Tumistoicyzm, co to wogóle ma być?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Tumistoicyzm, co to wogóle ma być?
WildThing |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za lat nie parę,
Ale już wkrótce Iść winno pojąć ten tumiwisizm, nie zdziwiłbym się wcale a wcale Ale kto zrozumie tumistoicyzm? -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Jak zwykle błysk geniuszu.
Panowie (i panie), czapki z głów - niedługo zostanie ten człowiek młody nadzieję polskiej poezji. Nagrody, wywiady, tłumaczenia nawet - pamiętajcie tylko kto mu ową sławę przepowiedział. I niech skapnie na mnie chociaż kilka kropel. Odkryłem talent. Chwała mi za to. Jestem prorokiem. Ten post był edytowany przez Katon: 07.01.2007 21:50 |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
już wiem, to mi sie kojarzy z fraszkami Kochanowskiego
tzn Twoja twórczość te puenty zwłaszcza -------------------- ![]() ha! |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Po trzykrotnym przeczytaniu stwierdzam, że nadal nie rozumiem. I zaczynam wątpić w swoją zdolność czytania ze zrozumieniem.
To nie przytyk, to frustracja. Nie lubię czegoś nie rozumieć. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Na koniec trzeba sie usmiechnac. Do sprytu wplatania takiej fajnej koncowki. Do calosci, ktora jest swietna.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
ale czego nie rozumiesz dokładnie?
-------------------- ![]() ha! |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Tumistoicyzmu. I tego, że WildThing został nazwany "nadzieją polskiej poezji" przez Katona, a ja nie wiem, czemu. Bo nie rozumiem tego wiersza.
Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 07.01.2007 23:40 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Och, ten wiersz nie służy do rozumienia. To zabawa słowem. Nad słowem trzeba sobie pomyśleć.
Przemku, odłóż na jakiś czas Słowackiego, a weź Tuwima choćby. A może nawet Białoszewski by nie zaszkodził => |
Lilith |
![]()
|
tak tak
i w ogole jak to jest, ze faceci piszą tak fajnie? -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
Hm. A jak to jest, że komponują tak fajnie? Że wynajują wynalazki tak fajnie? Że odkrywają kontynenty tak fajnie....? Hmmmm
![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Katonie, to tylko dlatego, że brak kobiety pod ręką. Bo kobiety to robią "jeszcze fajniej" ;P
Wiersz skumałam za trzecim razem. Świetna gra słów, choć niestety treściowo średnio podbudowana. Ale jako impresyjka wierszykowa - świetne! Kupuję bez zastanowienia. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:45 |