Cynamon, miniaturka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Cynamon, miniaturka
Ailith |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 01.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Sama nie wiem, czemu wklejam tu ten tekst. Mimo że jest jednym z moich pierwszych ff-ów i do tego dość słabym, mam do niego sentyment. Temat oklepany, paring też.
A jednak mam nadzieję, że się spodoba. ![]() -------------------------------------------------- Kiedyś myślałam, że marzenia się spełniają. Siedziałam w Wielkiej Sali, udając, że pochylam się nad książką. Naprawdę wpatrywałam się w jego oczy, czarne niczym smoła. I wiedziałam, choć wtedy nigdy by się do tego nie przyznał, że też na mnie patrzy. Od tego momentu stało się to naszym rytuałem. Spoglądaliśmy na siebie, niszcząc wzajemnie, wypalając od środka. Pragnienia niemożliwe do spełnienia i jednocześnie tak bolesne unosiły się nad nami. Dziwne, że nikt tego nie zauważył. Na lekcjach nie mogłam się skupić. Najmniejszy ruch z jego strony rozpraszał moją uwagę. Zawirowanie ciemnych szat, ruch ręką, kilka czarnych kosmyków opadających na oczy, zmrużenie powiek. Wszystkie te gesty były tak zwyczajne, a jednak tak wyjątkowe. Wryły się w moją pamięć niczym ostrza w ciało. Natknęłam się na niego w bibliotece, w dziale ksiąg zakazanych. Nie powinnam tam być i on dobrze o tym wiedział. Po raz pierwszy, zamiast ukarać, pocałował mnie. Czułam, że tonę. Miękkie, wąskie usta na moich, cynamon, którym pachniał... Oderwaliśmy się od siebie, opierając o dwie przeciwległe półki. Spojrzałam na niego i to był jeden z błędów, które popełniłam. Dostałam szlaban. Jednak tego wieczora żadne z nas nie myślało o czyszczeniu kociołków, czy krojeniu składników eliksirów. Byliśmy razem, z daleka od wszystkich, od świata, od wrogich spojrzeń i niezrozumienia. Wypełnieni szczęściem. Ciało przy ciele, serce przy sercu, dusza przy duszy, świętowaliśmy zapomnienie. Następnego dnia przy śniadaniu, patrząc w jego oczy dostrzegłam cień bólu. Wyszedł szybkim krokiem, a ja, udając, że skończyłam, podążyłam za nim. Przy wyjściu z zamku obrócił się jeszcze, spojrzał na mnie i przysuwając dłoń do ust, przesłał pocałunek. Nawet nie zauważyłam, że nie rozejrzał się, by sprawdzić czy jesteśmy sami. Zawsze to robił. Odwrócił się i wyszedł, przeczesując włosy palcami. Stałam tam przez chwilę, milcząco wpatrując się w zamknięte drzwi. W słońcu zalśnił jeden czarny włos. Kiedyś myślałam, że marzenia się spełniają. Jednak teraz, gdy jako nowa Mistrzyni Eliksirów siedzę w zimnych lochach, przesuwając w dłoni cieniutką niteczkę, nie wierzę w to. Wtedy go dostrzegam, a uśmiech szczęścia znów wraca na moją twarz. Ciemne, dość długie włosy, czarne niczym tunele oczy. Postać biegnie przez błonia nie tracąc nic ze swojej dumnej postawy. Wygląda zupełnie tak, jak niegdyś jego ojciec. Ten post był edytowany przez Ailith: 22.01.2007 20:24 -------------------- "Experience is the name everyone gives to their mistakes."
"A friend is someone who will bail you out of jail, but your best friend is the one sitting next to you saying "that was f***ing awesome" (- J-Dub) "Stand up for what you believe in, even if it means standing alone." |
Kylie |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 04.02.2007 Skąd: znad Wisły Płeć: Kobieta ![]() |
To. Jest. Bardzo. Dobre.
Serio. |
Nesta |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 89 Dołączył: 20.10.2006 Skąd: Lublin Płeć: Kobieta ![]() |
Mi się również bardzo podoba. ;p Wspaniała miniaturka. Więcej nie jestem w stanie powiedzieć.
