Syriusz Black, tylko tutaj...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Syriusz Black, tylko tutaj...
madziula |
01.08.2004 23:52
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 13.06.2004 |
Nie chce mi sie powtarzac tego co juz
pisalam...NAGRODĄ??????? PHF..nagrodą to śmierć może być dla bardzo chorego
ciepiącego człowieka...a nie dla Syriusza...
a swoją drogą... większego obrazka w podpisie się nie dalo?? Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 03.08.2004 06:14 -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
And all I can taste is this moment ...and all I can breathe is your life...'cause sonner or later it's over ...I just don't want to miss You tonight...." "Życie,choć piekne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by stracić je..."(*) "Lece,bo chcę..lece bo życie jest złe,czy są pieniądze czy nie ,lecę bo wolność to zew...Lece bo wciąż Kocham Ciebie ...Kocham Cię..." |
Koralina |
03.08.2004 21:45
|
||
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta |
Fragment Więźnia Azkabanu, strona
283:
Pytanie pozostaje tylko, jaką droge wybierze Syriusz: pozostanie w świecie zmarłych czy powróci na Ziemi w formie imitacji życia - jako portret. Nie wróci wtedy jako duch i słowa Nicka się sprawdzą. -------------------- Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
||
Sarabi |
03.08.2004 23:41
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 03.08.2004 Skąd: fiiii daleko.... |
:milka:hmmm był Syriusz mi obojetny, i kiedy zaczełam wchodzić na strony poświęcone Potterkowi okazałosię że wielu ludzi go uwielbia ... ale wróćmy do tematu
Myślę że Syriusz nie powróci jako duch, tak jak powiedział Nick, zresztą sądze nie był on na tyle ważną, klucząwą postacią by wogle powrócić(bez urazy). Black umarł i koniec, adijos, papa, goodbay,cześć, nie ma większego sensu by wracal... Powód dla którego umarł... myślę ze to wcale nie jest tak zawiłe jak niektórzy przedstawiają (może się myle..............................- muhahaha) przypomnijmy sobie jak Harry zareagował kiedy Black wpadł za zasłone.Popędziłm za Bellatriks, (mało se nie połamał, w pędzie miną Voldka, nawet sie nie skapną....) i użył Crucio, może i niedokońca dobrze ale zadziałało. Harry będzie miał powód do zemsty, nietylko na Czarnym Lordzie ale rownież na Belli, uczucie zemsty pozwoliło mu rzucić wymagające duzej mocy zaklęcie...( normalnie by tego nie zrobił...)A chęć zemsty, za Syisza będzie silniejsza nież za nieznanych rodzicow ... Pozatym pewnie jego śmierć miała powiedzmy zahartować Pottera.I tyle już wystarczylo by go uśmiercić... i rzeczywiście miał dosyć marne życie(nie licząc Hogwartu) i był w sumie dość tajemnicza postacią...nuu dobra jak mi cuś jeszcze wpadnie do pacyny do dopiszę...... Ten post był edytowany przez Sarabi: 03.08.2004 23:42 |
BeBe |
04.08.2004 13:10
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta |
Nie widzę powodu dla którego Syriusz miałby wrócić pod jakąkolwiek postacią. Odegrał już w książce swoją rolę. Był przyjacielem Harry’ego, dawał mu rady, ruszył by uratować mu życie. Przez niego HP użył zaklęcia niewybaczalnego, o którym w normalnych warunkach nawet by nie pomyślał. A co mógłby robić jako „inna postać człowieka” (portret, widmo, duch czy jeszcze coś innego)? Stałby się tylko przykrym wyrzutem wspomnienia Pottera...
-------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
kkate |
04.08.2004 14:31
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta |
Rozumiem was wszystkich, ale mi jest żal
Syriusza i nic tego nie zmieni.
