Ilość Stron "deathly Hallows", dużo? mało?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ilość Stron "deathly Hallows", dużo? mało?
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Mogę. Zresztą już i tak mam taki bajzel nieziemski, więc mi nie zrobi różnicy.
-------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
heh nie, to nie był stopień zaawansowania angielskiego bo pomiędzy czytaniem tych książek było może pół roku
z tego co się orientuje tych słów trochę jest, inaczej zrobiliby przypisy, a nie bawili się w oddzielne wersje zresztą mojego wrażenia nie zmienisz -------------------- m
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
walę tutaj, bo nie wiem gdzie. Od reazu mówię, że to raczej plotka, ale mój kumpel dostał coś podobnego do tego co dostał Katon (spis rozdziałów - prawdopodobnie przeciek z otoczenia wydawnictwa). Podobno dostał to od jeszcze innej osoby, a ta od kolegi z Anglii, gdzie podobno krąży ta wersja. Kumpel przetłuamczył, choć może niepotrzebnie, jak coś to wyciągnę od niego spis po angielsku. Tak czy siak, ja w to nie wierzę (ale wklejam dla was):
PRAWDOPODOBNIE SPOJLER OGROMNY 1: Ugoda 2: Życzenie Billa 3: Szczęśliwe zakończenie 4: Ostatnia taka wizyta 5: Katastrofa w Surrey 6: Śmiertelne regalia 7: Za plecami 8: Przyjaciel na zawsze 9: Odkrycie Neville'a 10: Rodzinna pamiątka 11: Złodziej i spadkobierca 12: Powrót do Zakazanego Lasu 13: Odejście klucznika 14: Niewybaczalny błąd 15: Zaskakujące zniknięcie profesora 16: Fenrir Greyback 17: Tajemniczy i ukryty Horkruks 18: Koszmar w Departamencie Tajemnic 19: Zemsta Księcia 20: Bez maski 21: Bitwa wciąż trwa 22: Ostatni z Huncwotów 23: Doskonały plan Czarnego Pana 24: Bolesne zakończenie 25: Czas pogrzebu i pożegnań 26: Powrót do Nory 27: Pamiętnik 28: Gojąc rany 29: Chłopiec z blizną Ten post był edytowany przez Katarn90: 01.05.2007 17:30 |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na biało takie coś i z dużym czerwonym UWAGA OGROMNY SPOILER
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Nope. Fake (czyli ściema). 99.9% fake.
Jak dotąd najbardziej prawdopodobna wersja wydarzeń, najbardziej rowlingowska podaje, że tytuł pierwszego rozdziału to: An Eye For An Eye i tego się będę trzymać. zresztą, te tytuły brzmią zbyt fanowsko jak na DH ![]() -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Skoro mówisz że to fake to przeczytam.
QUOTE 4: Ostatnia taka wizyta Tylko to wydaje mi się prawdopodobne. Ten post był edytowany przez Zeti: 01.05.2007 21:55 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
ewamarchewa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 19.02.2006 Skąd: Z krzesła:P Płeć: Kobieta ![]() |
Boję się przeczytać, ale na początek się odważyłam. Tytuł rozdziału Szczęśliwe zakończenie Mi nie pasuje... Uważam, że ten spis nie jest prawdziwy.
Ten post był edytowany przez ewamarchewa: 01.05.2007 22:49 |
Zeti |
![]()
|
Chciałbym, żeby było przynajmniej 39 rozdziałów.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
ewamarchewa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 19.02.2006 Skąd: Z krzesła:P Płeć: Kobieta ![]() |
Doczytałam do końca. Nadal uważam, że to nie jest prawda.
5: Katastrofa w Surrey 13: Odejście klucznika 22: Ostatni z Huncwotów 25: Czas pogrzebu i pożegnań Te tytuły mi najbardziej nie pasują. Rowling zawsze dawała takie tytuły, że jeśli ktoś najpierw przeczyta spis treści i tak nie będzie wiedziła o kogo bądź o co chodzi. Np. Bagman i Crouch-nie wiemy kim oni byli czytając tylko części 1-3, czyli sięgając po 4 nie wiemy. Zakon Feniksa-tytułowa nazwa, ale mimo to czytając po raz pierwszy nie wiemy o co chodzi. Klub Ślimaka-wiemy o co chodzi? Nie. Wierzba Bijąca-również nie wiadomo o co chodzi. A tu: 5: Katastrofa w Surrey-wiadomo, mieszkali tam Dursleyowie i mniej więcej domyślamy się, co się stało 13: Odejście klucznika-odejście Hagrida, gdyż w I tomie Hagrid był przedstawiony jako klucznik 22: Ostatni z Huncwotów-oczywiście Lupin, choć może Peter 25: Czas pogrzebu i pożegnań-od razu wiadomo, że chodzi o pogrzeb. Np. Biały grobowiec-no niby wiadomo, ale nie tak bezpośrednio Ten post był edytowany przez ewamarchewa: 06.07.2007 18:07 |
Zeti |
![]()
|
A co powiecie na tytuł Jaskinia Białych Kości?
To mój wymysł. Jak się nie połapaliście, to nie odróżniacie Jo ode mnie. Ten post był edytowany przez Zeti: 02.05.2007 15:17 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
o ja. ale porazka.
tak te rozdzialy sa naprawde prawdopodobne. strasznie. szczegolnie 15. -------------------- |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem, nie wiem, nie wiem... niby wszystko ogółem prawdopodobne, ale jak się tak głębiej nad tym zastanowić, to sie jakoś tak kupy nie trzyma...
