Kulturowe Podsumowanie Roku 2006, muzyka, film, wydarzenia...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kulturowe Podsumowanie Roku 2006, muzyka, film, wydarzenia...
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zdarzylo mi sie kiedys odpisywac, ale w koncu zwatpilem i zaufalem zasadzie doboru naturalnego, wg ktorego jednostki najslabsze i najglupsze same doprowadza do swojego unicestwienia
-------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardzo dobry tekst
i nawet jest kilka inteligentnych komentarzy.. :] |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(TimmY) Dla mnie najważniejszym wydarzeniem 2006 roku jest zmiana gustu muzycznego Tymona K. właściwie to mogę powiedzieć dokładnie to samo o sobie. a ten ranking, hehe, no nie sposób się nie zgodzić zwłaszcza z zaszczytnym pierwszym miejscem. ![]() ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Kira @ 13.12.2006 00:14) QUOTE(TimmY) Dla mnie najważniejszym wydarzeniem 2006 roku jest zmiana gustu muzycznego Tymona K. właściwie to mogę powiedzieć dokładnie to samo o sobie. Nazywasz się Tymon K.?:> -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
bynajmniej
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Child |
![]()
|
Ciekawostka. 155 hard-rockowych/metalowych muzyków podaje swoje typy na płytę roku.
Osobiście bardzo podoba mi się zestawienie Nygårda =P Przeważają klimaty w jakich sami ankietowani się obracają, ale znajdzie się kilka niespodziewanych pozycji ;) Ten post był edytowany przez Child: 23.12.2006 13:15 -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kulturowe podsumowania tego roku hmm... skromnie będzie na początek bo nie nasuwa mi się nic tak od razu na myśl no ale:
Muzyka: 1) Gov't Mule - Mr. High and Mighty; album co wbił mnie w ziemię. Projekt poboczny jednego kolesia z The Allman Brothers. Zajeżdza doskonałym amerykańskim rockiem, technicznie i brzmieniowo album na 666 z plusem. Cud tego roku ![]() 2) Bob Dylan - Modern Times; miażdżący album dla fanów Dylana, osób lubiących połączenie rocka, bluesa i country (pi razy drzwi, ale nawet pozwolę sobie powiedzieć, że Katonowi powinien się album spodobać, jeżeli spodobał się Knopfler z Emmilou Harris), oraz wszystkich lubiących dobra (IMHO) muzykę. Brzmi świetnie i jest na gigantycznie wysokim muzycznym poziomie. Czegoś tak dobrego chyba już dawno nie było, chociaż Dylan już dziadkiem jest to jednak odnalazł się ładnie ![]() [starczy na razie] -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No Omenie, czasem mamy jakieś wspólne płaszczyzny => Nie musisz ryzykować takich stwierdzeń. Jestem wielkim fanem Dylana. I jestem zachwycony ostatnią płytą. Nic dodać nic ująć.
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja sobie obiecuje po maturach jak tylko będę miał więcej czasu brać się za Dylana i sięgnąć wstecz (: a na album ten trafiłem słuchając "Manniaka po ciemku" brak mi tego programu :(
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Możdzer z Daniellsonem i Fresco wydali nową płytę
![]() ![]() Poza tym Paweł Szymański wydał płytę z muzyką do spektakly "Zaratustra" w reż. Lupy. Też niesamowita. A potem jeszcze słyszałam calą płytę Katie Melua'y. Jest naprawdę niezła ![]() A z takiego całorocznego podsumowania to ja nie wiem;) Był fajny koncert w Poznaniu, grało Cinematic Jazz Orchestra. A przedtem był jeszcze festiwal 'Jazz z chicago', gdzie słyszałam najlepsze improwizacje na swiecie. W Poznaniu się wreszcie zaczyna coś dziać ![]() Ale to tak z muzyki. Z filmu, powiem szczerze, ze nie jestem do konca na bieżąco. Ale Volver uważam za naprawdę godny polecenia film. A poza tym "Wiatr buszujący w jęczmieniu" Kena Loacha, który jest filmem naprawdę uciskającym. I oczywiście, z tych polskich produkcji "Plac zbawiciela", ale dostał tyle nagród, ze chyba nie muszę o tym pisać ![]() I jeszcze serial Lost! Ja uważam to za fenomen 2006;) Tzn w gruncie rzeczy nie wiem, kiedy on się pojawił po raz pierwszy w TV, ja go zaczęłam oglądać z moja znajomą niedawno. I wyjątkowo mi się spodobał, jak żaden inny serial. Nie wiem, czy skazuję się tym stwierdzeniem na ostracyzm społeczny, czy też nie, ale z której strony nie spojrzę, uważam ten serial za wyróżniający się. A teatr: Ja nie znam dat premier, niestety odchodzi powoli Grzegorzewski, ostatnio widziałam jego "Morze i zwierciadło" z Trelą i Radziwilowiczem i byłam zachwycona. Ponadto nowy spektakl Lupy, w lutym mamy się wybrać i nie mogę się doczekać. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:49 |