![]() Pozdrawiam, Nesta. -------------------- "Najpiękniejszy uśmiech ma osoba, która najwięcej przecierpiała."
|
Kasia1551 |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 24.06.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Postać biegnie przez błonia nie tracąc nic ze swojej dumnej postawy. Czepnę się braku przecinka po "błonia". ![]() Sama miniaturka jest ładna. Tyle smutku, takiego pesymizmu, a jednocześnie jest w niej coś... ciepłego? Nie rozumiem tylko zachowania Severusa. Nie da się ukryć, że mogłaś trochę to rozwinąć, ale to Twój tekst i Twoja wola. Tekst jest przyjemny, wyzwala w czytelniku pewne emocje, ale z przykrością muszę stwierdzić, że za nie więcej niż tydzień nie będę go pamiętać. Brakuje "tego czegoś" co zostawia ślad w pamięci. Mimo wszystko gratuluję ładnego tekstu Kasia |
Annik Black |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 02.11.2005 Skąd: Wrocław Płeć: Kobieta ![]() |
Miniaturka bardzo dobra (chciałoby się powiedzieć fajna, niestety nie ma takiego słowa
![]() ![]() -------------------- "There is no good and evil, there is only power... and those too weak to seek it."
"Died rather than betray your friends." "Voldemort... is my past, present and future... Nieruchomości - znam się na tym :) |
Lilien__ |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 25.04.2007 Skąd: okolice Krakowa Płeć: Kobieta ![]() |
bardzo dobra, intrygująca miniaturka :]
gratuluję. pozdrawiam ;* -------------------- Kocham Ciebie, i zamierzam dopilnować,
byś wywiązał się z obietnicy, którą mi złożyłeś. Jeśli wrócisz, wyjdę za Ciebie. Jeśli nie dotrzymasz słowa, złamiesz mi serce. "I wciąż ją kocham" Nicholas Sparks _____________________________________________ obecnie czytam: Jane Austen - Perswazje polecam: film - Zakochana Jane książkę - Zakazany owoc - Jojo Moyes piosenkę - Alomst lover - A Fine Frenzy |
Herz |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 09.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
![]() ![]() Zwłaszcza zakończenie - wybranka Severusa Mistrzynią Eliksirów... Tylko jedno mnie rozbawiło ![]() ![]() ![]() -------------------- ... szukam dobrej sygnatury. Jak znajdę to dam znać :).
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ładne, ładne, podobało mi się, choć odrobinę sentymentalne. Krok głębiej i byłoby niedobre. A tak - ustrzegłaś się przed tym, no może poza ostrzami w ciele.
Nie rozumiem zakończenia. Skąd dziewczyna, która była uczennicą Snape'a może wiedzieć jak wyglądał jego ojciec. Znaczy na tyle wiedzieć, żeby autorka zdecydowała się dać to jako ostatnie zdanie. To trochę gmatwa. -------------------- |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Bardzo ładna miniaturka. Podoba mi się to, że nie użyłaś imion, przez co tekst wydaje się inny, ciekawszy. No i ciekawe zakończenie.
Udana próba. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Madziuś |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 208 Dołączył: 17.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Po prostu muszę to skomentować. Bardzo mi się podoba. Sihaja napisała, że nie wie skąd uczennica Snape'a może wiedzieć jak wyglądał jego ojciec, ale mi się wydaje, że jest odwrotnie, tzn. że na końcu tej miniaturki nowa Mistrzyni Eliksirów dostrzego na bloniach syna Severusa, który zapewne uczy się teraz w Hogwarcie.
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jakze mi sie to podobało, miałem jakieś skojarzenia, z Viperą, Carmen Black, Tak, zgadzam się z Madziuśą, chodzi o syna Seva.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
sinner |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 29.08.2007 Skąd: hell Płeć: Kobieta ![]() |
Pieknie
![]() -------------------- "Pretending that we see doesn't give us the sight
Pretending that we live doesn't make us alive." ~ SOAD <33 |
solve |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 67 Dołączył: 30.11.2006 Skąd: from middle of nowhere Płeć: Mężczyzna ![]() |
To nie jest piękne.
To nie jest nawet ładne. A tym bardziej śliczne To jest po prostu boskie ![]() BTW, Pomylę się, jeśli stwierdzę, że chodzi o Hermionę? Ten post był edytowany przez solve: 09.09.2007 17:44 -------------------- "...Widzisz to, czego nie ma, a nie widzisz tego, co jest..." |
Lenka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 14.07.2006 Skąd: Z daleka Płeć: Kobieta ![]() |
Ach, sam fakt, iż to parring SS/HG już zasługuje na plus.
"Byliśmy razem, z daleka od wszystkich, od świata, od wrogich spojrzeń i niezrozumienia. Wypełnieni szczęściem. Ciało przy ciele, serce przy sercu, dusza przy duszy, świętowaliśmy zapomnienie." - śliczne, naprawdę. Mam jednak jedno "ale", mianowicie Severus. Niby to Severus, ale jakoś tak... nie wiem, zero ironii itp., a to trochę dziwne. Niemniej jednak podzielam tutaj zdanie większości czytelników - bardzo ładna, słodko-gorzka miniatura;) Pozdraiwam, Lena Ten post był edytowany przez Lenka: 09.09.2007 20:13 -------------------- - After all this time?
- Always... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:28 |