Wierszyk Ludowy
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wierszyk Ludowy
Lilith&Katon |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 20.01.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Rzekła baba do chłopa:
Oj idzie w górę ropa Oj idzie w góre ropa Bedziesz jeździł tramwajem Bo tak wyjdzie nam taniej oj da dana - nam taniej. Na to mówi chłop babie: Bede jeździł na Jawie Bede jeździł na Jawie Jawka działa chociaż stara A tobie kupie Komara oj da dana - na giełdzie -------------------- Na górze picie Na dole jedzenie A my się bzykamy Jak dwa szerszenie Na górze sól Na dole pieprz A my się kochamy Jak świnia i wieprz Na górze czapka Na dole bucior A my się bzykamy Jak Maja i Gucio Na górze motyle Na dole ćmy A wy się kochajcie Tak bardzo jak my. na górze kupa na dole gówno a wy się bombiecie bez przerwy i równo. |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie jestem typem, ktory smieje sie, keidy jest sam i czyta cos smiesznego.
No, ale tutaj nawet ZACHICHOTALAM. Zabawne. |
Albinka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 04.01.2007 Skąd: Bzie:p czyli Jastrzębie Zdrój,albo Ravenclav Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Rookwood @ 09.02.2007 21:42) Nie jestem typem, ktory smieje sie, keidy jest sam i czyta cos smiesznego. No, ale tutaj nawet ZACHICHOTALAM. Zabawne. http://forum.freeware.info.pl/gry/nes.html Fakt. Zabawne. ![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 09.05.2019 16:51 |
Satania |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 139 Dołączył: 01.02.2007 Skąd: za górami , za lasami . . Płeć: Kobieta ![]() |
śmieszne .
![]() -------------------- Fairytale gone bad .
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Fajne. Faktycznie ludowe
![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Hej, tez chce komentarz. Albo dwa. I lekarstwo na chciwosc.
Nie, wieczorem moje poczucie humoru zdecydowanie lezy. |
Albinka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 04.01.2007 Skąd: Bzie:p czyli Jastrzębie Zdrój,albo Ravenclav Płeć: Kobieta ![]() |
Ja to wszystko rozumiem, bo ja jestem ze Śląska!!
![]() Chociaż to raczej po Śląsku ni ma!! Jeszcze raz BArdzo WSpaniałe!! Ten post był edytowany przez Albinka: 10.02.2007 10:59 |
Thyme Lady |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 38 Dołączył: 08.01.2007 Skąd: Camera Obscura Płeć: Kobieta ![]() |
Tylko tego nie nagrywajcie, bo 'Mazowsze' pójdzie z torbami.
![]() P.S. Według badań muzyka ludowa made in Poland popularnością bije na głowę nawet Blog 27. Najlepiej sprzedają się górale. -------------------- Różo, Różo, Nasz jest Świat,
Zostaniemy wciąż młode Noc wiruje wokół Nas Spójrz, uśpiłam już trwogę Miłość durna,Miłość zła Nie ma władzy nade mną Włosy me pochwyci wiatr Dziesięć pięter... i... ciemność... ('Jaka róża taki cierń' sł. Jacek Cygan) |
Rosssa |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 205 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: City centre Płeć: Kobieta ![]() |
Taa, już sam tekst 'oj da dana' wskazuje, że to wierszyk ludowy. Czasy mojej babci
![]() -------------------- Love - devotion
Feeling - emotion Don't be afraid to be weak Don't be too proud to be strong Just look into your heart my friend That will be the return to yourself The return to innocence. If you want, then start to laugh If you must, then start to cry Be yourself don't hide Just believe in destiny. Don't care what people say Just follow your own way Don't give up and use the chance To return to innocence. |
WildThing |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czasem się zastanawiam skąd ludzie biorą pomysły na wiersz? Z życia?
Tak mi się czuje, że baba i chłop to tak naprawdę Lilith i Katon. Hm..? ![]() -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
no akurat pudło
![]() Katon go pisał, a ja żarłam w tym czasie golonkę i nie miałam na niego specjalnego wpływu, choć chciałam, ale on sie wstydzi czytac na głos ![]() -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
wszystko wypepla. prawie jak ja =D
|
Albinka |
![]()
|
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
kazirodztwo, aaaaaaaaa!
-------------------- ![]() ha! |
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bez sensu brzmi "da dana"! Poza tym uznaję, uznaję. Fajne.
|
Albinka |
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:59 |