Lata Latami Lat
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Lata Latami Lat
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Echo w górskiej dolinie odbija się dźwięcząc pusto
A ja spoglądam daleko ponad linią fal w morskie lustro I widzę gdzieś ponad chwilą, wśród wodnych gwiazd Co świecą się wśród morskich fal, podnosi się wrzask Nie patrząc w dal, wysłuch..e wołania głośnego, Głosy w mej głowie ku dobru mnie skłaniają, Lecz podszepty na złą drogę obracają Nie poznałem ludzi wcale wielu Gdyż siedzę wygodnie w marmurowym fotelu Jako król, co czeka na poddanych Przez Niego mu w opiekę oddanych Lata latami lat się ospale ciągną, Na którą z dwóch stron mnie przeciągną? Dwie ogromne frakcje się oddalają Rzesze ludzi za nimi podążają A ja nie wiem, w która stronę się obrócę, Czy spokoju swoim ruchem nie zakłócę? Lecz gdy nie pójdę w żadną stronę, wszystko będzie stracone. Ten post był edytowany przez Zeti: 01.05.2007 12:35 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Lilith&Katon |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 100 Dołączył: 20.01.2007 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z ku.... znacznie lepsze =D
-------------------- Na górze picie Na dole jedzenie A my się bzykamy Jak dwa szerszenie Na górze sól Na dole pieprz A my się kochamy Jak świnia i wieprz Na górze czapka Na dole bucior A my się bzykamy Jak Maja i Gucio Na górze motyle Na dole ćmy A wy się kochajcie Tak bardzo jak my. na górze kupa na dole gówno a wy się bombiecie bez przerwy i równo. |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fajnie ze się wam podoba. Zgodnie z sugestią Lilith zostawiłem na kilka dni, i teraz jak na świeżo przeczytałem poprawiłem kilka linijek, i wyszło. Teraz zawsze będę czekał, zanim zamieszczę.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
to ja teraz od siebie
że rymy mi nie leżą, są bardzo nachalne i lekko Częstochową zalatują poza tym liczne powtórzenia, np morskie, morskich, fal i takie to trochę o niczym bajanie ale ma klimat takiej plażowej opowieści, kiedy morze jest lekko wzburzone, nie ma słońca i wieje wiatr, a ktoś opowiada swoją historię patrząc gdzieś w dal i to jest duży plus ![]() -------------------- ![]() ha! |
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
Jeśli moge się wypowiedzieć xD Mi się podobało. Naprawdę mi się podobało. Były czasem takie momenty, w których coś było nie tak, ale nie czepiam się. Wiersz kojarzy mi się z taką melancholią (to sie pisze przez "ch''?) i harmonią życia, oraz lekkim bujaniem w chmurach. Ogólnie mi się podobało, choć może to co napisałam wcześniej nie miało takie być. Tego nie wiem. Ale masz u mnie plusa za ten wiersz
![]() -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Taki wierszyk w formie ćwiczenia przed powyższym napisałem:
"Przeminą jak ogniska" Gromy ogniste niebo przemierzają, Ludzie na świecie w ciemność spoglądają Na dziedzińcu pałacu stoi posąg mój Na który pada cień twój Niegdyś na złotym tronie zasiadałem Ludem wielkim rozporządzałem Przeminęły jednak dni moje A nastają czasy twoje Lata latami lat wolno płyną Cóż zrobisz, jeśli cię ominą Czy zasiądziesz na bolesnym tronie moim Czy pozostaniesz na radosnym świecie swoim Kiedy góry przeminą jak ogniska Śmierć twoja stanie się już bliska Czy pójdziesz za moim przykładem Czy podążysz własnym ładem -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Zeti |
![]()
|
Dobra. "Przeminą jak ogniska" to tylko taki ćwiczeniowy był. Mówisz sonety? Należy spróbować. Do odważnych świat należy
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
Mimo iż był ćwiczeniowy i tak mi się podobał. Te rymy rzeczywiście AA, BB, CC itd. Ale nikt Ci tego nie zabrania. Takie rymy nie są najlepsze, ale ja też czasem takie piszę, więc to akurat nie problem. Co do sonetów. Uhm...bardzo ciężko je napisać, aczkolwiek życzę Ci powodzenia. Ja się za to kiedyś brałam, ale nie bardzo mi wyszło. Może Tobie się uda.
-------------------- |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Zeti, mysle, ze powinienes odpuscic sobie te sonety. Powaznie. Skoro nawet Chooo sie nie udawaly, to chyba nie ma co zaczynac.
*** Od tych rymow dotaje gesiej skorki, ale twoj entuzjazm zwiazany z radami i w ogole calym pisaniem jest taki mily, ze przeczytalam bym duzo gorsze rzeczy i nie skrzywila sie ![]() |
Chooo |
![]()
|
Hmm Rookwood. Mogłabyś mi odpuścić? Myślałam, że tamta sprawa już zakończona. Zrób to dla mnie i nie nabijaj się ze mnie. Napisałam tylko, że mi to nie wyszło co nie oznacza, że Zetiemu nie wyjdzie. Ironia chyba jest niewskazana. Obiecałam, że się poprawię...Poza tym w moim poprzednim poście nie widzę niczego co by wskazywało na 'zadzieranie nosa'..albo coś. Zrób więc przysługę kochana i zejdź ze mnie. Tak po prostu po ludzku.
Pozdrowienia. A. Ten post był edytowany przez Chooo: 04.04.2007 18:42 -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Próbowałem w zimie sonety, o orzechu targanym wichurą, ale nie wyszło
Chooo |
![]()
|
Sonety z reguły są trudne. Próbuj dalej. Wierzę w Ciebie, chciałabym przeczytać kiedyś twój sonet. Orzech targany wichurą? Hmmm. Ciekawy i dośc orginalny temat.
-------------------- |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
'Kochana'? O boze, prosze cie.
Poza tym to BYLO ironiczne, ale nie mialo byc az tak zlosliwe, nie badz przewrazliwiona. Orzech targany wichura brzmi dumnie ![]() |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
dajcie se spokój, bo czytac tego nie można.
-------------------- ![]() ha! |
Chooo |
![]()
|
Spokojnie Lilith. Wydaje mi się, że właśnie skończyłyśmy.
-------------------- |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Zeti- masz zadanie bojowe- napisz coś rymowanego o toście z serem.Konewce.O czymś cholernie prozaicznym, zwykłym, codziennym. I bierz pod uwagę, że tost z serem nigdy nie będzie pamiątką po wojnie, tylko tostem.A konewką nie polewasz ran po kulach, tylko nawilżasz kwiaty. Weź to humorystycznie.Trochę kabaretowo Starszopanowo.
|
Zeti |
![]()
|
Tost i Konewka mówisz, sprobuję, bo z sonetem nic nie wychodzi niestety
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:27 |