Osobiste I Bez Tytułu, mój debiut
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Osobiste I Bez Tytułu, mój debiut
graphomanca |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 28.12.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Napisałam to 2 lata temu mając za nic znaki interpunkcyjne i zasady pisania wierszy. Nigdy nie ośmieliłam się pokazać komukolwiek. Teraz dojrzałam do tego, by ktoś czytał moje utwory. Wierzę, że szczerze ocenicie. I zmieszacie z błotem jeśli będzie trzeba.
Diabelsko boski Anielsko okrutny Nieosiągalnie bliski Niedostatecznie obecny Z brutalną delikatnością Zakładasz mi jedwabne kajdany swego wyobrażenia Popaprana emocjonalną czystością Toksycznej egzystencji Próbuję usunąć z głowy twój obraz Wciskam CANCEL ale wrosłeś zbyt głęboko w moją świadomość Wirtualnie idealny Zaburzasz chwiejną równowagę rzeczywistości Dokonujesz dzieła zniszczenia Ucząc mnie na pamięć swej twarzy Powstałeś w mej głowie Z destukcyjnie twórczej potrzeby bliskości Jesteś nierealnym istnieniem Wiązaniem między neuronami w mym mózgu Wirusem infekującym organizm Impulsem wyłączającym instynkt samozachowawczy Narkotykiem sprowadzającym równianie życia Do minus nieskończoności -------------------- Jestem jak rzep; Przyczepię się. [Szekspir]
Z wszystkiego, co kiedykolwiek napisano, lubię tylko to, co autor napisał własną krwią. [Fryderyk Nietzsche] |
WildThing |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem. Jak dla mnie nie ma przekazu. Przekombinowany. Jestem na nie, jednakowoż czekam na następne.
Pozdrawiam! -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Jak na debiut, nie jest źle. Aczkolwiek, jak napisał WildThing, nieco przekombinowany.
Początek - ten ciąg oksymoronów - nie jest zbyt udany. Potem poprawiasz się "jedwabnymi kajdanami swego wyobrażenia" - ten obraz naprawdę mnie poruszył. Później jest słabo, zbyt mało wierszowato; wracasz do formy przy słowach: "Powstałeś w mojej głowie". Odtąd do końca podoba mi się. Nawet bardzo. Ale ogólne wrażenie jest zbyt rozmyte. Niezbyt korzystne. Popróbuj inaczej. Używasz dobrych słów w dobrych znaczeniach, ale spróbuj ustawić je inaczej. Wydobyć z wiersza coś poza - ważną, zawsze ważną - treścią. A raczej nadać wierszowi formę, która tę treść przemyci do naszych umysłów. Temu nie całkiem to wyszło. No i oczywiście witaj na forum! -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Niestety tragiczny. Wyjątkowo pretensjonalny.
|
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Dokładnie.A kajdany są dość enigmatyczne.
|
rhiamona |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 177 Dołączył: 12.08.2006 Skąd: Z kapusty :D Płeć: Kobieta ![]() |
Myśle że umiesz pisać ale ten wiersz nie jest udany. Zbyt tragiczne te porównania, przesycone makabrycznymi obrazami. Wiem co to znaczy wstydzić sie pokazywać swoją "twórczość" ja jeszcze sie nie przełamałam do końca, publikuje tylko na forach bo wiem ze tutaj nikt mnie nie zna ale nie pokazuje niczego swoim znajomym, mimo ze nalegają
![]() No ale wracając do wiersza, czekam na następne ![]() Pozdrawiam ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Żeby coś z Ciebie było musisz całkowicie zmienić sposób pisania i myślenia o poezji. Dopiero zaczynasz, więc nie powinno być to dla Ciebie jakieś strasznie trudne. Wszystkie te środki wyrazu jakie stosujesz - do kosza. Od nowa. Szukaj. Te same emocje można zamknąć w słowa o wiele wiele lepiej.
|
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
W poezji mozna się bawić interpunkcją. A zasady tez są dość luźne.
Ale niestety mi się nie podoba. Też pisałam patetycznie, oj bardzo, ale staram się nad tym pracować. Ty też możesz ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 10:42 |