Ta Co Umarła Na Szczęście
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ta Co Umarła Na Szczęście
Vredota |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 16.12.2005 ![]() |
Hmm kiepskie wiersze też są potrzebne. wiersz wolny od rytmu przynajmniej częściowo.
Jesteś mi świecą znoju sztucznym ogniwem się tlącą chłodnym podmuchem palącą ziarno spokoju Naciskam pstryczek (ty) znikasz w blasku żarówki ja nie ogrzeję dłoni ....za dnia a w nocy... zimno spalonych ziaren przypomni... rano zamiotę popiół zaleję gorącym wrzątkiem uprzątnę resztki ze stołu wypiję kawę niebieską rozłożę kwiecistą serwetkę kokardę wyszyję w pośpiechu na zimnym ogniu dochodzi stoicki wywar nie-grzechów ... liczysz aż w fusach przypatrzę dudniące błyski i grzmoty kropli wesołowesołych ulewy bolidów złotych a ja ze szklanką w ręce dreptam za nimi ze spodkiem bo każesz mi łowić "chwilę" bo raz bo milon, bo szczęście Koło mnie grubawa baba w kapciach z małymi dziećmi Nabrała pustych słoików i sprawdza ile się zmieści na zimę jej pewnie wystarczy mąż resztę autem dowiezie dzieciaki zabiorą sąsiadkom to jeszcze więcej się zbierze. spoglądam na resztkę osadu co jeszcze ostał się na dnie i patrzeć tam będę dopóki bolioryt mnie w głowę nie pacnie. Ten post był edytowany przez Vredota: 09.01.2007 03:13 |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Hm, a mi ta baba nie pasuje. W zasadzie podoba mi sie jedna zwrotka, ta "a ja ze szklanka w rece", chociaz wolalabym tu troche inne rymy.
A ogolnie jest za rano, zebym cos wymyslila |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE rano zamiotę popiół zaleję gorącym wrzątkiem uprzątnę resztki ze stołu wypiję kawę niebieską rozłożę kwiecistą serwetkę kokardę wyszyję w pośpiechu na zimnym ogniu dochodzi stoicki wywar nie-grzechów Tu by ruszało, gdyby nie nieumiejętnie dobrana częśc wcześniejsza, boo w sumie nie mozna docenic tego stoickiego spokoju podmiotu w tej częsci, jaakowoż ponieważ, zali, we wcześniejszych wersach wręcz krzyczy z rozpaczy banałem i w ooogole.Ale te dobre, jak się czyta pojedynczo. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:38 |