładnie. Chyba o tym,że Harry robi z siebie takiego "debeściaka" itp. Kurcze nie pamiętam
|
Ginnusia |
18.02.2008 20:24
|
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 |
Nawet dwa razy mówił, mniej więcej to samo: że Harry to mierny uczeń, w dodatku nieposłuszny, arogancki, i nadęty - dokładnie tak, jak jego ojciec. Stary, dobry Snape...
|
harolcia |
18.02.2008 20:42
|
przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta |
QUOTE Stary, dobry Snape... Taaa. zawsze powie dobre słowo, pocieszy, przytuli do serca i powie, że wszystko będzie dobrze Za to go uwielbiam -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
aGuTeK |
19.02.2008 12:54
|
Tiaa taki zawsze miły,pogodny http://m.wypoczynek.turystyka.pl/prognoza.php No ale i tak mi go szkodaaa,że tak zginął i że wogóle zginął. Nie musiał
Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 13:15 |
Ginnusia |
19.02.2008 13:26
|
Musiał, musiał. Podwójny agent zawsze ginie. A na serio: nie widzę miejsca dla żywego Severusa po VII tomie.
|
owczarnia |
19.02.2008 14:56
|
Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta |
Ja widzę . Siedzi sobie w domu Potterów na zasłużonej emeryturze, bawi wdzieci (które mówią do niego dziadzio Sev), gotuje obiady (Ginny nie ma czasu gdyż jest aktywna zawodowo), sprząta i w ogóle odkrywa w sobie nowe powołanie. Oraz jest błogo szczęśliwy.
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Miętówka |
19.02.2008 15:24
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz |
Piękne, bardzo wzruszające (poza Ginny aktywną zawodowo).
Dziadzio Sev... -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
harolcia |
19.02.2008 15:29
|
przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta |
właśnie wyobraziłam sobie dziadzia Seva z długimi, siwymi i równie tłustymi włosami...
A ginny aktywna zawodowa? to by było nieco dziwne, zwłaszcza, że przyszłość Ginny widzę podobnie jak jej matki. Tzn, żeby nie było, że ona by chciała tak od razu w domu siedzieć i się dzieciakami zajmować. Po prostu, zawsze wydawała mi sie bardzo podobna, a ponoć niektóre zwyczaje wynosi się z domu. -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Miętówka |
19.02.2008 16:28
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz |
Może jego włosy niebyłyby już tak tułste? Może Potterowie namówiliby go do kupna szamponu? Chociaż raczej nie.
-------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
owczarnia |
19.02.2008 16:33
|
QUOTE(harolcia @ 19.02.2008 14:29) A ginny aktywna zawodowa? to by było nieco dziwne, zwłaszcza, że przyszłość Ginny widzę podobnie jak jej matki. Tzn, żeby nie było, że ona by chciała tak od razu w domu siedzieć i się dzieciakami zajmować. Po prostu, zawsze wydawała mi sie bardzo podobna, a ponoć niektóre zwyczaje wynosi się z domu. Ginny została aurorką, innej opcji nie przyjmuję. W końcu rodzice Neville'a jakoś mogli, to i Potterowie mogą. No i wtedy jest miejsce dla dziadzia Seva . -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
aGuTeK |
19.02.2008 17:20
|
"W epilogu dowiadujemy się, że wyszła za Harry'ego Pottera, z którym ma trójkę dzieci: Jamesa, Albusa i Lily. Z informacji ujawnionych przez Rowling wiemy, że została zawodnikiem quidditcha i dziennikarzem rubryki sportowej w Proroku Codziennym."
lol |
owczarnia |
19.02.2008 17:23
|
Ale ja mówiłam o swojej opcji .
Jakkolwiek zawodniczka quidditcha też może być, czemu nie. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ginnusia |
19.02.2008 17:35
|
Owca, na gacie Merlina, a jak zamierzasz doprowadzić do tego, żeby Sev bawił się z jakimikolwiek dziećmi, zwłaszcza dziećmi Pottera? Zwłaszcza z Jamesem Syriuszem?
BTW - Ginny innej niż aktywna zawodowo nie biorę nawet pod uwagę. |
owczarnia |
19.02.2008 17:44
|
Na gacie Merlina, nie wiem . Ale tak sobie myślę, że fajny fanfict by z tego był .
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ginnusia |
19.02.2008 17:52
|
Z pomocną dłonią Hermiony, specjalistki od zmieniania osobowości, w roli głównej?
|
aGuTeK |
19.02.2008 18:33
|
Zgadzam się Byłoby nawet śmiesznie
|
Hagrid |
23.10.2012 20:54
|
Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1222 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna |
QUOTE(harolcia @ 19.02.2008 16:29) właśnie wyobraziłam sobie dziadzia Seva z długimi, siwymi i równie tłustymi włosami... A ginny aktywna zawodowa? to by było nieco dziwne, zwłaszcza, że przyszłość Ginny widzę podobnie jak jej matki. Tzn, żeby nie było, że ona by chciała tak od razu w domu siedzieć i się dzieciakami zajmować. Po prostu, zawsze wydawała mi sie bardzo podobna, a ponoć niektóre zwyczaje wynosi się z domu. Jest zmiana pokoleń a Ginny zawsze była nieco buntownicza więc wątpie by jej aktywność ograniczyła się do domu A wracając do tematu to jest bardzo ciekawy, oczywiscie Dumbledore niewątpliwie stracił wizerunkowo bo jego czyny z młodości nie przynoszą mu chluby, ale to już jest bardzo odległe. Znacznie ciekawszy jest jego stosunek do Harry'ego miałem taką myśl że Dumbel...chciał zaryzykować konfrontacje Harry;ego i Voldemorta już w I tomie, ustąpił pola, nie wierzę że nie wiedział jak to jest z Quirellem, widział ze on ruzca uroki, i co, podpuścił ich na siebie... -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 00:55 |