Poza tym, jeżeli JKR chciała go uśmiercić, to czemu nie zrobiła tak, że Syriusz oberwał Avadą, tylko wpadł za jakąś zasłonę w Sali Śmierci (warto zwrócić uwagę, że ta sala tak się nazywa!) i za bardzo nie wiadomo, co stało się z jego ciałem.... Jasne, że gdyby wrócił jako duch czy portret, to Harry'emu nie zastąpiłoby to ojca chrzestnego, tylko mogło wzbudzić jeszcze większy żal i smutek. A po co Rowling go zabiła? No cóż, po prostu Harry nigdy nie może być dłużej szczęśliwy.... Szkoda, że padło na Syriusza. Chociaż wpadłam na taki pomysł: - może Syriusz był skazany na wieczną ucieczkę przed ludzmi z ministerstwa, ktorzy uważali go za mordercę pomagającemu Voldemortowi. Natomiast pod koniec 5 tomu Knot wreszcie uwierzył w powrót Voldemorta, więc Syriusz jest automatycznie uniewinniony, (przynajmniej ja tak sądzę). I po prostu Syriusz nie mógłby żyć jako niewinny, wolny człowiek, więc JKR go zabiła Aha, jak to czytałam w pewnym pięknym wierszyku (patrz podpis), Syriusz nie umarł, tylko po prostu odszedł.... "He is not dead. He is just away..." Ja w to wierzę - on żyje w Harrym, tak jak James. Ten post był edytowany przez kkate: 04.08.2004 14:35 -------------------- just keep dreaming.
|
Koralina |
04.08.2004 15:34
|
||||
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta |
Gdyby Syriusz został uśmiercony dzięki Avadzie Kedavrze książka stałaby się mętna, wszyscy tak samo umierają. Nie byłoby tej dyskusji, niepewności i rozważań, czy Syriusz na prawdę nie żyje i jakie znaczenie ma zasłona. W VII tomie pewnie będzie wyjaśniona zagadka Sali Śmierci, i pojawia się kolejna rzecz, na której rozwiązanie pozostaje tylko czekać.
Tylko trzeba by było zwrócić uwage na fakt, że James jest/był ojcem Harry'ego a Syriusz nie ma żadnego połączenia genetycznego z małym Potterem i to wszystko wydaje się za słodkie. Ale przecież Syriusz też oddał życie za Harry'ego więc nie wiem, co o tym myśleć. -------------------- Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
||||
kkate |
04.08.2004 16:02
|
||||
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta |
Zgadzam się, to byłoby nudne. a tak - mamy nad czym myśleć
Ale czy tu chodzi o połączenia genetyczne? Wiem, że Syriusz nie jest spokrewniony z Harrym, ale to nie o to chodzi... Jakby umarł komuś np. najlepszy przyjaciel, to nie było by tak samo? -------------------- just keep dreaming.
|
||||
Koralina |
04.08.2004 16:35
|
||
Wiem o co Ci chodzi, tylko że ostatnio denerwują mnie te stwierdzenia: "on żyje w tobie", bo przecież Harry tak na prawdę znał Syriusza dwa lata i to tak nie dokładnie wcale. Czuł do niego zaufanie, bo był przyjacielem jego ojca a pomijając to wcale go nie znał. -------------------- Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
||
vigga |
04.08.2004 19:42
|
||||
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn |
o. rzeczywiscie. zupelnie o tym zapomnialam. przeciez, tak naprawde, jesli jest portret Syriusza to Harry moglby z nim porozmawiac. ale zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. a mianowicie: obraz. wiemy, ze postacie moga mowic. wiec... nie wiem, jak to napisac. wiec taka namalowana postac to ma 'umysl'? ma swiadomosc...? -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
||||
alexa0900 |
04.08.2004 20:03
|
||
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 19.06.2004 Skąd: wroclaw Płeć: Kobieta |
Wydaje mi sie,ze jakas czastka umarlego wedruje do obrazow,przekazuje on czesc siebie,swojej duszy.Takie są moje przypuszczenia |
||
madziula |
04.08.2004 22:43
|
Może to moja wydumana
opinia...ale..."portret" nie musi znaczyc..obraz na scianie
.....moze po prostu mial jego zdjecie...skoro byl tak poszukiwany...taki
swojego rodzaju plakat...
Bo niby czemu Syriusz mialby miec swoj portret..w Hogwarcie??? Ten post był edytowany przez madziula: 04.08.2004 22:45 -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
And all I can taste is this moment ...and all I can breathe is your life...'cause sonner or later it's over ...I just don't want to miss You tonight...." "Życie,choć piekne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by stracić je..."(*) "Lece,bo chcę..lece bo życie jest złe,czy są pieniądze czy nie ,lecę bo wolność to zew...Lece bo wciąż Kocham Ciebie ...Kocham Cię..." |
Syriusz_Black |
05.08.2004 07:45
|
Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
Portert, to portret...
