Rzeźby Marmurowe
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rzeźby Marmurowe
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Nie rozumiem czemu
nasycenie dłoni sprowadza kamień zaklęty w obręcze rzeźb. Gładki marmur spijamy opuszkami palców, w dotyku zamykamy skręty pociągnięć dłuta Nie rozumiem czemu tak bardzo ciepłe wydają nam się ręce. I choć na chwilę zamykamy oczy by poczuć miarowy stukot ich krwi. -------------------- |
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Powiem szczerze, że dziwny wiersz, jak na Ciebie. I niestety nie pasuje mi. Dużo bardziej podobały mi się typowo "Twoje". Bo ten jakby zatracił magię. Przynajmniej ja jej tu nie widzę. A szkoda, bo potrafisz wyczarować niejeden wiersz.
Nie mogę doszukać się tu czegoś... pociągającego. Widzę temat i sam obraz, jaki stworzyłaś, ale niestety to wszystko. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Mnie jednak nieco przerasta i przytłacza formalnie.
|
rhiamona |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 177 Dołączył: 12.08.2006 Skąd: Z kapusty :D Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem czy jest w "Twoim" stylu, czy nie. Ale podoba mi się, choć wiele nie rozumiem.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Oprócz "obręczy rzeźb" wszystko mi się podobało. I mimo że - podobnie jak Rhiamona - nie zrozumiałem wszystkiego, przestałem próbować, bo to nie najważniejsze. Ładny jest ten wiersz. Nie piękny, ale ładny.
Kojarzy mi się z wierszem Grochowiaka "Czyści". -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Dzięki, cieszę się, że (mniej więcej) się podobało.
Nie rozumiecie? Bo zapętliłam specjalnie ;P. Pewnie jak Wam powiem przesłanie, to stwierdzicie, że płytkie jako to bajorko w lecie. Na ogół nie tłumaczę wierszy, ale ten akurat na przepastnej głębi uczuć się nie opierał ![]() A więc wiersz mówi mniej więcej to: "czy zauważyliście, jak nas zawsze w muzeum korci, żeby dotkąć marmurowych rzeźb? Zwłaszcza posągów" ![]() Czuję się jak profanka, ale cóż. Nieraz i poezja przyziemną bywa... -------------------- |
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja zawsze dotykam.
![]() Fakt, korci bardzo. I, bez sensu, kolejny raz potwierdziło się, że wiersz, który początkowo mi nie odpowiada, po czasie okazuje się być lepszym. Wciąż uważam oczywiście, że poprzednie miały w sobie więcej koralików. Ale teraz w tym widzę nieco więcej aniżeli na początku. |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
E.Perspektywa rzeźbiarza była bardziej interesująca, niż zwiedzającego.Przy zwiedzającym mi sie nie podoba, bo raz, ze o niczym, dwa, za dużo patosu jak na zwykłego zwiedzającego.Przy rzeźbiarzu owszem, i zarazem rysuje jakąś historię, znowu smutną, ale...No.
KORALIKI SOM MOJE PLAGIATORZE!!! Wymyśl sobie własne dowody zachwytu!!! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:28 |