O Miłości .
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
O Miłości .
Satania |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 139 Dołączył: 01.02.2007 Skąd: za górami , za lasami . . Płeć: Kobieta ![]() |
niewiem czy można tu zamieszczać nie swoją poezję . chciałam żebyście zamieścili tu jak ja wiersze , które oddają wasze stanowisko do tego uczucia . wiersze mogą być własne .
myślę że moje oddaje to [nie jest mojego autorstwa]: Spotkałam dziś miłość.. I co mówiła? Przepraszała, że nie zawsze trwa do końca.. Krzyczła? Krzyczała, że nie zawsze jest piękna.. Śmiała się? Śmiała się bo umie z siebie kpić.. Żałowała czegoś? Żałowała, że ludzie nie zawsze traktują ją powaznie.. Była zła? Złościła się, że czasami w nią wątpimy.. Cieszyła się? Cieszyła się, że tak często jej szukamy.. Co Ci jeszczepowiedziała? Powiedziała, że nie jest dla mnie.. myslę, że każdy zna jakiś tekst, który wydaje się być napisany tylko dla nas, tylko o nas . to chyba pozwala wierzyć, że w rzeczywistości są osoby które nas rozumieją . -------------------- Fairytale gone bad .
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Można. Ale dobrze byłoby napisać czyjego autorstwa, mimo wszystko. Najciekawsze (chociaż napewno nie najlepszą, nie najpiękniejszą i nie najbardziej 'moją') poetyckie (raczej tekściarskie) spojrzenie na miłość z jakim się ostatnio zetknąłem to tekst piosenki "Love." The Car Is On Fire. Szczególnie końcowka. Tekst angielski, ale dam.
Love. Love It was a beautiful plan I got myself a gun I hate the early dawns Love I love to ride my bike You can't know what it's like My pals are Paul and Mike I love you Were it for the fact we weren't too close to each other I love you Love Who do we talk about us? A red brick on the grass Some things shouldn't pass Love I've seen Norway in June I've seen the moon in spain They all look the same I love you Were it for the fact we weren't too close to each other I love you If I had to choose to live forever doing nothing or to choose to have you near me for two seconds and then die I guess the choice would not be difficult for a second we would kiss and then together we'd do nothing for the rest of time we got. Generalnie polecam z muzyką, bo przecież poezja wielka to to nie jest. Ale piękna piosenka. Wzruszająca i taneczna zarazem, co nie zdarza się tak często. Ten post był edytowany przez Katon: 04.02.2007 14:49 |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
A kto ten wiersz napisal?
Gdybym miala powiedziec, co to jest dla mnie... Chyba najprosciej i najladniej i jakos najbardziej po mojemu to tak: Jonasz Kofta - Co to jest miłość Co to jest miłość Nie wiem Ale to miłe Że chcę go mieć Dla siebie Na nie wiem Ile Gdzie mieszka miłość Nie wiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać w śpiewie A czasem W echu Co to jest miłość Powiedz Albo nic nie mów Ja chcę cię mieć Przy sobie I nie wiem Czemu Ten post był edytowany przez Rookwood: 04.02.2007 14:45 |
Thyme Lady |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 38 Dołączył: 08.01.2007 Skąd: Camera Obscura Płeć: Kobieta ![]() |
Jaka róża taki cierń
sł. Jacek Cygan muz. Włodzimierz Korcz Była zła, gdy zatrzasnął drzwi W środku płacz, w oczach suche łzy Pomyślała: no tak Znów ten schemat się pcha... Oto był ten ich słynny ląd Dwa na trzy - wynajęty kąt Może śmiesznie to brzmi Lecz w tej chwili nie miała już nic Trzy tuziny swych lat To co bolało znikło już Mimo to... Ból Jaki ranek - taki dzień Nie dziwi nic Jaka woda - taki brzeg Nie dziwi nic Jaka pościel - takie sny Nie dziwi nic Nawet to co jest Jakie serce - taki lęk Nie dziwi nic Jaka słabość - taki grzech Nie dziwi nic Jaka kieszeń - taki gest Nie dziwi nic Nawet to co jest Jaka róża - taki cierń Nie dziwi nic Jaka zdrada - taki gniew Nie dziwi nic Jaki kamień - taki cios Nie dziwi nic Jakie życie - taka śmierć Różo, różo nasz jest świat Zostaniemy wciąż młode Noc wiruje wokół nas Spójrz, uśpiłam już trwogę Miłość durna miłość zła Nie ma władzy nade mną Włosy me pochwyci wiatr Dziesięć pięter i ciemność Jakie życie - taka śmierć Nie dziwi nic Jaka zdrada - taki gniew Nie dziwi nic Jaki kamień - taki cios Nie dziwi nic Nawet to co jest Ten. Obiektywna być nie potrafię. Więc nie wiem, czy zawsze. -------------------- Różo, Różo, Nasz jest Świat,
Zostaniemy wciąż młode Noc wiruje wokół Nas Spójrz, uśpiłam już trwogę Miłość durna,Miłość zła Nie ma władzy nade mną Włosy me pochwyci wiatr Dziesięć pięter... i... ciemność... ('Jaka róża taki cierń' sł. Jacek Cygan) |
Satania |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 139 Dołączył: 01.02.2007 Skąd: za górami , za lasami . . Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Rookwood @ 04.02.2007 14:42) niestety w tym problem że nie wiem czyj ten wiersz . . gdyby ktoś znalazł autora [przypadkiem] prosze o powiadomienie . tez jestem ciekawa czyj wiersz tak podbił moje serce ![]() ![]() -------------------- Fairytale gone bad .
