Danse Makabre, Tańcuje baba z chłopem
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Danse Makabre, Tańcuje baba z chłopem
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przyszła Śmierć po męża brata.
Wrzeszczy żona z próchnym nosem: - To ja między braćmi latam! On niewinny! Odłóż kosę! Tylko ja zgrzeszyłam, Pani. Zabierz męża mi na bale. Całuj, uwodź go nocami. Niechaj znam pokutne żale! |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Czy jestes takie slowo jak próchne? Z reszta nieważne, bo bardzo mi sie podoba
![]() |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Fajne! Podoba mi się, choćby dzięki temu, że szybko i przyjemnie się czyta. Musiałem wrócić do wiersza kilka razy, żeby skojarzyć, o czym w ogóle jest mowa. Niewyspany jestem.
![]() Ale bardzo ładne słowa żony. I wiersz zyskuje przy kolejnych czytaniach. Zdecydowanie Ci się udało. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Albinka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 04.01.2007 Skąd: Bzie:p czyli Jastrzębie Zdrój,albo Ravenclav Płeć: Kobieta ![]() |
Barfso mi by sie bardziej podobało jakbyś nie uciął (niby uciął) końcówki:
Całuj, uwodź go nocami. Niechaj znam pokutne żale! I powinno dalej cos być. Bo to tak głupio zakończone. |
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
właśnie zakończenie jest idealne . gdyby było coś dalej wiersz stracił by swój urok. ale ok twoje zdanie.
boska tematyka;] chocicaż na początku jakos nie zrozumiałam, ale dlatego, że czytałam szybko właściwie nie zagłębiając sie bardziej w treść . no ale teraz bardzo mi sie podoba . -------------------- |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Doszłam do wniosku, że próchny nos jest tak samo beznadziejny jak czerwony autobus z ogrodzenia.
|
barfso |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 159 Dołączył: 11.04.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sama jesteś czerwona!
Poza tym autobus był prawie prawdziwy. A próchny nos to już w ogóle. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:29 |