Vis-a-vis Z Cierpieniem
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Vis-a-vis Z Cierpieniem
Nesta |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 89 Dołączył: 20.10.2006 Skąd: Lublin Płeć: Kobieta ![]() |
Może... nie jest najlepszy, ale opinię pozostawiam Wam.
![]() Zadajesz rany bolące Jak nożem Tak głębokie I piekące Euforię wzbudza w Tobie Cierpienie me Łzy na policzkach Serce krwawiące We mnie pustka Niczym studnia bez wody Bez dna Jak taniec bez par Egzystencja ma Polega na braniu Ciężaru za winy Za grzechy czyjeś Surrealne marzenia W mej głowie krążą Jak wspomnienia Somatyczne doznania Szarlatan prawdziwy Wykorzystuje me życie By szczęściem ogarnąć Swą słabą duszę -------------------- "Najpiękniejszy uśmiech ma osoba, która najwięcej przecierpiała."
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
nie przemawia do mnie
ale surrealne marzenia i somatyczne doznania były fajne -------------------- ![]() ha! |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Za dużo tu patosu. Ja nie lubię w wierszach patosu, mam wrażenie, że wtedy autor usiłuje wszystko pokazać "zbyt". A uczucia, paradoksalnie, najlepiej się czują w prostych słowach. Samo słowo "cierpienie" w wierszu, jeśli nie użyte przez Miłosza, Szymborską czy Różewicza wypłasza swoje znaczenie z najbliższych okolic.
-------------------- |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Nieznosze jak ktos pisze ma zamiast moja itp.
Nawet swojej niecheci nie umiem sprecyzowac, ale odstrasza mnie i juz. A w ogole umieslowy w wierszach takie na sile jak 'bolące' do tego rymujące sie tak po częstochowsku... Chociaz samo napisanie na taki temat jest dla mnie czyms, bo sama nie umiem. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:50 |