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
K. Zdanowicz
under oddycham ziemią kopię dół w powietrzu woda mnie zarasta w ogniu myję ręce martwa i sucha jak spalony korzeń śpię w tobie jak w ziemi pod kołdrą powietrzem w głowie mam korytarz bez okien bez drzwi czarna płetwa nocy na niej śluz lub sny ziemią mnie dotykaj wejdź we mnie powietrzem masz w sobie korytarz myślę że w nim jestem -------------------- ![]() ha! |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
twierdzę, że z muzyką brzmi pełniej:
Miły Mój M. Peszek Miły mój Ty zawsze przy mnie stój We śnie na jawie Spotkajmy się na kawie Miły mój Ty zawsze przy mnie stój Przez sen czuję cię I śnię, że cię chcę W nicość popłynę Po czerwonym winie W twoich dłoniach się rozpłynę Zaciągam się tobą Choć nie palę w nocy Przyjdź mi do pomocy Daj ogień i skręta Śnią mi się bliźnięta Daj ogień i skręta Śnią mi się bliźnięta Miły mój Ty zawsze przy mnie stój We śnie na jawie Spotkajmy się na kawie Miły mój Ty zawsze przy mnie stój Przez sen czuję cię I śnię, że cię chcę Zaciągam się tobą Chociaż nie palę Chociaż nie palę wcale W nicość popłynę Po czerwonym winie W twoich dłoniach się rozpłynę Miły mój Ty zawsze przy mnie stój We śnie na jawie Spotkajmy się na kawie Miły mój Ty zawsze przy mnie stój Przez sen czuję cię I śnię, że cię chcę La la la la la la la La la la la la la la La la la la la la la la Miły mój Ty zawsze przy mnie stój Bo czy sen czy jawa W moim ciele lawa W moim ciele lawa W moim ciele lawa W moim ciele lawa -------------------- ![]() ha! |
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
najbardziej lubie "daj ogien i skreta, snia mi sie bliznieta" XD
Halina Poświatowska *** chę pisać o tobie twoim imieniem wesprzeć skrzywiony płot zmarzłą czereśnię o twoich ustach składać strofy wygięte o twoich rzęsach kłamać że ciemne chcę wplątać palce w twoje włosy znaleźć wgłębienie na szyi gdzie stłumionym szeptem serce zaprzecza ustom chcę twoje imię z gwiazdami zmieszać z krwią być w tobie nie być z tobą ziknąć jak kropla deszczu którą wchłonęła noc -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Rafał Wojaczek
Prośba Zrób coś, abym rozebrać się mogła jeszcze bardziej Ostatni listek wstydu już dawno odrzuciłam I najcieńsze wspomnienie sukienki także zmyłam I choć kogoś nagiego bardziej ode mnie nagiej Na pewno mieć nie mogłeś, zrób coś, bym uwierzyła Zrób coś, abym otworzyć się mogła jeszcze bardziej Już w ostatni por skóry tak dawno mi wniknąłeś Ze nie wierzę, iż kiedyś jeszcze nie być tam mogłeś I choć nie wierzę by mógł być ktoś bardziej otwarty Dla ciebie niż ja jestem, zrób coś, otwórz mnie, rozbierz. -------------------- |
Lilith |
![]()
|
o tak, ten też jest z TYCH wierszy
Wojaczek w ogóle jest rewelacyjny. -------------------- ![]() ha! |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
'pisanie się'
odnoszę wrażenie że długotrwały związek międzyludzki nie opiera się na stronie biernej być sobie pisanym w grę musi wchodzić czynne i codzienne pisanie się sobie nawzajem nawet wtedy gdy boli ręka szczególnie wtedy [autorstwa niejakiego cannibala z digart.pl] krótki i prosty, a jakże trafny i piękny. |
Satania |
![]()
|
ks. Jan Twardowski
*Na chwilę* Miłość na zawsze najdłuższa co miała przetrwać lat tyle śmierć burze z fiołkiem w kubeczku świnia przyszła na chwilę kocham ten wiersz . -------------------- Fairytale gone bad .
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:18 |