Twoja Apokalipsa
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Twoja Apokalipsa
Scarlettt |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 16.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Wyrosłeś marnym pędem
na gruzach świata Otwierasz oczy w stronę słońca Wolisz być oślepiony niż widzieć swoje opadające płatki Rozsypano cię jak okruszki chleba na powierzchni stołu. Niepotrzebne Ścierane jednym ruchem ręki Wytarto cię z bieli kartki Jesteś niewidzialny Przezroczysty Już nie otwierasz ust Milczysz znikając Dźwięki w próżni nie istnieją Lepiej umrzeć bez nadziei na żaden raj żadnego boga Wreszcie bez klatek wreszcie bez snów... -------------------- " Są takie noce od innych ciemniejsze,
kiedy się wolno rozpłakać, wolno powtarzać słowa najświętsze, mówić o wróżbach i znakach, tylko nie wolno tej nocy pod różą okraść, okłamać, oszukać, bo się już będzie odtąd na próżno bezsennej nocy tej szukać... " Agnieszka Osiecka I am a magnet for all kinds of deeper wonderment I am a wunderkind... oh... I am a pioneer naive enough to believe this I am a princess on the way to my throne destined to seek... destined to know... Alanis Morissette "Wunderkind" |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Oj, niestety. Za dużo banałów.
Opadające płatki, marny pęd, gruzy świata, klatka-żeby chociaż pudełko. Ale ćwicz, za moment sama to zobaczysz. |
Scarlettt |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 19 Dołączył: 16.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Masz rację
![]() Umieściłam to tutaj, bo to jeden z moich pierwszych i najmniej osobistych wierszy... Ale obiecałąm sobie, że przed wklejeniem nic nie poprawię - taki ekperyment. Napisałam go jakieś trzy lata temu, tak po prostu, żeby sprawdzić, czy potrafię. Do tej pory kiedy tylko coś mnie od wewnątrz dusiło (na pewno wielu z Was zna to uczucie) to pisałam opowiadania albo krótkie impresje. Nigdy nie wyrażałam się przez wiersze. Ale byłam ciekawa co na to powiecie... Tych nowszych (i chyba lepszych) kawałków raczej nie umieszcze - zbyt osobiste, zbyt bolesne... Ale dziękuję za wszelkie komentarze ![]() Ten post był edytowany przez Scarlettt: 03.12.2006 19:09 -------------------- " Są takie noce od innych ciemniejsze,
kiedy się wolno rozpłakać, wolno powtarzać słowa najświętsze, mówić o wróżbach i znakach, tylko nie wolno tej nocy pod różą okraść, okłamać, oszukać, bo się już będzie odtąd na próżno bezsennej nocy tej szukać... " Agnieszka Osiecka I am a magnet for all kinds of deeper wonderment I am a wunderkind... oh... I am a pioneer naive enough to believe this I am a princess on the way to my throne destined to seek... destined to know... Alanis Morissette "Wunderkind" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:23 |