Skoro na stronie Rowling ma puchar, to czemu nie może mieć portretu??? -------------------- |
kubik |
05.08.2004 09:33
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
oczywiscie, ze moze mieć portret. chocby z
ostatniego roku na tablicy pt. absolwenci.
-------------------- ...
|
Syriusz_Black |
05.08.2004 09:41
|
Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju |
o duża musiałaby być ta tablica... bo
portret z reguły mały nie jest...
-------------------- |
kubik |
05.08.2004 09:58
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
magiczny portret moze byc wielkosci 3 na 4
XD
-------------------- ...
|
madziula |
05.08.2004 10:02
|
No tak.....może i tak...miejmy tylko
nadzieję, że jak Sywiursz bedzie tym portretem nie ograncizy sie do
mówienia: Belatrix to gówno ....
Bo jak ktos tu juz...mowil ...czy portrert tez ma swoja swidomosc...dusze..itp?? -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
Syriusz_Black |
05.08.2004 10:05
|
No coś musi w nim być.. przynajmniej
wspomnienia...
-------------------- |
kkate |
05.08.2004 11:39
|
A przecież pamiętacie w 5 tomie portrety
tych dyrektorów Hogwartu? Np. ten Fineas Nigelus, czy jak mu tam było, miał
swój (nie bardzo zresztą miły) charakter, inny niż pozostałe portrety u
Dumbledore'a. Nie wspomnę nawet o matce Syriusza... Tak więc Syriusz na
obrazie nadal będzie miał choć troszkę charakter Łapy...
Mam nadzieję.
Sama nie wiem, skąd OBRAZ z Syriuszem wziąłby się w Hogwarcie???? Czy jest tam coś takiego jak tablice z absolwentami???? A PORTRET niekoniecznie musi być obrazem, tak myślę. W 3 tomie zdjęć i plakatów z Syriuszem było na pewno mnóstwo.... -------------------- just keep dreaming.
|
vigga |
05.08.2004 14:04
|
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn |
alez sie uczepiliscie tego
portretu/obrazu. przeciez Flitwick mogl pokazywac drzwiom wejsciowym np.
plakat, ten na ktorym Syriusz jest juz jako wiezien. tylko, ze np. w jakims
powiekszonym formacie.
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Inciaa |
05.08.2004 14:33
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg |
mógł pokazywać zdjęcie, plakat, ale równie
dobrze mógłby pokazywać portret
Dlaczego Syriusz nie mógł mieć swojego portretu w Hogwarcie?
-------------------- |
vigga |
05.08.2004 14:42
|
oj, co za roznica co to bylo. zdjecie,
plakat, obraz... wazne, ze bylo i prawdopodobnie nadal jest, wiec Harry
moglby z tym czyms porozmawiac.
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
Inciaa |
05.08.2004 14:53
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg |
No wiesz, z tą róznicą, że portrety mówią, a
nie spotakałam jeszcze rozmawiającego zdjęcia.
-------------------- |
vigga |
05.08.2004 18:39
|
a moze i masz racje... rzeczywiscie o
zdjeciach nie bylo wspominane.
ale jesli Hogwart mial porteret Syriusza, jako absolwenta to musialby i miec Jamesa i Lilly. -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
Sunlight Priestess |
06.08.2004 10:55
|
||
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey |
I musiałby mieć tych wszystkich czarodziejów, ktorzy się uczyli w Hogwarcie łącznie z Tomem Riddlem. Coś tu nie pasi. Portret Syriusza powieszą jeśli już to w kwaterze głównej zakonu. Ale chyba nie bo wieszanie portretu osoby, która przed chwilą zmarła musi być barzdo przykre, chociaż.... A zresztą, nie chce mi się myśleć. -------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
|
||
kkate |
13.08.2004 19:49
|
no moze macie wszyscy po trochu racji.... A
wg mnie obrazy gadają, zdjęcia nie, bo tak to Harry gadałby ze swoimi
rodzicami i Syriuszem w albumie jaki od Hagrida dostał.... Pamiętacie?
-------------------- just keep dreaming.
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:29 |