Moje Rysunki I Grafiki, czyli twórczość niezaawansowana ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Moje Rysunki I Grafiki, czyli twórczość niezaawansowana ;)
Cavea* |
06.09.2008 12:00
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 12.05.2008 Skąd: Radom Płeć: Kobieta |
1234567890
Ten post był edytowany przez Cavea*: 30.12.2008 17:50 |
Miętówka |
06.09.2008 16:52
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz |
Klucz mi się podoba, ale to pewnie przez moje zamiłowanie do muzyki.
Co do rysunków, to Żaby są śliczne . Ten przerysowywany czajnik ogólnie jest niezły. Elfka wcale elfa nie przypomina. Ani elfa Rowling, ani Tolkiena, ani w ogóle. Te usta... właśnie. Za mocne. Ja zawsze, kiedy rysuję, to nie lączę dolnej wargi z kącikami. Usta wydają się delikatniejsze, bardziej naturalne. Szkoda, że większość prac na papierze w kratkę. Wiem, nie zawsze można mieć dostęp do czystego zeszytu bądź kartki, że na papierze w kratkę łatwiej się rysuje (początkowo) ale... no szkoda. Życzę weny. -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Alexandra |
13.09.2008 17:44
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 91 Dołączył: 04.09.2008 Płeć: Kobieta |
Grafika bardzo fajna, szczególnie "Klucz". Co do rysunków też są ładne. Czajnik i żaby najlepsze, ale tak jak wcześniej już napisano elfka ma nieciekawe usta. Według mnie gorzej wychodzą Ci portrety.
Świetne prace. Pozdrawiam! P.S. Napisałaś, że masz 13 lat i żeby się nie spodziewać nie wiadomo czego. Miło mnie zaskoczyłaś - talentem -------------------- I choćby na tysiąc czarnych kruków jeden był biały, obala to tezę, że wszystkie kruki są czarne...
"...Wzorzec żeński to podstawowa matryca przyrody. Wszyscy mężczyźni są w istocie przekształconymi kobietami, ich przemiana dokonała się w macicy - dokładnie na odwrót, niż twierdzili średniowieczni teologowie, których zdaniem kobieta była niedoskonałym mężczyzną..." Anne Moir, David Jessel - "Zbrodnia rodzi się w mózgu" Człowiek za dużo myśli, a za mało robi. |
Psychopatka |
13.09.2008 21:42
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta |
Publikowanie prac na kartkach w kratke, pobrudzonych, pogioetych itd to brak szacunki i dla odbiorcy i dla samego siebie...
kazdy rysunek to twoja wizytowka... liczy sie ogolne wrazenie, nie tylko to co stworzysz ale i jak to ludziom zaprezentujesz, mi nawet nie chcialo sie tych prac ogladac,jak zobaczylam niechlujnnie sa przeskanowane... -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Psychopatka |
14.09.2008 22:41
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta |
to nie zapominaj
-------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Croco |
15.09.2008 14:53
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 04.04.2006 Skąd: tam gdzie diabły z czekolady Płeć: Kobieta |
Dobrze ci idzie jak na trzynaście lat. Oczywiście, że są lepsi, ale ty się ciągle uczysz i jestem pewna, że jak będziesz ćwiczyć, to za rok czy dwa Twoje prace będą wyglądały o wiele lepiej. Najważniejsze, żeby krytyka Cię motywowała, a nie kazała wszystko rzucić w diabły.
Łapa - ten komiksowy styl, któremu wszyscy ulegają... Lewy bark jest za wysoko, głowa zbyt duża i za bardzo odchylona na bok. Kości obojczyka trochę zbyt wystające. Dolna warga za duża, ucho powinno mieć mniej prostokątny, a bardziej zaokrąglony kształt. Lewa ręka pod dziwnym kątem. Tak więc dużo błędów anatomicznych. Najlepiej jest w trakcie rysowania co chwilę patrzeć na rysunek w lusterku. Oko wtedy lepiej wyłapuje błędy, które można jeszcze naprawić. Żaba - trochę za mało kolorów, żabki przecież mają na sobie różne odcienie zielonego, brązowe plamki, itp, przynajmniej te nasze polskie. Gdzie żabi cień na liściu? Przydałoby się więcej szczegółów. Elfka - wszystko wydaje się zbyt... okrągłe i zlewa się ze sobą. Włosy za bardzo przypominają jedną, zbitą masę, powinny być lżejsze. I niemożliwym jest, żeby na dole było ich więcej niż na górze. Usta wyglądają jak pomarszczona, przyklejona do twarzy śliwka. Nos identyczny jak u Łapy, porzuć ten schemat i niech każda postać ma swój nochal. Dzbanek - i bardzo dobrze! Rysując na postawie zdjęć wiele można się nauczyć. Bardzo dobrze wyszło ci wrażenie metalowej powierzchni dzbanka. Postaraj się tylko, żeby nie było tak dobrze widać, w którym kierunku kolorujesz, albo rób to tym samym ruchem - kafelki są zbyt 'rozczochrane'. -------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
Croco |
16.09.2008 16:10
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 04.04.2006 Skąd: tam gdzie diabły z czekolady Płeć: Kobieta |
Dziękuję za komplement (?). XDDD
-------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
Miętówka |
15.10.2008 14:37
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz |
Ej, te usta wcale nie są takie złe.
Ogólnie to coraz ładniej jest, "bazgrol" dalej. -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Miętówka |
29.11.2008 17:47
|
Cieniowanie jako takie, sama nie zbyt potrafię, więc się nie wypowiada. Ale twój James ma chyba coś z karkiem... i zbyt wąskie ramiona.
-------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
Cavea* |
03.01.2009 22:05
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 12.05.2008 Skąd: Radom Płeć: Kobieta |
----------------------------
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:10 |