Inni, A Jednak Winni
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Inni, A Jednak Winni
Biało-Czarna |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 24.01.2007 Skąd: z pewnego miejsca na ziemi Płeć: Kobieta ![]() |
Jesteśmy tacy sami, a jednak tacy inni tacy straszliwie winni...
Czuję gorycz w sercu, czuję, że to co nas łączy to za razem nas dzieli Niby jesteśmy ze sobą, a tak naprawde obok siebie. Czy tak trudno zrozumieć, że ja chcę Ciebie poprostu poczuć. Czy to takie dziwne, że chcę Cię mieć dla siebie. Chcę by każdy poranek był inny by był tylko nasz. Lecz oszukałeś mnie Nie umiem sobie z tym poradzić Ugodziłeś mnie w samo serce I jeszcze bardziej dociskasz ten nóż By bardziej bolało. Wiem dlaczego mnie serce już nie boli Bo rozdarłeś je na strzępy. I teraz zamiast serca Mam najzimniejszy głaz I jak mam znów pokochać Skoro nie mam serca... -------------------- Biblia mówi, że należy kochać bliźniego. Kamasutra uczy, jak to robić.
|
BeBe |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 229 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Gorzów Wlkp. /szary Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Bardziej pasuje na tekst piosenki gwiazdy pop niż na wiersz.
Wszystko zbyt dosłowne, podane na tacy, zero tajemniczości czy mozliwosci interpretacji. -------------------- L'amitie doit etre cultivee comme un grain...
Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam. |
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie. Dla mnie zdecydowanie nie, jak Twoje wszystkie dotychczasowe. Wszystkie mają ten sam styl - styl, który Cię pogrąża. Moim zdaniem powinnaś zacząć szukać zdecydowanie innych form. Na pewno nie zaszkodzi też czytanie bardzo zróżnicowanej poezji.
Ten post był edytowany przez barfso: 05.02.2007 23:08 |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Ja naprawdę nie lubię krytykować czyjejś twórczości, ale tego po prostu nie mogę pochwalić. Ja wiem, że takie rzeczy pisze się pod wpływem silnych emocji i że są szczere, ale zazwyczaj trafiają do szuflady. Nie nadają się zbytnio do czytania przez innych.
Zauważ, że każde z wyrażeń, jakich użyłaś, można znaleźć w dziesięciu wierszach/piosenkach/blogach. Przykro mi. Odtąd nie skomentuję już żadnego Twojego wiersza, jeśli nie będę mógł w nim pochwalić czegoś naprawdę dobrego. Za to muszę pochwalić tytuł. Bardzo fajny. Szkoda, że wiersz mu nie dorównał. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
"Romeo i Julia" napisana już jest, takoż i monolog Kordiana na Mont Blanc (cóż, że nie o tym, ale idea jest XD). I "Dziady IV" też są. Przeto w poezji patosu nadmiernego stosować już nie trzeba. Grzmienia i przebite serca i łez potoki takie trochę obecnie nie w cenie.
Prościej. A dobitniej. -------------------- |
Nesta |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 89 Dołączył: 20.10.2006 Skąd: Lublin Płeć: Kobieta ![]() |
Ja sama nie piszę najlepiej (w sumie nie wiem, czy w ogóle jakoś można nazwać moje 'pisanie' wierszy ;p) ale zagdzam się z powyższymi wypowiedziami, że pasuje to na tekst piosenki gwiazdy pop. Nie przemawia do mnie, przepraszam. ;p
Tak jakoś raziło mnie po oczach słowo 'serce', które zostało dużo razy użyte. Oo Nie wiem, czy to moja nadwrażliwość, czy mam rację. Pozdrawiam. ![]() -------------------- "Najpiękniejszy uśmiech ma osoba, która najwięcej przecierpiała."
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:16 |