Ilość Stron "deathly Hallows", dużo? mało?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ilość Stron "deathly Hallows", dużo? mało?
Zeti |
![]() ![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wydawnictwo Scholastic potwierdziło, że "Harry Potter and the Deathly Hallows" będzie liczył:
784 strony Czyli po polsku będzie ok 900 stron. Suuuuuuper. Nareszcie odpowiednia grubość! A wam jak się to podoba??? Ciekawe ile Polkowski będzie tłumaczył? Ten post był edytowany przez Zeti: 10.05.2007 16:29 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kylie |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 04.02.2007 Skąd: znad Wisły Płeć: Kobieta ![]() |
Grubość odpowiednia.
Ale tłumaczenie http://translator.telewizor.eu może potrwać dłuuugo. Niestety. ![]() Ten post był edytowany przez vampirka: 06.10.2016 14:54 |
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
no może być.
ale po cichu liczyłam na więcej. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja myślałem, że będzie dłuższy od Feniksa
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
pysia ;) |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 18.07.2006 Skąd: z Doliny Godryka ;) Płeć: Kobieta ![]() |
nie liczy się ilość tylko treść
![]() ![]() -------------------- [I][COLOR=red] Harry Potter i jego przyjaciele sprawili ze moj swiat nie jest nudny !
|
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
długość do przyjęcia, ale mam nadzieje że Polkowski się trochę pośpieszy i tak w lutym będzie gotowe, żeby w ferie było co czytać.
-------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Im grubsza tym droższa. Coś mi się widzi, że znów trzeba bedzie wydać stówę z hakiem na angielskie wydanie.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Rosssa |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 205 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: City centre Płeć: Kobieta ![]() |
Mi także nie widzi się cena angielskiego wydania, ale że to ostatnia część to jakoś to przeboleję
![]() -------------------- Love - devotion
Feeling - emotion Don't be afraid to be weak Don't be too proud to be strong Just look into your heart my friend That will be the return to yourself The return to innocence. If you want, then start to laugh If you must, then start to cry Be yourself don't hide Just believe in destiny. Don't care what people say Just follow your own way Don't give up and use the chance To return to innocence. |
ewamarchewa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 19.02.2006 Skąd: Z krzesła:P Płeć: Kobieta ![]() |
Według mnie może być. Grubość w okolicach "Zakonu"
![]() ![]() Ten post był edytowany przez ewamarchewa: 21.03.2007 13:58 |
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
etam. jak już się tyle czeka to miesiąc nie robi różnicy.
-------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
w porzo. prawdę mówiąc wszystko poniżej 600 by mnie rozczarowało. ale pamiętam doniesienia Rowling, że opisanie wszystkiego co ma do opisania zajmuje jej o wiele więcej miejsca niż sobie zaplanowała
![]() -------------------- |
o_cholibka55 |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 39 Dołączył: 31.01.2006 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Polkowski moze i szybciej przetłumaczy ale Media Rodzina i tak wyda ksiązke dopiero w styczniu lub w lutym jak zwylke żeby sobie cos zarobic w martwym poświątecznym okresie...
-------------------- Earth intruders |
Zeti |
![]()
|
Jak dowiedziałem się ile Książę Półkrwi będzie miał stron to byłem kompletnie zaskoczony. Ciągle myślałem sobie "Dlaczego tak mało?"
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kylie |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 04.02.2007 Skąd: znad Wisły Płeć: Kobieta ![]() |
"Książę" faktycznie jest dosyć krótki.
Jak dla mnie akcja pędzi w nim trochę za szybko. W siódmej części Rowling musi zamknąć całą opowieść, więc będzie co czytać ![]() |
Zeti |
![]()
|
Jak na razie "Zakon" był najlepszy. I najdłuższy.
Ej będzie co czytać będzie ![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
LilienSnape |
![]()
|
no niby będzie.
ale Harry Potter bez Hogwartu nie będzie już tą samą książką. no ZF był rzeczywiście najlepszy. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
No Hogwart miał swoisty urok
Ale odstępstwo od rutyny przynosi powiew świeżości. Może Hogwart chociaż na chwilę sie pojawi? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Dolohov |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 08.07.2005 Skąd: Oberschlesien Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cóż, nie jest źle ale liczyłem na troche więcej. Mam nadzieje ze Polkowski uwinie sie do świąt
![]() QUOTE Jak na razie "Zakon" był najlepszy. I najdłuższy. Co prawda, to prawda ![]() -------------------- VIDE CUI FIDE
![]() ![]() |
LilienSnape |
![]()
|
ale mi się po prostu wydaję, że tak jak w poprzedniej części wyprawy Harry'ego i Dyrektora tak i w tej wyprawy wspanaiłej trójki nie będą zbytnio fascynujące.
-------------------- |
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
na merlinie juz można zamówic książkę po angielsku stoi po 85 złoty więc żadna stówa z hakiem
![]() Ten post był edytowany przez Teodora: 22.03.2007 18:03 -------------------- m
|
Avery |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 265 Dołączył: 06.07.2005 Skąd: Angband :> Płeć: Mężczyzna ![]() |
Długi nie znaczy dobry (choć często tak jest:P)
QUOTE ale mi się po prostu wydaję, że tak jak w poprzedniej części wyprawy Harry'ego i Dyrektora tak i w tej wyprawy wspanaiłej trójki nie będą zbytnio fascynujące. Mi sie akurat te ich wyprawy podobały, było coś nowego a nie tylko użeranie sie z wielkim inkwizytorem przez całą książkę jak to było w Zakonie. QUOTE na merlinie juz można zamówic książkę po angielsku stoi po 85 złoty więc żadna stówa z hakiem mimo to nie jest to tanio :/ zwłaszcza że polska wersja będzie kosztować jakieś 60-70, przynajmiej tak zakładam :/ -------------------- Quidquid agis, prudenter agas et respice finem ![]() Z popiołów strzelą znów ogniska, I mrok rozświetlą błyskawice, Złamany miecz swą moc odzyska, Król tułacz powróci na stolicę |
Zeti |
![]()
|
Też mi się podobały wyprawy Harry'ego z Dumbledorem. Taka miła zmiana.
Myślę, że DH po polsku będzie kosztować około 39-49 zł w miękkiej oprawie. Tak kosztowały poprzednie tomy o podobnej ilości stron A premiera to będzie chyba ostatni weekend http://wypoczynek.turystyka.pl/sleza.html stycznia, tak jak ostatnio, a więc północ z piątku25 na sobotę 26. Mi pasuje taka data w okolicy ferii, ale może też być koło świąt Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 14:45 |
LilienSnape |
![]()
|
mi się właśnie cholernie podobało użeranie z wielkim inkwizytorem.
a te wyprawy były nużące. no dobra może nie tyle wyprawy co te rozmowy w gabinecie Dumbledora związane z nimi. rany! -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Umbridge była super jędzą. Użeranie się z taką należy do ciekawszych
![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
QUOTE(Teodora @ 22.03.2007 17:02) Nic z merlina zamawiać nie będę. kilka razy zamawiałam i maja brzydki zwyczaj spóźniania sie z dostawą. O ile w przypadku zwyczajnych książek to nie robi roznicy, o tyle wiem, że nowego Pottera będę chciała jak najszybciej dorwać w swoję łapy, więc dzien czy dwa opóxnienia może mnie doprowadzić do stanu graniczącego z żądzą mordu na najbliżej napotkanej osobie. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:28 |