Żeby żyć
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Żeby żyć
rhiamona |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 177 Dołączył: 12.08.2006 Skąd: Z kapusty :D Płeć: Kobieta ![]() |
Żeby żyć
Trzeba czuć głód ciągły niepokojący skurcz i zryw Jak zwierz gnać za szczątkiem zapachu w noc w nieznane Jeść trzeba mało malutko, niewiele do linii niedosytu nie więcej Nadwaga czegokolwiek choćby gram zgładzić może zgasić iskrę albo spalić nie ma wyjścia trzeba gnać w koło w kółko tak jak wąż połknąć ogon po co? jeszcze nie odkryto, Ty się dowiedz powiedz mi... albo nie Żeby żyć trzeba czuć choćby żal |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Jak pierwsza zwrotka nawet zachęca do dalszego czytania, tak dalej jest raczej gorzej.
Nie bardzo do mnie dotarło, więc przekazu oceniać nie mogę. Lubię formę krótkich, urywanych wersów, ale musi się łączyć z robiącą wrażenie treścią. |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
No.A poza tym brak pointy.
Ale pierwsza fajna, jako jakaś zapowiedź. |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Całkiem fajny, całkiem dobry. Ale nie taki, jaki mógłby być.
Jak dla mnie od pierwszej zwrotki wiersz porywa swoim rytmem i bardzo ciekawie się rozwija, tracąc nieco na wartości w czwartej zwrotce. Zbyt oklepany wydał mi się motyw węża zwiniętego w kółko. Natomiast końcówka bardzo dobra. Kilka świetnych sformułowań, jak choćby: QUOTE do linii niedosytu No i porusza. Trochę, ale zawsze. A co do przesłania... Coś w tym jest. Życie musi się wokół czegoś kręcić i czymś być "popychane", inaczej zamiera. Żal też jest dobry. Masz rację. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Tak, ale nie do końca.
Nawet nie napiszę, że treść tak, a forma nie, bo kilka sformułowań jest cudnie pięknych i poruszających - przynajmniej we mnie - jakieś głęboko ukryte struny, których istnienia od dawna nie dopuszczam do świadomości. Ja po prostu nie lubię krótkich, pociętych, niemal dyszących wersów. Wolę płynąć, wchłaniać treść, a nie skupiać się nad przerzucaniem sensu z linii do linii. To jest jednak tylko moje, jak najbardziej subiektywne zdanie, naznaczone wyrabianym przez lat wiele gustem wierszowym ![]() Jedno mnie tylko jedno 'ugryzło' boleśnie - motyw węża. Oklepany, zdarty i przez to wyzuty z treści. Fajnie, no. Tak znajomo to wszystko wygląda ![]() -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Zaczyna się ciekawie. Ale za długi ten wiersz, niszczy ten swój delikatny, impresyjny charakter. Trzeba było zostawić dwie zwroteczki, bo wtedy zabrzmiałby mocniej, dobitniej. Ale to tylko moje zdanie. Bo ogólnie - ciekawe.
-------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
za estiejem
krócej i dosadniej, bo się rozmywa. -------------------- ![]() ha! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:25 |