Ilość Stron "deathly Hallows", dużo? mało?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ilość Stron "deathly Hallows", dużo? mało?
ewamarchewa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 19.02.2006 Skąd: Z krzesła:P Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(hazel @ 22.03.2007 20:51) Nic z merlina zamawiać nie będę. kilka razy zamawiałam i maja brzydki zwyczaj spóźniania sie z dostawą. O ile w przypadku zwyczajnych książek to nie robi roznicy, o tyle wiem, że nowego Pottera będę chciała jak najszybciej dorwać w swoję łapy, więc dzien czy dwa opóxnienia może mnie doprowadzić do stanu graniczącego z żądzą mordu na najbliżej napotkanej osobie. W Merlinie zamówiłam HPiKP i jak miało być w dzień premiery, tak było. Może nie o północy, ale gdzieś ok. 14. ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja pojechałem do księgarni i kupiłem dzień wcześniej ok. 13:40
![]() Może i tym razem tak się uda? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
ewamarchewa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 19.02.2006 Skąd: Z krzesła:P Płeć: Kobieta ![]() |
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
E tam jaki wyczyn.
Leżała tam taka wielka sterta książek, a ja jedną do koszyka i do kasy. Sprzedali bez problemu -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Ja jestem w siódmym niebie! Wydanie Brytyjskie ZF miało 766 strony! Ale zaraz... ile miało wydanie amerykańskie?
-------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Zeti |
![]()
|
A DH ma 784. po "amerykańsku"
Ma być drugą najdłuższą. Na pewno ZF miał tylko 766? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Powiedziałam, że wydanie brytyjskie ma 766 strony.
Sprawdziłam jak się rzecz miała w wydaniu amerykańskim; to liczyło sobie 870 stron. Amerykański HBP miał 672, a brytyjski 607. Czyli tom VII będzie będzie mniej więcej grubości tomu IV (bryt. 636 s., am. 734 s.). Pewnie po V będzie drugim najgrubszym wydaniem także i w GB. Ten post był edytowany przez Pszczola: 24.03.2007 20:09 -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Zeti |
![]()
|
Wydanie brytyjskie ma mieć
608 stron Mam nadzieje, ze to Prima Aprilis, ale niestety data sprzed dwóch dni -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
ruanda10 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 07.04.2006 Skąd: Szczecin Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja słyszałem, że 618, ale to chyba małe pocieszenie.
Głupio, że już powiedzieli, a teraz zmieniają ![]() -------------------- ![]() |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Oj, Scholastic (USA) powiedział, że 784, a Bloomsbury (UK), że 608. Mała rozbieżność. Ponoć na dniach ma się okazać, która wersja bliższa prawdy i skąd aż taka różnica (bo amerykańskie wydania zawsze są nieco grubsze, z uwagi na większą czcionkę i obrazki tytułowe rozdziałów).
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
W wydaniu brytyjskim nie ma obrazków przy rozdziałach? Tylko raz miałem w ręku wydanie brytyjskie i nie pamiętam.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
nie ma.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
amerykańskie wydanie jest więc pod wieloma względami lepsze. Okładki i obrazki. Wspaniała grafika. Choć angielskie dla dorosłych są fajne. Ja najbardziej lubię szwedzkie i ukraińskie (oprócz naszych oczywiście)
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
A ile miał angielski Zakon? Bo nie mam pod ręką...
|
Zeti |
![]()
|
766 stron
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
Ilość stron jakoś mało mnie interesuje
![]() -------------------- |
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Chooo @ 02.04.2007 17:17) Ilość stron jakoś mało mnie interesuje ![]() Zgadzam się, nie liczy się grubość a treść. -------------------- ...
|
Zeti |
![]()
|
A dobrze by było jakby tej dobrej treści było dużo
Pani N |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 21.04.2006 Skąd: Duckistan aka Potatoland Płeć: Kobieta ![]() |
Ja wole trochę nieciekawej treści (nie kosztem tej ciekawej, tylko obok niej) byleby tylko przedłużyć. Jak to nie ma znaczenia? Ma wielkie znaczenie! Krótka, mimo żę fajna, mnie rozczaruje. Chociaż długa i nieciekawa też. Cóż, czuję się 'confused'.
|
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
wydanie amerykańskie jest o niebo lepsze od brytyjskiego
nie tylko ze względu na okładkę ale też o dziwo ze względu na treść (słownictwo, składnie) amerykańską wersję po prostu łatwiej się czyta piątą częśc czytałam po brytyjsku a szóstą po amerykańsku i wierzcie mi lub nie różnica jest znaczna -------------------- m
|
patix |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 126 Dołączył: 28.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Teodora @ 05.04.2007 23:07) amerykańską wersję po prostu łatwiej się czyta piątą częśc czytałam po brytyjsku a szóstą po amerykańsku i wierzcie mi lub nie różnica jest znaczna ot, minęły dwa lata między wydaniami, to i angielski się podszkolił... Amerykańskiego wydania - nie czytałam, ledwo rzuciłam okiem - i o ile mnie pamięć nie myli - znacznych różnic nie było. Tak jak Jo mówiła - zmienili niezbędne słowa, by nie wyszło na to, że Harry i Ron chodzą w śpioszkach... czy cuś takiego... :) -------------------- i don't think he wanted to kill James ... i mean,it's Voldy!~he'd kill everyone and everything
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE Ja wole trochę nieciekawej treści (nie kosztem tej ciekawej, tylko obok niej) byleby tylko przedłużyć. Nie obraź się, ale właśnie przez takie podejście Szklana Pułapka ma chyba ze 4 części, Zagubieni mają mieć 4 sezon, Obcy ma zamiar doczekać się piątego filmu, a nowe części takich gier jak Fifa czy NHL wydawane są co roku. Grubość jaka będzie, taka będzie dobra. Byle to ciekawe było. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Pani N |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 21.04.2006 Skąd: Duckistan aka Potatoland Płeć: Kobieta ![]() |
Zagubieni mają mieć 7 serii
![]() Amerykańskiego wydania chyba nie można u nas dostać. Zresztą ja wolę brytyjskie - dlaczego? Bo z amerykańską okładką to sobie kupię po polsku, a w oryginale to wolę mieć z inną (byleby nie z tą dla dzieci) Ten post był edytowany przez Pani N: 05.04.2007 23:27 |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
A ja się obawiam, że właśnie tę dla dzieci mieć będę. Ostatnio w dzień premiery schodziłam pół miasta za wydaniem dla dorosłych, zanim się poddałam i kupiłam w empiku wydanie dla dzieci. Pare dni poźniej faktycznie się pokazały, ale jak ja się znam, to nie bede czekać pare dni.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
A co to za różnica... Nie możesz mieć hazel trochę kolorków na półce?
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:52 |