Chociaż podoba mi się ewentualny tytuł rozdziału 11:) i może 14 -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
no ewentualnie. ale 17? no wybaczcie. typowo rowlingowskie. taak.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
Chyba bardziej Polkowskie np. The Secret Riddle przetłumaczone na SAMOTNY I SKRYTY TOM RIDDLE
LilienSnape |
![]()
|
tak bo mowilam serio. yhy.
-------------------- |
Zeti |
![]()
|
Skojarzyło mi się z polskim tłumaczeniem
![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
patix |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 126 Dołączył: 28.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Hihi, to już prawdziwa plaga, mam kolejnego kandydata.
Doszło do mnie z wielkim czerwonym napisem - "to są pewne informacje!!!!!". Sęk w tym, że nawet nie mogę wysłać odpowiedzi zwrotnej, jakby adres nie istniał. I nawet nie mam głowy do oceniania prawdopodobnieństwa... :) QUOTE 1. Zbyt wiele szczęścia 2. Magiczne Dowcipy Weasley'ów raz jeszcze 3. Wiadomość od nikogo 4. Na Spinner's End 5. Ze skrawków wspomnień 6. Pochlebstwa i oszczerstwa 7. Ultimatum Ginny 8. Gorzki łup 9. Gniew Scrimgeoura 10. Na przekór prawdzie 11. Odzyskany trop 12. Rozkaz Czarnego Pana 13. W pułapce 14. Różdżka za różdżkę 15. Bellatriks i Glizdogon 16. Bardzo drogocenna trucizna 17. Rozterka Neville'a 18. Nieprzewidziana zamiana 19. Ofiara Weasley'ów 20. Sekret Nigellusa 21. Szpieg z Ministerstwa Magii 22. Złoty wiek 23. Listy z Hogwartu 24. Nieoceniona pomoc Moody'ego 25. Informacje z północy 26. Odkrycie Czarnego Pana 27. Niebezpieczna wyprawa 28. Fakty i bajki 29. Zabawa w chowanego 30. Na wystawie 31. Decyzja Malfoy'a 32. Spotkanie 33. Z poworotem w jaskini 34. Błąd Fideliusa 35. U źródeł -------------------- i don't think he wanted to kill James ... i mean,it's Voldy!~he'd kill everyone and everything
|
Kylie |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 70 Dołączył: 04.02.2007 Skąd: znad Wisły Płeć: Kobieta ![]() |
nieee. kompletnie mi te tytuły nie pasują.
29. Zabawa w chowanego 30. Na wystawie 31. Decyzja Malfoy'a 32. Spotkanie 33. Z poworotem w jaskini 34. Błąd Fideliusa 35. U źródeł a te zwłaszcza. Ten post był edytowany przez Kylie: 03.05.2007 17:07 |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Dobre te tytuły
![]() Edit: Ej, ludzie, jeśli to prawda, to mam chyba największą sensację miesiąca! Dostałem to przed chwilą od dobrego znajomego, który pracuje w Wielkiej Brytanii jako ilustrator. Wygląda prawdopodobnie, więc czytacie na własne ryzyko! 1. Jedyny list 2. Przygotowania 3. Brakujący element 4. Minerwa i minister 5. Suknia z różą 6. Wieści z bardzo daleka 7. Plany i pułapki 8. Lekcja historii magii 9. Deathly Hallows 10. Trzecia strona 11. Jedyny prawdziwy dom 12. Prawo i lewo 13. Trudna decyzja 14. Pościg 15. Najważniejsza rocznica 16. Aberforth Dumbledore 17. Znajomy więzień 18. Triumf Hermiony 19. Dziesięć lat 20. Dziedzictwo Helgi Hufflepuff 21. Kłopotliwy prezent 22. Zapomniany szlak 23. Nowy przedmiot 24. Prawo siódemek 25. Pożegnanie o północy 26. Najważniejsza z pamiątek 27. Propozycje Ministerstwa Magii 28. Wezwanie 29. Zamknięty pokój 30. Na Arenie 31. Cienie w zwierciadle 32. Zemsta i przebaczenie 33. Kartka z pamiętnika Kurczę, nie wiem, co o tym myśleć. Rozdział 30... Jeśli to wszystko prawda, to będzie się działo! Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 03.05.2007 17:58 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
No, no, no... ładne
![]() Co do tytułów podanych przez patix : podoba mi się 3, choć troche nawiązuje do tomu pierwszego, 6, 14. natomiast kompletnie odpada 16 i 7 ![]() Co do tytułów PrZeMeK Z. ahhh. podobają mi się wydają się być całkiem prawdopodobne ![]() Mam już nawet swoje ulubione ![]() ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Ej, mi też niech ktos jakąś wersję przyśle. Czuję się dyskryminowana.
A tak serio, nie wierzę w żadne z tych "pewnych informacji". Chociaż możliwe, że tytuły jakoś wydostały się na zewnątrz, ale w natłoku tych "wiarygodnych" źrodeł i tak nie mamy szansy zgadnąć, które to. I dobrze. -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
harolcia |
![]()
|
QUOTE(hazel @ 03.05.2007 19:35) do mnie też nikt nic nie chce przysłać ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Zeti |
![]()
|
Pełno teraz krąży nazw rozdziałów DH w żaden nie wierzę.
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Oj dobra, nie daliście zrobić fajnego żartu.
![]() ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
smagliczka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 638 Dołączył: 21.10.2005 Skąd: Warszawa Płeć: Kobieta ![]() |
Kurczę, Przemku. A tak dobrze wróżył rozdział "Zemsta i przebaczenie".
Nie obraziłabym się, gdyby taki był. ![]() Ten post był edytowany przez smagliczka: 04.05.2007 00:44 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:54 |