Wszystko
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wszystko
rhiamona |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 177 Dołączył: 12.08.2006 Skąd: Z kapusty :D Płeć: Kobieta ![]() |
Naiwna jestem
Choć z wyrachowaniem Bo wierze we „wszystko” To pojęcie Mgliste i laurkowe Jak sprawiedliwość Ale istnieje Rzadko i niezwykle Wisi w przestrzeni Ogarnięcie To trudna sztuka Pozbawić się Miłych szczegółów Istny masochizm Bo gdy ktoś zapyta Co kochasz? Co lubisz? Odpowiedź „wszystko” Irytację wzbudzi Ale to jest tak Jak z „ jakby” Albo „może” Niepewność To urocza cecha Od lat tysięcy Pisze się przecież O mocy zdziwienia To bardziej pomysł, niedopracowany, a rytm jakoś nie chciał współpracować ![]() Ten post był edytowany przez rhiamona: 08.03.2007 22:37 |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
No, nie padlam na poczatku na kolana, chociaz pomysl rzeczywiscie jest (mnie zawsze irytuje, kiedy z pomyslem nie wychodzi mi genialna otoczka, jaka chcialabym mu dac), ale koniec, ostatnie 5 wersow strasznie mi sie podoba, dawno nie czytalam slowa urocze w wierszu chyba (a poza tym to takie ladne i w ogole szalenie mi sie podoba)
![]() Przeczytalam jeszcze raz, podoba mi sie cale. Ten post był edytowany przez Rookwood: 08.03.2007 19:18 |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
A mi się szalenie podoba słowo "szalenie".
W przeciwieństwie do Rookwood, mnie końcówka średnio przypadła do gustu. Ładna, ale trochę mi nie pasuje do reszty. Nie wiem czemu. Reszta wiersza bardzo ciekawa, może faktycznie mogłaś ją ubrać w lepsze słowa, ale i tak jest dobrze. Pierwsze cztery zwrotki tworzą wspaniałą całość, którą z zainteresowaniem przeczytałem. Gratulacje. Tylko błagam, "irytacjĘ"! Również przeczytałem jeszcze raz. Ostatnia zwrotka coraz bardziej pasuje. Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 08.03.2007 22:29 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
moim zdaniem naiwne bardzo
ale chyba o to chodzi, nie? Ten post był edytowany przez Lilith: 09.03.2007 01:51 -------------------- ![]() ha! |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
A ja widzę za dużo związków z 'wszystko' Szymborskiej, dlateog nie moge oceniać obiektywnie.
|
rhiamona |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 177 Dołączył: 12.08.2006 Skąd: Z kapusty :D Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE A ja widzę za dużo związków z 'wszystko' Szymborskiej, dlateog nie moge oceniać obiektywnie. Czyli mój wiersz jest plagiatem tak?! ![]() Podaj mi proszę link do tego wiersza Szymborskiej bo jakoś nie mogę go znaleźć a chciałabym ocenić jak dużo jest tych "związków" Ten post był edytowany przez rhiamona: 10.03.2007 09:08 |
rhiamona |
![]()
|
Ja na szczęście widzę tylko jeden "związek" pomiędzy moim wierszem a pani Szymborskiej- temat. Reszta jest zupełnie inna. Chociaż kojarzyć się faktycznie może
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:34 |