Niech żyje Sztuka!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Niech żyje Sztuka!
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
To pastisz Tetmajera, ale wg. mnie dość
udatny więc zamieszczam
Siedzę w ławce, wzory na tablicy Opary absurdu się kłębią w potylicy I plunę na to, niech pustej wiedzy głupiec szuka Niech żyje Sztuka! Zamknięte umysły, zamknięte schematy Uchwycić we wzory chcą Boga i światy Lecz w szybę złudnej pewności, nieuchwytne puka.... Niech żyje Sztuka! Ja czuję coś, czego nikt z was nie uchwyci Zatrzaśnięci w kieratach smutni niewolnicy Jam królem, duch mój duchem orła, wasz - kruka.... Niech żyje Sztuka |
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Niech żyje
Sztuka!!!!
Bardzo udany wiersz. Nie pasuje mi tylko rytmika przedostatniego wersa ostatniej strofy. Ale nie razi to aż tak bardzo. Niech żyje Sztuka!!!! -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dość ciężka forma poetycka, ale wykonanie
bardzo profesjonalne. Odniosłem wrażenie że zachwianie rytmu w ostatniej
strofie było celowe...
No i pomysł z duchem orła i kruka - Miodzio ![]() Niech żyje sztuka!!! -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ciekawe bardzo i nawet ładne =) tylko mi
się za bardzo kojarzy z "Smutno mi Boże" Słowackiego, czy
"Tęskno mi Panie" Norwiada hehe ^^ podobne, nie?
-------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Oszalałem, niech ktoś to znowu potem poprzenosi do tyłu, albo do jakiegoś wieczystego archiwum, co bym zaprzestał ekscytacje swoją dawną twórczością...
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
haha, modne swego czasu czterokropki =P
nie no, ładnie pisałeś, ładnie.... ^^ -------------------- |
Katon |
![]()
|
O przepraszam, ilość kropek zawsze była u mnie dziełem przypadku =)
|
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo mi się podoba...Bardzo ładnie piszesz styl też w porządku...Rymów Częstochowskich nie zauważyłam
![]() ![]() Kara -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
przypadkiem czy nie
są cztery jak wół uderz w stół a rozsypie się sół ja równiez pozdrawiam serdecznie i pisz więcej!!!!!!!!!! XD -------------------- |
Katon |
![]()
|
Ja już teraz nie mam tego tchnienia co wtedy. Ale może coś spłodze nowego...
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Pisz, pisz, Katon, a my będziemy czytać.
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:47 |