Trzepak
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Trzepak
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
W zasadzie bez tytułu i z wielkiego rozczarowania:
Trzepak ugina się pod postaciami, Nóg par sześć-siedem, nie liczę. I palców zwoje I dwoje-troje Grzech pierwszy – znać-wiedzieć-liczyć. Na trawie na kocu wyciągnięte Wśród bladego rozsypanego siana Trzy ręcę Nic więcej Grzech drugi – do rana. Na dachu budynku tuż obok, Łapiąc wiatr za sukienkę, Że pragnę, Że zgadnę Grzech trzeci – chcieć więcej. Sunąc cicho po chodniku I tocząc za kołem koło, Zbyt prędko Bo zwiędnie Grzech czwarty – wesołość. Pani przodem a pan tuz za nią Przesadnie zadarta głowa, Za palec Za mało Grzech piąty – swoboda. Łez bukiet wylany nad stołem Na balkonie pijany taniec Od rana Zaspany Grzech szósty – zabraniam. Ten post był edytowany przez Rookwood: 28.11.2006 21:58 |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
absolutna rewelacja
kapitalne! no moje ulubione! edit: Logan...faktycznie piiiisk ![]() Ten post był edytowany przez Lilith: 28.11.2006 22:17 -------------------- ![]() ha! |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Jeszcze nie zrozumiałam, ale nie poddam się, bo już mi się podoba
![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Wspaniały.
Rytm pierwszych zwrotek porywa i wciąga. Potem jest odrobinkę słabiej, ale wracasz do formy - w moich oczach - przy słowach: "Pani przodem". Naprawdę czuć w tym wierszu uczucia, a to bardzo ważne. Obrazy, którymi budujesz wiersz, nie zawsze są jasne, ale to nie szkodzi. Jestem pod wrażeniem. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo mi się podoba.
W tym wierszu jest jakaś taka swoboda, odrobina szaleństwa, której zawsze poszukuję. Coś poza formą i poza treścią, coś jeszcze, co samo w sobie przyciąga i intryguje. Brawo. -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Och, naprawdę wspaniały. Jeden z najlepszych jakie tu od jakiegoś czasu czytałem. Jeden z najlepszych jakie wogóle ostatnio czytałem. Porywający.
|
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Dzieki
![]() PrZeMeK Z. --> Moze z tym rytmem pod koniec to dlatego, ze zaczelam sie zastanawiac, a nie po prostu pisac Bez Przerwy. A cala chaotycznosc wiersza to tylko tak na wierchu... Bo tak naprawdę jest prosto i wszystko wydarzylo sie naprawde. No, teraz to pewnie zagmatwalam sprawe ![]() Jeszcze raz dziekuje za kazda pochwale ![]() |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
Gratulacje Rookwood to chyba twój najlepszy wiersz jaki czytałam. Ma coś w sobie. Tą lekkość i swobodę. Ma polot. Naprawdę świetny wiersz.
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:25 |